skip to Main Content
Mlajši dečki so dobili večni derbi na Jesenicah

Sobota 6.11 je prinesla nov krog v tekmovanju U-13. Tokrat so se naši mladi zmaji odpravili na Jesenice. Četudi se ekipi trenutno ne nahajata na vrhu lestvice, so medsebojni derbiji vedno zanimivi in tudi tokrat je bilo tako.

Ekipi sta bili zelo izenačeni že v prvem delu. V tem delu smo videli dva zadetka, ki pa sta padla eden za drugim. V 9. minuti so najprej povedli naši mladi igralci, a domači so še v isti minuti izid izenačili. Tudi razmerje v strelih v tej tretjini je bilo dokaj izenačeno (7:9 v našo korist).

Podobna igra se je odvijala tudi v drugi tretjini. Razmerje v strelih je bilo 10:8 za naše, ti pa so bili tudi rezultatsko malce bolj uspešni. Najprej so naši povišali vodstvo na 2:1 v 25. minuti. Sledijo je nekaj minut pritiska domačih, saj so kmalu za tem ti imeli na ledu kar dve igralca več. A naši so to zdržali in v 31. minuti povišali vodstvo že na 3:1. Vendar so domači na koncu tretjine izid vseeno znižali na 3:2 in igra je bila tekma je bila zopet povsem odprta.

Še najbolj so se napadalci razigrali v zadnji tretjini. Videli smo kar 8 zadetkov. Najprej so domači igralci v 38. minuti izkoristili igro z igralcem več in izid izenačili na 3:3. Nato sta v 41. minuti sledila hitra dva zadetka na naši strani. Prvega so naši dosegli v igri z igralcem več, drugega pa v času, ko sta imeli ekipi na ledu vse igralce. 5:3 je bilo že kar visoko vodstvo, a po nekaj minutah so domači vodstvo zopet znižali na 5:4. Sledil je nov odgovor naših in vodstvo 6:4. Borbena igra se je nadaljevala, nato pa so naši manj kot 4 minute pred koncem zadeli še enkrat in izgledalo je, da je tekma pri 7:4 odločena. A ni bilo še čisto tako. V naslednjih dveh minutah so domači dvakrat zadeli. izid je bil znižan na 7:6. A to je bilo dovolj le za bolj zanimiv zaključek tekme, za preobrat pa je bilo to premalo. Na koncu so se zmage vseeno veselili naši igralci.

Naše mlade zmaje naslednja tekma čaka 13. novembra, ko se doma pomerijo s trenutno zadnjo uvrščeno ekipo HDD Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top