skip to Main Content
Mlajši dečki na Jesenicah niso bili kos domači ekipi

V soboto 2. novembra je bil na sporedu nov krog tekem v državnem prvenstvu kategorije U-13. Naši zmaji so se odpravili na Jesenice. Na vrsti je bil torej derbi kroga. Ne zgolj za to, ker so tekme med Jesenicami in Olimpijo že same po sebi derbiji, ampak tudi zato, ker sedejansko obe ekipi nahajata na vrhu prvenstvene lestvice. Pričakovali smo torej izenačeno in zanimivo tekmo, a žal se ni zgodilo čisto tako…

Tekma se je že takoj pričela bolje za domače igralce. Že po prvih menjavah, so domači izkoristili nezbranost naših branilcev in povedli z 1:0. Sledila je še izključitev na naši strani in dodatne priložnosti za povišanje vodstva. Tu sicer zadetka ni bilo, je pa zadetek padel dokaj hitro po tem, ko sta bili ekipi v polnih postavah. V 8. minuti tekme je bil rezultat tako že 2:0 za domačo ekipo. Tekma se je nato malce umirila. Naši zmaji so občasno sicer uprizorili kakšno dobro potezo, a težko bi rekli, da je bila pobuda na naši strani. Domači napadalci so še naprej prihajali do nevarnih situacij pred našimi vrati. In nekaj minut pred koncem tretjine so tako ponovno zadeli in povišali vodstvo na 3:0. A že v naslednjem napadu so naši igralci končno zadeli in upanje na izenačeno tekmo se je vrnilo ob rezultatu 3:1. Namesto novega zadetka za dodatno znižanje vodstvo pa je do konca tretjine sledil nov zadetek domačih in vodstvo s 4:1.

Pobuda domačih igralcev se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, ko so domači hitro zadeli in povišali vodstvo na 5:1. Po tem zadetku se je igra umirila in zopet je za trenutek kazalo, da bi lahko naši igralci prevzeli pobudo. To se je še posebej pokazalo čez nekaj minut, ko je imela naša ekipa igralca več na ledu. Naši zmaji so pritisnili na nasprotnikova vrata. Sledilo je nekaj nevarnih strelov na gol. Mogoče so bili to celo prelomni trenutki tekme. Ob znižanju vodstva bi se morebiti naši igralci prebudili in sledila bi lahko izenačena igra in zanimiva tekma. A žal zadetka ni bilo in pobuda naših igralcev se je končala še preden se je dobro začela. Domači igralci so to izkoristili in ponovno so pričeli padati zadetki v ljubljanski mreži. Druga tretjina se je končala z rezultatom 7:2, tekma pa z rezultatom 11:2.

Na preostalih tekmah je Zagreb premagal Beljak s 5:3, HDD Bled pa je premagal Maribor z 12:5. Na prvenstveni lestvici izstopajo vodilne 4 ekipe (KAC, Zagreb, Olimpija in Jesenice), ki imajo pred ostalimi ekipami že kar nekaj točk prednosti. Naši zmaji prvenstvo nadaljujejo v soboto, ko odpotujejo na novo gostovanje – tokrat v Celje.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top