skip to Main Content
Mlajši dečki končali prvenstvo kot tretji v državi

Torek 24.marca in sreda 25.marca sta prinesla obračuna mlajših dečkov v borbi za 3.mesto v mednarodni ligi, ki šteje tudi za državno prvenstvo.

Nasproti sta si stali ekipi HKMK Bled A ter HK Olimpija Zeleni. Blejčani so po rednem delu prvenstva osvojili 4.mesto in so v polfinalu, sicer dvakrat, a zelo tesno izgubili z ekipo KHL Mladost. Ljubljančani pa so po rednem delu osvojili 2.mesto in so v polfinalu izgubili z ekipo Slavije (ena zmaga in en poraz, a v skupnem seštevku vseeno dokaj prepričljivo boljši Založani).

Prva tekma se je odigrala na Bledu.

Avtor: Mitja Pipan

Začetek tekme je bil dokaj izenačen. Strelci so bili razpoloženi in domači so povedli že v prvi minuti. V začetku 4.minute so nato domači vodili že z 2:0, vendar se Zeleni niso predali. Z dvema zadetkoma je bil izid konec 9.minute že poravnan na 2:2. A domači so do konca tretjine vseeno zopet povedli in s 3:2 se je prva tretjina tudi končala.

Če so imeli domači igralci v prvi tretjini zabeleženih zgolj nekaj strelov več na nasprotnikova vrata (8:6 v korist Bleda), je bila ta razlika v drugi tretjini še malce večja (9:4 v korist Bleda). A rezultatsko so bili v tej tretjini bistveno bolj uspešni Zeleni. Z dvema zadetkoma so izid preobrnili in druga tretjina se je končala z vodstvom Olimpije 4:3.

A zadnja tretjina je nato zopet pripadla domačim. Že v 2.minuti nadaljevanja so z dvema hitrima zadetkoma izid preobrnili in povedli s 5:4. Nato pa so v naslednji minuti izkoristili še eno priložnost in v 33.minuti tekme je bil izid 6:4 za Bled. Igralci Olimpije so se sicer nato pobrali in nalet domačih je bil zaustavljen, a novih nevarnih priložnosti si pred domačimi vrati žal niso več mogli ustvariti. Končni rezultat so domači igralci postavili v 44.minuti in prva tekma se je končala s prednostjo Bleda 7:4.

Druga tekma se je že naslednji dan odigrala v Ljubljani.

Zmaji so bili seveda odločeni, da prednost Blejčanov izničijo in tako so tudi vstopili v tekmo. Sicer so ponovno dopustili gostom, da na vrata sprožijo več strelov (12:5 v korist Bleda), a rezultat je bil v korist Olimpije. Prva tretjina se je končala z vodstvom Olimpije 1:0.

Domači igralci in navijači so upali, da se bo pritisk na gostujoča stoplnjeval in da se bo razlika Blejčanov iz prve tekme počasi topila, a gostje so zaigrali bolj učinkovito. V 23.minuti je bil tako izid že izenačen. Sicer so nato igralci Olimpije že po nekaj sekundah ponovno prevzeli vodstvo z 2:1, a v 26.minuti sta ponovno sledila dva hitra zadetka gostov in druga tretjina se je končala z vodstvom Bleda 3:2.

Avtor: Mitja Pipan

V zadnji tretjini so Zeleni še zadnjič poizkusili s pritiskom na gostujoča vrata. V 33.minuti so Ljubljančani uspeli izenačiti, a ostale priložnosti so ostale neizkoriščene in upanja za preobrat je bilo konec čez nekaj minut, ko so gostje v 38.minuti najprej ponovno povedli s 4:3, v 43.minuti pa postavili končni rezultat 5:3.

Kljub porazu je bil delno zadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Odigrali smo dve dobri tekmi. Tekmec je bil na koncu vseeno boljši, a bili smo blizu in za kaj več smo verjetno naredili kakšno napako preveč.”

Avtor: Mitja Pipan

Blejčani so tako osvojili 3.mesto v mednarodni ligi, igralci Olimpije Zeleni pa 4.mesto. Ker v finalu igra hrvaška ekipa KHL Mladost, so Blejčani tako že osvojili 2.mesto v državnem prvenstvu, Ljubljančani pa 3.mesto.

Na preostalih dvobojih za mesta so v finalu Založani na prvi tekmi visoko premagali ekipo KHL Mladost 10:4, Jeseničani so v boju za 5.mesto v Kranju premagali domači Triglav s 3:2, v boju za 7.mesto pa je Crvena Zvezda doma premagala KHL Zagreb s 7:4. Vse te pare čakajo še povratne tekme.

Državno prvenstvo je tako za mlajše dečke Olimpije končano, ni pa še končana sezona. Del ekipe že te dni odpotuje na mednarodni turnir v Innsbruck, drugi del ekipe naslednji teden odpotuje na mednarodni turnir v Kromeriž, nekateri igralci pa se bodo nato udeležili še turnirja v Budimpešti.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet državnega prvenstva lahko spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top