skip to Main Content
Mlajši dečki ostajajo neporaženi v državnem prvenstvu

Sobota 3.12 je prinesla nov krog v državnem prvenstvu selekcij U-12.

Ekipa HK Olimpije je tokrat doma gostila ekipo HK Slavija Juniors. Tekma je seveda imela tudi tekmovalni naboj, saj gre nenazadnje za tekmovanje v državnem prvenstvu, a zadnje čase smo že navajeni, da Ljubljančani dokaj suvereno rezultatsko obvladujejo svoje nasprotnike, tako da včasih na takšne tekme gledamo tudi kot na trening srečanja, kjer ima trener zelenih Igor Beribak priložnost preizkušati različne kombinacije ter dati več priložnosti igralcem z manj izkušnjami.

Avtor: Lidija Bole

Avtor: Lidija Bole

Tudi tokrat je bilo tako. Rezultatsko so sicer Ljubljančani začeli počasneje. Po prvi tretjini je bil rezultat “le” 3:0 za domače. Vendar se je vodstvo domačih že v drugi tretjini povišalo na 12:0 in do konca, ko se je tekma končala z rezultatom 15:1 gibanje rezultata niti ni bil toliko pomembno.

Avtor: Lidija Bole

Avtor: Lidija Bole

Pomembno je, da se v takšnih tekmah dodatno uigravajo igralci z manj izkušnjami, kar se je ravno v tej tekmi pokazalo kot zelo učinkovito. Tako so blesteli tudi igralci nižjih napadov, kar je za ekipo izjemnega pomena. Pomembno je, da ekipa ohrani čim širše skupino kvalitetnih igralcev, kar je predpogoj za uspešno nadaljevanje zgodbe o uspehu v višjih kategorijah. Glede na prikazano danes v Ljubljani, ter glede to kar kažejo ostali igralci, ki v letošnji sezoni zastopajo barve Bleda in Celja, gre trenerju Igorju Beribaku v tem pogledu zaenkrat vse po načrtih.

Avtor: Lidija Bole

Avtor: Lidija Bole

Tekmovanje v državnem prvenstvu se nadaljuje že naslednjo soboto, ko pa bo tekma zelo pomembna tudi iz rezultatskega vidika. Ljubljančani se namreč odpravljajo na gostovanje na Bled, kjer jih čaka zelo dobra ekipa HK MK Bled. Bled je v letošnji sezoni doživel zgolj en poraz in to ravno proti Ljubljančanom. V bistvu je bil rezultatsko to še najbolj težka tekma za Ljubljančane, ki so jo v oktobru na domačem ledu dobili z rezultatom 10:7. To bo torej pravi prvenstveni derbi.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top