skip to Main Content
Mlajši dečki pred prazniki niso vnovčili veliko novih točk

Sobota 23.12 je prinesla nov krog v tekmovanju Državnega prvenstva Mlajših dečkov (U-12).

Ekipa Beli se je odpravila v Zagreb k ekipi KHL Zagreb, ekipa Zeleni pa je doma gostila ekipo HD Hidria Jesenice.

V Tivoliju so Zeleni lovili nove prvenstvene točke, a Zmaji so v tekmo vstopili kar malce zadržano. Gostje so to izkoristili in so prvi povedli. 1:0 je bil hkrati tudi končni rezultat prve tretjine. V drugi tretjini so se Zmaji prebudili in pritisnili na vrata gostov. Tako so Ljubljančani izid najprej izenačili, nato pa še povedli. A več kot dva zadetka jim v tej drugi tretjini ni uspelo doseči, gostje pa so v zadnjih sekundah tretjine izkoristili eno redkejših priložnosti v tem delu igre in izid ponovno izenačili.

Avtor: Žiga Lesar

Z rezultatom 2:2 sta tako ekipi pričeli zadnjo tretjo tretjino. V skladu z rezultatom je bila ta tretjina izenačena in napeta. Najprej so več priložnosti imeli gostje, ko je moral domač igralec na začetku tretjine na klop za kaznovane. Zadetka ni bilo in kmalu so se vloge zamenjale in z igralcem več so zaigrali domači hokejisti. A tudi tu ni bilo zadetka. Vratarja in obramba obeh ekip je poskrbela, da v zadnji tretjini zadetkov sploh ni bilo in redni del srečanja se je tako končal z rezultatom 2:2.

Avtor: Lidija Bole

Sledilo je izvajanje kazenskih strelov. Prvi so streljali domači igralci. V prvem krogu zadetkov ni bilo. V drugem pa je bil natančen napadalec Jesenic. Sledil je tretji krog, ki pa se je začel z novim neuspešnim poizkusom Ljubljanskih napadalcev in serija se je končala v korist gostov, ki so tako na tekmi slavili s končnim rezultatom 3:2.

Avtor: Aleš Modic

V Zagrebu pa so Beli upali na presenečenje pri favoriziranih domačinih. A srečanje se žal ni pričelo obetajoče. Prvi zadetek je padel že po nekaj sekundah igre. Sledila sta še dva hitra zadetka v 5 minuti, a gostje se vseeno niso predali. Počasi so vzpostavili ravnotežje in ob koncu tretjine so, v igri z igralcem več, zadeli za končni rezultat prve tretjine 3:1.

Avtor: Lado Dolžan

V drugi tretjini Ljubljančani niso uspeli tako dobro zadrževati domače igralce kot v prvi in to tretjino so domači dobili kar s 5:0. Končni rezultat po drugi tretjini je torej bil 8:1. V zadnji tretjini pa so se Zmaji zopet zbrali in zaigrali ponovno bolje. Tretjina je sicer ponovno pripadala domačim igralcem, a to le z enim zadetkom v mreži mladih Ljubljančnanov. Končni rezultat srečanja je bil tako 9:1.

Avtor: Aleš Modic

Na preostalih tekmah sta zmagali obe ekipi HKMK Bled (ekipa B je s 5:2 premagala HDD Bled, ekipa A pa z 10:3 Celje), preostale tri tekme (Mladost – Triglav, Slavija – Maribor ter Crvena Zvezda Medveščak), pa niso bile odigrane.

Na prvenstveni lestvici še vedno vodi ekipa Olimpija Zeleni. Na drugem mestu je s 7 točkami zaostanka (in dvema manj odigranima tekmama) ekipa KHL Mladost, preostalo prvo šesterico (prvih šest ekip namreč nastopi neposredno v četrfinalnih bojih kočnice) pa sestavljajo še Slavija, Hidria Jesenice, Bled A in Triglav.

S tem pa tekmovanj v letošnjem letu še ni konec. Tekmovanje se nadaljuje v soboto 30.12. Zeleni se odpravljajo v Kranj, Beli pa doma gostijo ekipo HDD Bled.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top