skip to Main Content
Mlajši dečki so bili v dvojnem programu polovično uspešni

Ta vikend so imeli mlajši dečki (u-12) dvojni program. V petek je bila na sporedu zaostala tekma z ekipo KAC, v soboto pa redna tekma z ekipo Triglav.

Foto: Valentin Areh

Tekma s KAC-em je potekala v Tivoliju. Tekma je bile izenačena in zanimiva. V tekmo sta obe ekipi vstopili malce bolj previdno. Pravih priložnosti ni bilo. A v takšni mirni igri so bili uspešnejši gostje, ki so prvi dosegli zadetek. Ta zadetek je naše fante malce prebudil. Pričeli so napadati in v 10. minuti igre so po dveh zadetkih vodstvo prevzeli naši igralci. To je igro dokončno prebudilo in pričele so se napadalnejše minute. Pobudo so ponovno prevzeli gostje. Kar nekaj minut so bolj ali manj pritiskali na naša vrata. Ta pritisk se je še povečal, ko je moral naš igralec odditi na kazensko klop. A tu so naši hitri napadalci izkoristili napako gostov. Ukraden plošček so potegnili po levi strani in z natančnim strelom je bil postavljen končen izid prvega dela igre: 3:1 za Olimpijo.

Pobuda gostov se je prenesla tudi v drugo tretjino. Tokrat pa so gostje to znali tudi vnovčiti in v 2. minuti nadaljevanja je bil izid znižan na 3:2. A danes je bil dan naših zmajev in ti skozi celotno tekmo živalim gostom preobrata enostavno niso dopustili. Pobudo so ponovno prevzeli naši igralci. Sledila je izključitev na strani gostov. Med našim pritiskom z igralcem več smo zadeli “le” okvir vrat. A ko sta bili ekipi ponovno v polni postavi je sledil nov zadetek zmajev in povišanje vodstva na 4:2. A tudi gostje se niso predajali. Borili so se naprej in v 8. minuti drugega dela igre je bil rezultat ponovno znižan na 4:3. Nato pa so prišle na vrsto minute naših igralcev. Najprej je sledila nova izključitev na strani gostov. Tudi tokrat smo uspeli zadeti okvir vrat. Vendar so nato naši še v času igre z igralcem več dosegli tudi zadetek. To pa še ni bilo konec dogodkov v drugem delu. Čisto na koncu so bili uspešni tudi naši najmlajši na ledu in vodstvo Olimpije je ob koncu druge tretjine znašalo že 6:3.

Začetek zadnje tretjine je bil miren. Po nekaj minutah pa je manjša nervoza vseeno prišla tudi do nas. Najprej je sledila kazen zaradi 6 igralcev na ledu, kmalu nato pa je bil še dosojen prekršek našega vratarja in zmaji so se na ledu znašli z vema igralcema manj. Nekaj časa so naši fantje pritisk izdržali. Nato pa ni šlo več in gostje so uspeli znižati na 6:4.  Podzavestno so se naši igralci v tem trenutku potegnili v obrambo, kar so gostje znali izkoristiti. Nadaljevali so s pritiskom in 11. minut pred koncem je bil rezultat znižan že na 6:5. Zadeva je postajala vedno bolj napeta. Kmalu je sledila nova izključitev na naši strani in nov pritisk gostov. A kot smo že povedali, so bili danes gostje sicer borbeni, a ne dovolj da bi zmaje ujeli. Tudi tokrat so naši zmaji zdržali in po nekaj minutah je sledil nov lep napad naših in nov zadetek za vodstvo 7:5. Do konca je bilo sicer še nekaj minut, a pri tem zadnjem zadetku se je videlo, da gostom vseeno počasi zmanjkuje moči. Nekaj poizkusov za preobrat smo sicer še videli, a do konca tekme je igra potekala dokaj mirno in na koncu so se zmaji zasluženo veselili zmage z izidom 7:5.

Takoj naslednji dan je sledila nova zanimiva in težka tekma. Tokrat je ta potekala v Kranju. Zmaji so v Kranj odpotovali z malce okrnjeno zasedbo. Peterica letnikov 2008 je zaradi nedeljske tekme, ki jo ima selekcija U-12 na razporedu, ostala doma. Tudi na tej tekmi smo videli hitro vodstvo nasprotne ekipe. Kranjčani so v 3. minuti povedli z 1:0. A tu se tekma še ni prelomila oz. odločila. Naši so se borili naprej in v 8. minuti je bil izid že izenačen. Tu pa so se nato pričele malce slabše minute zmajev.  Najprej so domači z dvema hitrima zadetkoma povedli s 3:1, čisto na koncu tretjine pa so izkoristili še eno priložnost in prvi del igre se je končal s 4:1. Tekma v tej točki seveda še ni bila odločena, a izkazalo se je, da je danes ta razlika za naše zmaje vseeno prevelika…

V drugi tretjini nekaj časa ni bilo novih zadetkov, potem pa je v 7. minuti igre našim uspelo zadeti. Izid je bil znižan na 4:2 in kazalo je, da bi lahko videli preobrat. A borbeni domači tega niso dopustili. Novih zadetkov zmajev ni bilo, v predzadnji minuti pa so še enkrat zadeli domači in prednost se je vrnila na razliko 5:2.

Podobno se je razpletla zadnja tretjina. Nekaj časa zadetkov ni bilo. Po 7 minutah igre v zadnjem delu pa je sledil nov zadetek za zmaje. Izid je bil znižan na 5:3. Do konca tekme je bilo še slabih 12 minut, a žal je bilo to premalo za prebrat. Novih zadetkov ni bilo in tekma se je končala z rezultatom 5:3.
Po tekmi je glavni trener Igor Beribak povedal naslednje: “Domači so zasluženo zmagali. Naši igralci so bili malce utrujeni, a to vsekakor ne more biti izgovor. So pa takšne tekme lahko dobrodošle, da se iz porazov pred pomembnimi zaključnimi tekmami tudi kaj naučimo.
Sicer so na preostalih tekmah Jeseničani premagali Slavijo s 7:2 (Slavija je v uvodnih minutah povedla z 2:1), Zagreb pa je s 5:4 premagal Maribor. Naši fantje tako ostajajo na 2. mestu prvenstvene lestvice. Premiki gor in/ali dol so sicer matematično še možni, a vse kaže, da bo to na koncu tudi končno mesto naše ekipe po rednem delu prvenstva. Naslednja tekma bo prav tako zelo zanimiva. V soboto v Tivoli prihaja vodilna ekipa Jesenic.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih na tekmi s KACem si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih na tekmi s Triglavom si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme s KACem is lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top