skip to Main Content
Mlajši dečki ekipe B so svojo “silvestersko” tekmo odigrali in zmagali v naprej

V četrtek 20. decembra je bila na sporedu tekma državnega prvenstva med ekipama HK Slavija Junior in HK SŽ Olimpija B. Tekma bi morala biti na sporedu v soboto 29. decembra, a sta jo ekipi po dogovoru odigrali prej, tako da bodo lahko imeli igralci v novoletnem času še malce več počitka in prostega časa.

Tekma je bila odigrana v Zalogu. Tekme med mestnima rivaloma so marsikdaj težke in zanimive. A pogled na letošnjo lestvico je nakazoval, da tokrat tekma ne bo preveč izenačena. Ekipa B se namreč drži vrhnega dela lestvice in je v skupini vodlnih 7 ekip. Ekipa Slavije pa se sicer bori za 8. mesto, ki še vodi v končnico, a z ostalimi klubi okoli sebe že kar močno zaostaja za vodilno sedmerico.

In res se je izkazalo, da bo tudi danes tekma v Zalogu potekala po pričakovanjih. Igralci Olimpije so tekmo pričeli odločno in že v 3. minuti so prvič povedli z 1:0. A tu se tekma še ni prelomila. Igralci Olimpije so imeli sicer pobudo, a bili so malce premalo napadalni in rezultat je dolgo ostajal nespremenjen. Šele minuto pred koncem je prišlo do sprememba rezultata. Ponovno so zadeli igralci Olimpije in ekipi sta z rezultatom 2:0 za goste odšli na prvi odmor.

Razmerje v strelih na vrata je bilo v prvi tretjini 6:10 v korist zmajev. V drugi tretjini pa sta ekipi pokazali bolj napadalno igro in sta tako skoraj podvojili število strelov na gol (razmerje 13:15 v korist zmajev). To se je pokazalo tudi pri tem, da smo v tem delu igre videli več zadetkov. Najprej so že v 2. minuti nadaljevanja svoje vodstvo na 3:0 povišali igralci Olimpije. V drugem delu tretjine pa so nato še z dvema hitrima zadetkoma povedli že s 5:0. Tekma je bila v tej točki bržkone že odločena. Sicer so domači igralci pred koncem tretjine dosegli svoj prvi zadetek, a vodstvo 5:1 je bilo vseeno dovolj visoko, da preobrata v zadnji tretjini nismo mogli pričakovati.

In res ga ni bilo. Domačini so sicer napadali še bolj kot v prvih delih igre. V strelih so celo nastreljali zmaje (16:13). A vseeno so bili pri doseganju zadetkov še vedno bolj zbrani igralci Olimpije. Skoraj 3 minute v zadnji tretjini zadetkov ni bilo, nato pa so se začeli vrstiti zaporedni zadetki igralcev Olimpije. Videli smo jih kar 4. Pri rezultatu 9:1 so nato zadeli še domači. A 9:2 ni bil končni rezultat srečanja. Do konca tekme je bilo še skoraj 10 minut. Najprej sta sledila dva nova hitra zadetka igralcev Olimpije, proti koncu srečanja pa sta obe ekipi zadeli še po enkrat in z 12:3 se je nato srečanje tudi končalo.

Veliko počitka igralci ne bodo imeli. Prvenstvo se z rednim krogom nadaljuje že v soboto. A verjetno igralci Olimpije težkega dela ponovno ne bodo imeli. V Tivoli ekipi B namreč prihaja Maribor, ki v letošnji sezoni sploh še ni osvojil nobene točke. Podobno pa bodo isti dan srečanje z ekipo, ki je na lestvici še brez točk odigrali tudi igralci ekipe A. Ti se odpravljajo v Zagreb k ekipi Mladost.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev ekipe Olimpija B s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top