skip to Main Content
Mlajši dečki nadaljujejo s tekmami v državnem prvenstvu U-12

Sobota 9.12 je poleg snega prinesla tudi nove tekme Državnega prvenstva v selekciji U-12.

Ekipa Zeleni je doma pričakala ekipo KHL Medveščak, ekipa Beli pa se je odpravila v Zalog.

Današnji nasprotniki obeh ekip iz Tivolija se nahajajo na dokaj drugačnih mestih na prvenstveni lestvici, tako da smo lahko pričakovali dokaj pričakovan razplet, a temu ni bilo čisto tako.

Avtor: Žiga Lesar

Ekipa Zelenih namreč ni najbolje vstopila v tekmo. Gostje iz Zagreba so odlično pričeli srečanje in prva tretjina se je končala z zaostankom domačih 2:0. V drugi tretjini so Zmaji zaigrali bolje. Najprej so z dvema hitrima zadetkoma izid izenačili, nato pa so v nadaljevanju dosegli še dva zadetka in rezultat je bil kar naenkrat 4:2. V tem trenutku je trener gostov vzel pol minute odmora, kar je gostujoče igralce umirilo, tako da novih zadetkov ni bilo. So pa novi zadetki prišli takoj v začetku druge tretjine, a ne tam kjer smo jih pričakovali. Gostje so zopet zaigrali bolje in z dvema zadetkoma je bil izid ponovno izenačen 4:4. Tekma se je razživela. Zmaji so nato ponovno prevzeli vodstvo, a gostje so jih ponovno ujeli. Tekma se je dokončno prelomila šele pri rezultatu 5:5. Do konca tekme je bilo še nekaj minut, ko so domači napadalci ponovno prevzeli vodstvo s 6:5. Tokrat gostom izenačenja niso več dopustili. V zadnjih sekundah tekme so nato domači zadeli še enkrat in tekma se je končala s težko, a zasluženo zmago Zelenih 7:5.

Avtor: Lidija Bole

Na drugi strani ekipa Belih rezultatsko ni bila kos domačim v Zalogu. Ekipa Slavije v letošnji sezoni prikazuje zelo dobre igre in se bori za vrh prvenstvene lestvice. Beli so v vsaki tretjini prejeli po 5 zadetkov, tako da se je tekma končala s končnim rezultatom 15:0 za domače. Zadetka Beli tokrat niso zadeli, so pa prikazali borbeno igro in nove izkušnje mladih hokejistov so uspešno unovčene.

Avtor: Aleš Modic

Na preostalih tekmah je KHL Zagreb premagal ekipo HKMK Bled B s 5:3, Kranjčani nadaljujejo svoj zmagovalni niz z zmago nad Celjem 7:2, podatka o rezultatu s tekme Crvena Zvezda – HDD Bled v času pisanja tega zapisa še ni bilo, tekmi HKMK Bled A – Jesenice ter KHL Mladost – Maribor pa nista bili odigrani.

Avtor: Lado Dolžan

Na prvenstveni lestvici je vodstvo prevzela ekipa Olimpija Zeleni, druga je ekipa KHL Mladost, tretja pa ekipa HK Slavija Junior. Med prvo šesterico najdemo še ekipe HD Hidria Jesenice, HKMK Bled A in HK Triglav.

Prvenstvo ekipi nadaljujeta naslednji vikend. Ekipa Zeleni se v soboto 16.12 odpravlja v Maribor, ekipa Beli pa doma gosti Crveno zvezdo. Nato pa v nedeljo 17.12 s Crveno zvezdo v Tivoliju odigra tekmo še ekipa Zelenih.

 

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe HK Olimpija Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top