skip to Main Content
Mlajši dečki opravili tudi z drugimi tekmami četrtfinala končnice

V soboto 9. marca sta bili na sporedu še povratni četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva.

Ekipa Beli je na prvi tekmi doživela visok poraz proti ekipi Jesenic. Kot smo že večkrat poudarili, gre pri ekipi Beli bolj za nabiranje izkušenj, tako da je bil cilj z uvrstitvijo v končnico že sam po sebi izpolnjen. Na povratni tekmi je bil torej cilj prikazati čimboljšo igro.

Ekipa Zeleni pa se je potegovala za uvrstitev v polfinale. Na prvi tekmi so premagali KHL Zagreb s 4:1. Tokrat bi morali odpovati v Zagreb na povratno tekmo. Tekma je bila načrtovna na odprtem drsališču na Šalati, kjer pa je pretoplo vreme onemogočilo tekmovajne. Zato je bila tekma preseljena v Ljubljano.

Obe ekipi sta tako nastopili v Tivoliju. Najprej so na led stopili Beli. Mladi borci so se srčno borili. Gostje so sicer hitro povedli z 2:0 in že takoj na začetku nekako nakazali, da presenečenja v Tivoliju ne bodo dopustili. A kaj dosti več pa rezultatsko tudi niso dosegli. Borbeni igralci ekipe Beli so po prvi tretjini zaostajali z rezultatom 2:0, na koncu druge tretjije pa je bil rezultat 3:0. V zadnji tretjini so nato gostje vseeno še dvakrat zadeli in z rezultatom 5:0 je bilo srečanje končano v korist ekipe HD Hidria Jesenice.

Nato pa so na led stopili igralci ekipe Zeleni. Zmaji so kmalu prevzeli pobudo, a to je bila igra, kjer izrazitih priložnosti dolgo ni bilo. Vendar so igralci vztrajali in držali pobudo na strani Olimpije. Proti koncu prve tretjine se jim je to obrestovalo, saj so v napadu končno tudi zadeli in ekipi sta na prvi odmor odšli z minimalnim vodstvom Olimpije.

Podobno igro smo nato videli tudi v drugi tretjini. Tu je priložnosti bilo celo nekaj več. Hkrati pa se je nekaj lepih priložnosti ponudilo tudi gostom. A v tej tretjini zadetkov nismo videli in rezultat 1:0 je ostal nespremenjen vse do zadnje tretjine.

V zadnji tretjini pa so zmaji končno vnovčili svoje prednosti. V tretjino so krenili še posebej napadalno in po nekaj minutah je sledil zadetek. Vodstvo Olimpije se je povišalo na 2:0. A tekma tu še ni bila končala. Že v naslednjem napadu so gostje znišali rezultat na 2:1. Igra se je s tem še posebej razživela. Gostje so začutili svojo priložnost in so se odprli. A kmalu je bilo vsega konec. Sledila sta dva hitra zadetka in rezultat je bil 4:1 za Olimpijo. Tekma je bila v tem trenutku praktično odločena, čeprav je bilo do konca še kar nekaj minut. Te minute so minile dokaj mirno. Čisto na koncu so nato naši napadalci še enkrat zadeli. Gostje pa so svoje najlepše priložnosti imeli prav v zadnji minuti. Zapored sta bila izključena kar dva naša igralca. Hkrati pa so gostje iz vrat potegnili še svojega vratarja. Gostje so tako napadli celo v igri 6-na-3. A borbeni Ljubljančani tudi v takšni formaciji niso dopustili zadetka in tekma se je končala z zmago Olimpija 5:1.

Na drugih četrtfinalnih tekmah je Triglav z 8:4 premagal HDD Bled, KAC pa je že pred tednom dni tudi v drugo premagal HKMK Bled. Polfinalna para sta torej

HD Hidria Jesenice – HK SŽ Olimpija

EC KAC – HK Triglav

Prve polfinalne tekme bodo na sporedu v soboto 16. marca. Zmaji na prvi polfinalni tekmi potujejo na Jesenice. Povratne tekme pa so nato na vrsti že v torek 19. marca.

 

Fotografije s tekme ekipe Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice ter celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top