skip to Main Content
Mlajši dečki odlično prestali tudi test v Beogradu

Sobota 17.12 je prinesla novo tekmo za selekcijo U-12. Tokrat so se mladi Zmaji odpravili na naporno gostovanje v Beograd, kjer jih je čakala zaostala tekma državnega prvenstva z ekipo SKHL Crvena zvezda.

Tovrstna gostovanja so vedno težavna. Ekipa SKHL Crvena zvezda je namreč na posameznih tekmah v Sloveniji igrala oslabljena, kar pomeni da ima ta ekipa doma potencialno čisto drug obraz. Na drugi strani tipično tudi gostujoče ekipe v Beograd prihajajo oslabljene. Temu dodajmo še podatek, da je bila isti dan na sporedu še tekme selekcije U-14 (nekateri igralci Olimpije namreč igrajo za obe selekciji). Trener Igor Beribak se je tako zavedal, da biti favorit na papirju v Beogradu ne velja veliko.

Avtor: Dejan Kontrec

Avtor: Dejan Kontrec

Ekipo je dobro pripravil in dvodnevno potovanje je minilo zelo uspešno. Igralce je na poti spremljalo lepo vreme, tako da užitka in veselja ni manjkalo. Tekma je potekala popolnoma po notah in željah Ljubljančanov. Končni rezultat je bil 12:0 za HK Olimpijo. Po tekmi pa so lahko igralci pohiteli na ogled tekme svojih kolegov iz selekcije U-14, ki so prav tako zabeležili pomembno zmago. To je bila pika na i uspešnemu gostovanju, ki so se ga v strokovnem vodstvu kluba kar malce bali.

Tekma je torej kljub vsemu minila kot večina letošnjih tekem selekcije U-12. Ljubljančani so bili namreč boljši v vseh prvinah hokejske igre. Na eni strani so z učinkovito igro v napadu postopoma povečevali prednost, na drugi strani pa z dobro igro v obrambi niso dovolili veliko strelov domačim in mreža Zelenih je ostala nedotaknjena do konca srečanja.

Kljub temu, da je to že 14. zmaga v 14 odigranih tekmah, pa je to šele 3. tekma, kjer so Ljubljančani svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, kar je samo še dodaten pokazatelj odlične igre celotne ekipae na gostovanju v Beogradu.

Do konca leta imajo Zeleni na sporedu še gostovanje na Jesenicah (26.12), sicer pa jih glavnina pomembnih tekem (med drugim tudi verjetno odločujoča tekma za prvo mesto z ekipo Bledom) čaka v Januarju.

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s poti v Beograd si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top