skip to Main Content
Mlajši dečki se približujejo zaključnim bojem v končnici

V soboto 9. februarja je bilo na vrsti predzadnji krog v rednem delu državnega prvenstva mlajših dečkov (u-12). Ekipa Beli se je odpravila na Jesenice, ekipa Zeleni pa je doma gostila ekipo KAC.

Ekipa Beli se trenutno nahaja na 6. mestu prvenstvene lestvice. Bori se za ohranitev 6. mesta pred zasledovalno ekipo KHL Zagreb. Pred današnjim srečanjem je razlika znašala le dve točki. Ekipo je na Jesenicah čakalo težko srečanje, saj so Jeseničani veljali za izrazitega favorita. Na drugi strani se ekipa Zeleni trenutno nahaja na 2. mestu prvenstvene lestvice, vendar bo zelo verjetno v končnico vstopala kot 3. uvrščena ekipa (ker ima tretje uvrščeni KAC še nekaj neodigranih tekem). Tekma proti KACu je veljala za derbi tega kroga, res pa je tekma bolj služila za prestiž in obojestransko pripravo na končnico, kjer naj bi obe ekipi igrali vidno vlogo v boju za najvišja mesta.

Poglejmo najprej na Jesenice. Kam se bo tekma obrnila je na žalost nakazal že začetek tekme. Že v drugi minuti so domačini vodili z 2:0. Naši mladi borci so nato v nadaljevanju vsaj delno vzpostavili ravnotežje, a domača ekipa je bila še vedno boljša. Do konca 1. tretjine sta sledila še dva nova zadetka in ekipi sta na prvi odmor odšli z rezultatom 4:0.

Podobna igra se je nadaljevala tudi v nadaljevanju. Že v 25. minuti je bil rezultat 6:0, v tej fazi pa so končno do svojih minut prišli tudi naši igralci. V 30. in 34. minuti sta sledila dva naša zadetka in rezultat je bil malce bolj znosen 6:2. A tu še ni bilo konec zadetkov. Dva nova zadetka v drugi tretjini so domači napadalci dosegli še pred koncem igralnega časa in ekipi sta na nov odmor odšli z rezultatom 8:2. V zadnjem delu je najprej domača ekipa odpor zmajev dokončno zlomila v 42. minuti. Dosegli so kar 3 zadetke in rezultat je bil 11:2. Tekma je bila seveda odločena, a mladi hokejisti so se borili naprej. Naši igralci so do konca tekme dosegli še dva zadetka in z rezultatom 11:4 je bila tekma nato tudi končana.

Drugače pa se je odvilo pri ekipi Zeleni. Tekma z ekipo KAC je bila zaradi zasedenosti dvorane Tivoli na sporedu v Zalogu. Obe ekipi sta z odprto igro vstopili v tekmo. Mogoče so bili pri tem celo malce bolj podjetni gostujoči igralci, a zares pravih priložnosti kar nekaj časa ni bilo. Konec 2. minute so sicer domači napadalci skoradja prišli do priložnosti v protinapadu, a so gostujoči obrambni igralci napad uspešno zaustavili, še preden je prišlo do nevarnega strela. Tekma brez pravih priložnosti je trajala do konca 6 minute. Takrat so gostje po levi strani zadrsali v hitri protinapad. Gostujoči napadalec je pridrsal pred našega vratarja in z nekaj sreče je plošček končal v mreži. Gostje so povedli z 1:0.

Takoj za tem so gostje uprizorili novo nevarno akcijo pred našimi vrati, a je bil naš vratar tokrat na mestu. Okoli 10. minute prvega dela so nato sledile lepe priložnosti za naše napadalce. Eden za drugim so prodirali proti gostujočim vratom, a zadetka ni bilo. Na srečo je tako ostalo tudi v naslednjih minutah, ko so ponovno do nevarnih priložnosti prišli gostje. A nato se je rezultat dobre 3 minute pred koncem vseeno spremenil. Igralci v zelenih dresih so si priborili plošček v srednji tretjini. Naš napadalec je krenil sam v napad. Preigral je obrambne igralce in se sam našel pred gostujočim vratarjem. Uspešnejši je bil naš napadalec in izid je bil izenačen na 1:1.

Priložnosti se s tem v 1 tretjini še niso končale. Kmalu po izenačujočem zadetku so naši igralci dobili še priložnost v igri z igralcem več. Priigrali so si kar nekaj novih priložnosti. Med drugim so zadeli tudi okvir vrat. A gostujoča obramba je vse te napade na koncu prvega dela igre zaustavila in prva tretjina se je končala z rezultatom 1:1.

Tudi druga tretjina se je pričela odprto na obeh straneh. A tokrat so prve priložnosti pripadale našim napadalcem. In že takoj na začetku so jih s pridom vnovčili. Proti koncu 4. minute drugega dela igre so se naši branilci borili za plošček ob ogradi na levi strani. Priborili so si plošček in ta je prišel do našega napadalca, ki je zadrsal v napad, preigral obrambne igralce ter vratarja in v lepem prodoru zadel za prvo vodstvo zmajev. Rezultat je bil 2:1.

Po tem zadetku so do nekaj svojih priložnosti prišli tudi gostje, naša obramba in naš vratar pa spremembe rezultata niso dovolili. Nato pa so bili napadi gostov presekani. Sledil je protinapad naših napadalcev in gostujočim igralcem ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek za izključitev. V igri 5-na-4 pa so bili naši učinkoviti. V napadu so po lepi kombinaciji ponovno zadeli in vodstvo zmajev se je v 9. minuti drugega dela igre povišalo na 3:1.

Nekaj minut kasneje pa se je ponovila podobna situacija. Sledila je nova prednost v igri 5-na-4 in nov zadetek v mreži gostov. V 11. minuti druge tretjine je bil tako rezultat že 4:1 v korist Olimpije. Tekma je bila sicer šele na sredini tekmovalnega časa, a počasi se je že pričela lomiti. A zares se je tekme verjetno prelomila šele v naslednjih minutah. 3 minute pred koncem tega dela je namreč sledila še ena izključitev na strani gostov in tako kot že dvakrat prej, so bili naši napadalci tudi tokrat učinkoviti. Zadeli so še tretjič v igri z igralcem več in rezultat je bil že 5:1. In takoj ko se je igra nadaljevala s centra so naši mladi napadalci ponovno zadrsali v napad in prenesetili še malce neskoncentrirano obrambo gostov. Rezultat je bil že 6:1 v korist Olimpije.

V zadnji minuti tretjine pa so zmaji še enkrat pritisnili. V napadu je sledilo kar nekaj strelov na nasprotnikova vrata. Vse dokler eden od odbitkov ni pristal na palici našega napadalca in ta je zanesljivo zadel za 7:1, kar je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini so v uvodu malce bolj pritisnili gostje. Naši igralci so jim sicer “vračali” z nevarnimi priložnostmi, a do prvega zadetka so v 4. minuti zadnje tretjine vseeno prišli gostje. Visoko vodstvo zmajev je bilo znižano na 7:2, a ta zadetek ni pomenil pričetka preobrata. Igralci Olimpije so tudi po tem zadetku igrali dovolj podjetno, da je bila igra uravnotežena in da preobrat v resnici ni bil več možen. Videli smo sicer še nekaj nevarnih napadov, a tekma se je počasi iztekala in zmaji so se lahko veselili nove zmage. Rezultat je tudi do konca tekme ostal nespremenjen 7:2.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate v spodnjem prispevku.

Na preostalih tekmah je Medveščak premagal Maribor s 3:0, Celjani so po podaljšku s 4:3 premagali KHL Zagreb, Slavija pa je z 12:4 premagala Mladost.

Kot rečeno, je ekipa Zeleni trenutno na 2. mestu prvenstvene lestvice, a lahko pričakujemo, da bo ekipa KAC v svojih zaostalih tekmah prehitela Olimpijo. Vse kaže, da bo torej ekipa Zeleni po rednem delu dosegla 3. mesto in se bo v četrtfinalu končnice pomerila s 6. uvrščeno ekipo. Na tem mestu trenutno ostaja ekipa Beli. Ekipa KHL Zagreb na 7. mestu je namreč v tem krogu osvojila le eno točko. Razlika med našo ekipo Beli in Zagrebčanom tako še znaša 1 točko. Do konca prvenstva ima ekipa Beli še dve tekmi (prva s Triglavom, druga pa s Celjem). Ekipa KHL Zagreb pa ima na sporedu prav tako še dve tekmi. Prva je na sporedu proti ekipi HKMK Bled, druga pa proti ekipi Mladost. Ekipa Zagreb ima tako na videz malce lažji razpored, a bo do konca v boju za 6. mesto še zaniimvo.

Naslednji tekmi naši ekipi čakata v soboto 16. februarja. Ekipa Zeleni se odpravlja na svojo zadnjo tekmo rednega dela prvenstva v Zalog k Slaviji, ekipa Beli pa doma gosti ekipo Triglav.

 

Fotografije s tekme ekipe Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top