skip to Main Content
Mlajši dečki na koncu osvojili srebrno medaljo

V četrtek 4. aprila je bila na sporedu tretja tekma obračuna v malem finalu za selekcije mlajših dečkov. V Tivoli je prispela ekipa iz Kranja.

To je bila zadnja tekma v tekmovalni sezoni državnega prvenstva. V igri je bila končna uvrstitev na 3. mesto v mednarodni IHL ligi oz. 2. mesto v državnem prvenstvu (namreč razvrstitev ekipe KAC se v razvrstitvi državnega prvenstva ne upošteva). Spomnimo, da so naši mladi hokejisti v razburljivem polfinalu na koncu v podaljšku izgubili z ekipo Hidria Jesenice. Seveda so bili igralci malce razočarani, ker se jim ni uspelo zavihteti na sam vrh državnega prvenstva, a na koncu so si želeli osvojiti vsaj 2. mesto. Na prvi tekmi z ekipo Triglav so v Tivoliju zanesljivo zmagali z 11:2. Na povratni tekmi so nato klonili z 2:1 v podaljšku, tokrat pa je bila na vrsti odločilna tretja tekma.

V tekmo sta obe ekipi vstopili malce previdno. Naši igralci si niso želeli, da bi se gostje z morebitnimi zadetki na začetku tekme razigrali, gostje pa so se zavedali, da tudi našim napadalcem ni modro takoj odpreti vseh poti do svojih vrat. Mirna in previdna igra je trajala nekaj uvodnih minut, nato pa so naši igralci počasi pričeli prevzemati pobudo. V 6. minuti so igralci Olimpije prvič na tekmi zaigrali z igralcem več. To je pritisk naših na nasprotnikova vrata le še povečalo. A gostujoči vratar je poskrbel, da zadetka tu še ni bilo. Je pa prvi zadetek prišel na vrsto v 10. minuti. Naši igralci so bili v napadu. Sprožili so nekaj strelov, a so jih gostujoči branilci uspešno blokirali. Nato pa se je plošček le odbil do našega napadalca, ki ga je z bližine neovirano potisnil v mrežo. Olimpija je povedla z 1:0.

Pritisk naših se tudi po tem zadetku ni zmanjšal. Sledila je nova izključitev na strani gostov. Tudi tokrat tega naši napadalci niso izkoristili in tudi tokrat je zadetek prišel na vrsto šele, ko sta bili postavi ponovno polni. To je bilo v 13. minuti in Olimpija je na zaključni tekmi vodila že z 2:0. Tudi do konca tretjine so se napadi naših igralcev nadaljevali. Med drugim so naši igralci zadeli še okvir vrat. A rezultat 2:0 je ostal nespremenjen in prvi del igre se je s tem končal.

V drugi tretjini so se gostje malce zbrali in tretjino so pričeli bistveno bolje kot je bilo to v prvem delu. Sledilo je kar nekaj nevarnih priložnosti in strelov gostov. A naša obramba je pritisk izdržala. Sredi tretjine je pritisk gostov vseeno pričel pojenjati in igra je postajala bolj uravnotežena. Naši igralci so v tem delu ponovno prišli do priložnosti v igri z igralcem več. Tokrat pa so to priložnost izkoristili in v 10. minuti drugega dela igre je semafor prikazoval vodstvo naših že s 3:0. V tem delu se je tekme na nek način pričela lomiti. Do konca je bilo še sicer polovica igralnega časa, a Olimpija je že vodila s 3:0, nalet gostov v drugi tretjini pa je bil uspešno nevtraliziran.

V drugi tretjini je naš tretji zadetek napade gostov kar nekako ohromil in tretjina se je dokaj mirno zaključila z rezultatom 3:0. Gostje so v zadnji tretjini še zadnjič napadli. Ponovno smo videli nekaj nevarnih strelov in situacij pred našimi vrati, a tudi tokrat je naša obramba vzdržala. Slika iz druge tretjine se je ponovila. Naši so pričeli vzpostavljati ravnotežje in v tem delu igre so ponovno zadeli. Naš napadalec je v samostojni akciji pridrsal pred vratarja in zanesljivo zadel za vodstvo 4:0. Do konca tekme je bilo še nekaj več kot 10 minut, a tekma je bila v tej točki odločena. Sledilo je še nekaj priložnosti, a rezultat se ni več spreminjal in tekma se je končala z zasluženo zmago naših.

Naši mladi igralci so se lahko tako veselili osvojitve 2. mesta v državnem prvenstvu. V finalni seriji pa je KAC v tretji tekmi premagal Jesenice (8:3) in tako osvojil naslov prvaka IHL tekmovanja.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Ekipo mlajših dečkov ter celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top