skip to Main Content
Mlajši dečki bodo morali na povratni polfinalni tekmi nadoknaditi visok zaostanek

Sobota 17.marca je prinesla prve polfinalne dvoboje državnega prvenstva v kategoriji mlajših dečkov U-12.

Zmaji so se odpravili v Zalog. Slavija vsekakor velja za eno boljših ekip v državnem prvenstvu. V rednem delu so sicer tekmovanje končali na 3.mestu (mesto za Olimpijo), a vseeno so Založani v rednem delu na zadnji medsebojni tekmi visoko zmagali s 6:1.

Avtor: Mitja Pipan

Ekipa Olimpije si je danes želela drugačnega rezultata, a žal temu ni bilo tako. Domači igralci so imeli pobudo skozi celotno tekmo in s po dvema zadetkoma v vsaki izmed prvih dveh tretjin, so na koncu druge tretjine vodili že s 4:0. Razlika v zadetkih je pomembna, saj se pari v končnici ne odločajo zgolj v zmagah, ampak tudi v gol razliki (ekipi odigrata dve tekmi in v nadaljevanje tekmovanja napreduja tista, ki ima rezultatsko boljši zbir iz obeh tekem).

Zato je bilo pričakovati v zadnji tretjini napad Zmajev na vse ali nič, a to se žal ni zgodilo. Celo obratno. Domači igralci so še dodatno pritisnili in zadetki v mreži Olimpije so se pričeli množiti. Prednost se je povečevala in na koncu so domači zmagali kar z 9:0.

Avtor: Mitja Pipan

 

Polfinale sicer še ni odločeno, a Zmaji bodo morali na povratni tekmi v četrtek 22.3 premagati odlične Založane vsaj z 9 zadetki prednosti.

Prva tekma drugega polfinala pa je bila odigrana že pred dnevi. Na Bledu je ekipa KHL Mladost s 7:5 premagala domačine. Zagrebčani imajo tako lepo prednost pred povratno tekmo in ker tuje moštvo ne more postati državni prvak Slovenije, se prav lahko zgodi, da je v bistvu dvoboj Slavije in Olimpije že nekakšno finale državnega prvenstva.

Odvili pa sta se tudi prvi tekmi dvobojev poražencev v četrtfinalu (ti dvoboji bodo določili kateri ekipi bosta na koncu tekmovali za 5.mesto, kateri pa za 7.mesto). Jeseničani so v Zagrebu s 3:1 premagali moštvo KHL Zagreb, Kranjčani pa so bili s 4:3 boljši od Crvene Zvezde.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev Olimpije si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Razplet končnice državnega prvenstva lahko spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top