skip to Main Content
Mlajši dečki se od tekmovalne sezone poslavljajo z zmago

V soboto 11. marca je bila na vrsti tekma naših mlajših dečkov. To je bila tudi zadnja tekma v letošnji tekmovalni sezoni, hkrati pa zadnja tekma v mestnem dvoboju, ki je odločal, katera ekipa bo v letošnji sezoni zasedla 9.mesto v IHL prvenstvu oz. 6.mesto v državnem prvenstvu.

Na prvi tekmi dvoboja so bili naši boljši po podajšku, na drugi tekmi pa so nato slavili Založani. Pričakovali smo novo izenačeno tekmo. Na koncu pa so bili v dvoboju vseeno boljši naši…

Avtor: Valentin Areh

Tekmo so sicer bolj odprli gostje. V 4. minuti dvoboja so naši izgubili plošček v napadalni tretjini, gostje so krenili v hiter proti napad in povedli z 1:0. Strelov sicer v prvi tretjini ni bilo veliko (4:5 v korist gostov), igra pa je bila izenačena. Sta se pa nato ekipi malce bolj razživeli v drugi tretjini in pri tem so vsekakor naši mladi zmaji bolj narekovali tempo. Naši so pobudo prevzeli že ob začetku tretjine, ko so morali gostje še odslužiti kazen iz konca prve tretjine. Tu zadetka naših sicer še ni bilo, a pritisk se je nadaljeval tudi po tem, ko sta bili ekipi v polni postavi. V 22. minuti je Mateo Brezarič sprožil strel od daleč. Gostujoči vratar je strel ubranil, nato pa sta bila pred vrati spretna Taj Šefman in Anže Stipanič, ki je nato plošček tudi pospravil v gol. Izid je bil izenačen na 1:1. Pritisk naših se je nadaljeval. Videli smo nekaj izključitev na strani gostov. Pri prvi naši še niso bili uspešni, pri drugi pa so bili. Ivanov Nikolaj je dobro prenesel plošček v napadalno tretjino in lepo podal do Lenarta Goriška, ki je z natančnim strelom naše povedel v vodstvo z 2:1. Bili smo na sredini druge tretjine. Iz podobnega položaja pa je Lenart zadel še enkrat nekaj minut kasneje. Naši so imeli igralca manj na ledu. A Mateo Brezarič je prišel do ploščka v naši tretjini, podal naprej do Lenarta Goriška, ki je v protinapadu s strani zadel za 3:1. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Sledila je zadnja tretjina, kjer pa so naši dobro kontrolirali rezultat, obdržali pobudo in onemogočili goste, da bi prišli v priložnost za kakršenkoli preobrat. Sredi tretjine je Mateo Brezarič dobil plošček v naši tretjini, lepo našel Maksa Areha, ki je zadrsal proti vratom in lepo zadel za 4:1. S tem rezultatom so naši mirno tekmo pripeljali do konca in se tako veselili zmage v dvoboju z mestnimi tekmeci.

S to zmago je Olimpija na koncu dosegla 9. mesto v IHL tekmovanju oz. 6. mesto v državnem prvenstvu. Naše mlade zmaje sedaj na koncu sezone čakajo še nekateri mednarodni turnirji, tako da dogajanja na ledu še ne bo kar tako kmalu konec.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek 1. tretjine si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek 2. tretjine si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek 3. tretjine si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top