skip to Main Content
Mlajši dečki so bili za malo prekratki v dvoboju z Mariborom

Naše najmlajše zmaje je v končnici državnega prvenstva čakalo predkolo oz. osmina finala. Pomerili so se z ekipo Maribor. Na vrsti je bil pravi mali derbi ekip s spodnjega dela lestvice. Videli smo zanimiv dvoboj, ki je bil odprt in neodločen vse do konca.

Najprej je bila na vrsti tekma v Ljubljani. Naši fantje so nastopili s strnjeno postavo, odločeni, da v tem dvoboju zmagajo. In tako so tudi vstopili v tekmo. Bili so boljši nasprotnik in pobuda je bila vsekakor na naši strani. Že v prvi tretjini so naši nastreljali goste v razmerju s 16:9. Vendar tu zadetkov še ni bilo. So pa naši fantje pobudo prenesli tudi v drugo tretjino in tu smo tudi videli prve zadetke. Najprej so zadeli naši. Sredi prve tretjine je za 1:0 zadel Žan Miklavc. Vendar so gostje, kljub naši pobudi, ostajali nevarni in borbeni. Tako je bil izid izenačen že po nekaj minutah. Pred koncem druge tretjine pa je nato zadel še Nikolay Ivanov in naši so lahko na zadnji odmor odšli s prednostjo 2:1. Pobuda je tudi v zadnji tretjini ostala na naši strani, vendar pa je tokrat gostujoči vratar “zaklenil” svoja vrata. Naši so napadali, zadeli pa so gostje. Nekaj minut pred koncem rednega dela tekme so zadeli in izid je bil izenačen 2:2. Tak izid je ostal do konca rednega dela. Na vrsti je bil podaljšek, kjer pa so naši hitro potrdili premoč na prvi tekmi. Še v prvi minuti podaljška je nov zadetek dosegel Nikolay Ivanov in naši zmaji so se lahko veselili zmage na prvi tekmi.

Sledila je povratna tekma v Mariboru. Tudi to tekmo so naši pričeli bolje. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo kar 11:5 v našo korist. Videli pa smo tudi zadetek. Strelej je bil Žan Miklavc. Vendar pa nato naši niso obdržali pobude. Ta se je preselila na stran domačih, ki so izid v drugi tretjini tudi uspeli izenačiti. Naši so se nato uspeli prebuditi v zadnji tretjini, a bolj uspešni in natančni so bili vseeno domači. Ti so že takoj v prvi minuti povedli z 2:1. Žan Miklavc je s svojim drugim zadetkom zelo hitro izid izenačil in naše vrnil v igro, tu pa se je našim strelcev ustavilo. Domači so po nekaj minutah ponovno prevzeli vodstvo s 3:2. Naši so napadali, ampak zmaga se jim pričela odmikati, ko so domači devet minut pred koncem povišali svoje vodstvo na 4:2. Naši so še naprej napadali, na koncu poizkusili tudi z igro brez vratarja, ampak to je bilo zgolj dovolj, da so domači zadeli še v prazno mrežo in s 5:2 je bil izid v dvoboju izenačen na 1:1 v zmagah.

Že takoj naslednji dan je sledila nova tekma v Mariboru. Tekma je potekala podobno kot prejšnja tekma. V prvi tretjini so bili naši boljši. Razmerje v strelih je bilo 12:6 v našo korist. Žan Miklavc pa je v 6. minuti zadel za 1:0. Sicer so imeli gostje nato zelo lepo priložnost za izenačenje. Nekaj časa so imeli kar dva igralca več na ledu. A naši so vzdržali in obdržali pobudo na svoji strani.

Druga tretjina se je pričela z igro z igralcem več v našo korist. In to so naši izkoristili. Zadel je Maks Areh in naši so z 2:0 prvič v dvoboju vodili s prednostjo dveh zadetkov. A na žalost to ni bilo dovolj. Ponovno so v drugi tretjini malce padli. Kmalu so priložnost v igri z igralcem več dobili tudi domači in izid je bil znižan na 2:1. Sredi druge tretjine pa so domači v protinapadu izid še izenačili. Tu je igra postala malce nervozna, kar pa je bila voda na mlin domači ekipi. Naši so se na ledu znašli v kazni z dvema igralcema manj. Domači so to izkoristili in pred koncem druge tretjine so domači prešli v vodstvo s 3:2.

Tudi v drugi tretjini smo videli nekaj naših izključitev, kar je onemogočalo našim, da bi se vrnili v igro. Sredi tretjine pa so domači eno takšnih izključitev izkoristili za nov zadetek in vodstvo domačih s 4:2 je izgledalo že kar malce nedosegljivo. In res naši moči za preobrat niso več našli. Nekaj časa so še napadali, nato pa so domači na koncu zadeli še v prazno mrežo in tudi drugo tekmo zaključili z rezultatom 5:2

Maribor je tako zmagal v dvoboju v zmagah z 2:1. Maribor se bo tako priključil ostalim moštvom v četrtfinalu, naše mlade zmaje pa čaka mestni derbi z ekipo Slavija, ki bo odločal o tem kdo bo na koncu v prvenstvu zasedel 9. mesto. Prva tekma je na sporedu v Tivoliju v torek 28. februarja v Zalogu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top