skip to Main Content
Mlajši dečki ponovno v dvojnem programu – a tokrat manj uspešni

Sobota 17. novembra je prinesla nov krog v tekmovanju selekcij mlajših dečkov in ponovno je bil na sporedu dvojni program.

Ekipa A se je odpravila v Celovec, ekipa B pa je doma gostila Jeseničane. Za obe tekmi smo lahko pričakovali, da bodo zelo težki. Današnje naprotnika namreč sodita med najboljše ekipe v tekmovanju in glede na to, da so moči Zmajec razdeljene med ekipo A in ekipo B so takšni nasprotniki na tovrstnih tekmah tekmah na nek način favoriti.

S tem se seveda na ledu mladi Zmaji ne strinjajo in prav je tako.

Prvi so na led stopili Zmaji v Celovcu. Tekmo niso pričeli najbolje. Kar malce z nervozo so se postavili nasproti igralcem iz KACa. Posledično so sledili prve napake in po nekaj minutah je bil rezultat že 2:0 za domače. A na srečo so se Zmaji zbrali. Kmalu je sledil sodniški met v napadalni tretjini Olimpije. Pri metu je bil spretnejši naš igralec in plošek se je odbil proti vratom. Tam pa je plošček kar malce presenetil domačega vratarja in po krajši “zmedi” se je plošček znašel v golu. Sicer malce po sreči, a vseeno je Olimpija tako rezultat znižala na 2:1. Tu pa so naši Zmaji začutili priližnost in takoj po sodniškem metu ponovno krenili v napad. Nekaj sekund so kombinirali za vrati domačih, nato pa se je plošček premaknil pred vrata in napadalec Olimpije je nubranljivo zadel za 2:2.

S tem se je tekma nekaj minut po uradnem začetku, nekako začela na novo. Obe ekipi sta prebrodili tisto začetno nervozo in tekma se je v tej točki razživela. Sledile so napadi na obeh straneh. Nekaj eč napadov so pri tem imeli domači, saj so morali gostje kar nekajkrat braniti kazen igralca manj na ledu. Najprej je bil namreč zaradi naleta izključen Ljubljanski branilec, kmkalu zatem pa je prišlo še do napake pri menjavi. Nekaj časa so tako domači imeli na ledu celo dva igralca več. Borbeni Zmaji so vse priložnosti ubranili in zanimiva tretjina se je končala z izenačenim rezultatom 2:2.

Na žalost je se druga tretjina pričela podobno kot prva – s hitrim zadetkom domačih. Tako je ekipa KAC povedla s 3:2. Po tem zadetku so imeli Zmaji sicer hitro priložnost za novo izenačenje, a je niso izkoristili in domači so postopoma prevzeli pobudo. Sledilo je nekaj napak in igralci KAC-a so sredi tretjine prišli do vodstva 6:2.

Sledila je še zadnja tretjina in še zadnja priložnost za preobrat rezultata. Zmaji so zadnjo tretjino pričeli bolj odločno kot prvi dve in prva priložnost je pripadla njim. A igralci Olimpije svojih priložnosti niso izkoriščali. Prvi so tako zopet zadeli domači. Najprej je sledil strel od daleč. Ljubljanski vratar je ta strel še zaustavil, a zbrani branilec domačih je odbitek mirno pospravil v gol. Ta zadetek je tekmo bržkone dokončno odločil, ni pa pri tem potrl mlade Zmaje. Ti so napadali naprej in kmalu je sledil protinapad po levi strani. Napadalca Olimpije sta lepo kombinirala in domač vratar je bil nemočen pri novem zadetku Ljubljančanov. Do konca tekma je nato še sledilo nekaj priložnosti, a spremembe rezultata ni bilo in s 7:3 se je tekma v Celovcu tudi končala.

Podobno težko tekmo so imeli igralci Olimpije B v Ljubljani. Tokrat so domači igralci tekmo odprli odločno in kmalu v 3. minuti je bila ekipa Olimpije že v vodstvu. A gostje so rezultat v 5. minuti že poravnali. Sledila je izenačena igra, v kateri pa so bili gostje vseeno malce boljši in prva tretjina je pripadla njim z rezultatom 2:1.

V drugi tretjini so gostje nato počasi pričeli prevzemati pobudo. Borbenost na strani Olimpije je sicer rezultat držala relativno izenačen. Na koncu druge tretjine je vodstvo gostov znašalo 4:1. V zadnji tretjini pa so moči domačih pojenjale in gostje so lahko svojo prednost še povečevali. Tekma se je končala z rezultatom 9:1 za goste.

Na preostalih tekmah je Slavija s 15:5 premagala Mladost, Zagreb je s 6:5 premagal Celje, Medveščak pa je z 9:0 premagal Maribor.

Ekipa A še vedno ostaja pri vrhu lestvice. Naslednje srečanje jih čaka že v ponedeljek, ko bo na vrsti zanimovo zaostalo srečanje z ekipo iz Kranja. Tudi Kranjčani se namreč nahajajo tik pod vrhom lestvice. Tekma bo v Tivoliju. Z ekipo Triglava pa se bo nato v soboto pomerila še ekipa B, s tem da bo ta tekma odigrana v Kranju.

 

Fotografije s tekme ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe B si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov (u-12) spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top