skip to Main Content
Mlajši dečki ostajajo v igri za 9.mesto

Te dni spremljamo zanimiv dvoboj končnice državnega prvenstva, ki bo na koncu odločil o 9. mestu. Za to mesto se borita ekipi Slavije in naših zmajev.

Avtor: Valentin Areh

Prva tekma je bila na sporedu pred dnevi v Zalogu. Že takoj na začetku so domači povedli. In na koncu se je izkazalo, da je bil ta uvodni zadetek dovolj za zmago. Sicer so bili v prvih dveh tretjinah z več streli na vrata nevarjenši domači, v zadnji pa so bili nevarnejši naši. A morebiti je bilo izključitev na obeh straneh vseeno preveč, da bi igra stekla in z nogometnim izidom 1:0 je Slavija povedla v dvoboju mestnih tekmecev.

Sledila je povratna tekma v Tivoliju. To tekmo pa so bolje odprli naši. V prvi tretjini smo sicer videli bolj malo strelov na vrata (6:5 v našo korist), a so naši vseeno dvakrat zadeli. V 2.minuti je zadel Lenart Gorišek, v 10. pa Nikolaj Ivanov. Obakrat sta podala Maks Areh in Mateo Brezarič.

Bistveno več strelov in napadov smo nato videli v drugi tretjini. Najprej je naše v visoko vodstvo 3:0 z zadetkom v začetku tretjine popeljal Lenart Gorišek. Nato pa so se gostje počasi vrnili v igro. Kmalu so znižali na 3:1. Sredi druge tretjine pa je bil rezultat že 3:2.

Naši so vseeno uspeli obdržati minimalno vodstvo pred zadnjo tretjino, a to ni trajalo dolgo. Sredi zadnje tretjine so gostje izkoristili igro z igralcem več in izenačili na 3:3. Sledila je podaljšek. Tu pa so naši hitro odločili tekmo. Že v drugi minuti podaljška, je na podajo Matea Brezariča zadel Nikolaj Ivanov in naši so se lahko veselili zmage.

Zadnji zadetek naših v podaljšku si lahko ogledate na spodnjem video posnetku

S tem je serija v mestnem derbiju izenačena na 1:1. Zadnja odločilna tekma bo v soboto 11. marca v Tivoliju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top