skip to Main Content
Mlajši dečki s polnim, a vseeno malce lažjim programom

Sobota 22 .decembra je prinesla nov krog v državnem prvenstvu mlajših dečkov (u-12).

Na led sta stopili obe naši ekipi, ki sta v tem krogu imeli malce lažje delo. Namreč obe ekipi sta se srečali z ekipama, ki do tega kroga še nista osvojili niti ene točke. Ekipa A se je odpravila v Zagreb k ekipi KHL Mladost, ekipa B pa je doma gostila HDK Maribor.

Pričakovanje glede lažjih tekem je bilo upravičeno. Na obeh tekmah sta naši ekipi zabeležili visoki zmagi. Nekaj časa je sicer trajalo, da so se prebile obrambe borbenih nasprotnikov, a ko so enkrat pričeli prihajati zadetki, se je razlika na obeh tekmah le še povečevala.

V Zagrebu je ekipa A na koncu premagala KHL Mladost z rezultatom 21:1, v Tivoliju pa je ekipa B na koncu premagala HDK Maribor z rezultatom 21:0.

Bolj zanimivo je bilo na nekaterih drugih tekmah kroga. Videli smo dva derbija. Na prvem so Jeseničani s 4:3 premagali HDD Bled, na drugem pa so bili Kranjčani s 6:3 boljši od KHL Zagreba. Sicer je še KAC premagal Medveščak z 9:0. V nedeljo pa je bila odigrana še tekma med sobotnima poražencema KHL Mladostjo in HDK Mariborom. V Zagrebu so bili s 14:3 boljši domačini, ki so tako v letošnji sezoni zabeležili prvo zmago.

Za ekipo B so letošnje tekme končane, saj so tekmo, ki naj bi bila v soboto s Slavijo odigrali že med tednom. Ekipo A pa čaka še sobotna tekma. V soboto 29. decembra v Tivoli prihaja Medveščak.

 

Fotografije s tekme ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe B si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top