skip to Main Content
Mlajši dečki na sobotnih tekmah 100% uspešni

Sobota 24. novembra je prinesla novi dve tekmi v tekmovanju državnega prvenstva za selekcije mlajših dečkov (U-12).

Ekipa A je doma gostila ekipo Slavije, ekipa B pa se je odpravila v Kranj.

Najprej so na led stopili igralci ekipe B. Njihova naloga se je zdela bistveno bolj težavna, kot pa od njihovih kolegov iz ekipe A. Ekipa iz Kranja namreč letos beleži zelo dobre rezultate. Nenazadnje so pred dnevi v Tivoliju premagali ekipo Olimpija A z rezultatom 4:0. Ekipa Olimpije B pa je v zadnjih tekmah doživela nekaj porazov. Vse je kazalo na to, da so domačini favoriti v tem srečanju.

A ekipa pod vodstvom Igorja Beribaka se s tem vsekakor ni strinjala in tokrat so igralci ekipe B pokazali svoj pravi obraz. Začetek tekme je bil točno tak, kot smo si ga želeli. V 3. minuti so Zmaji povedli z 1:0. Uvodni zadetek je domače igralce kar malce presenetil in kmalu je sledila še kazen za izključitev na njihovi strani. Mladi Zmaji so to izkoristili in v 6. minuti povedli že v 2:0. In uvodnega naleta igralcev Olimpije tu še ni bilo konec. Že minuto kasneje je Olimpija vodila že s 3:0.

Nato pa so sledili težki trenutki. Najprej je bil v 8.minuti izključen prvi igralec na strani Olimpije. Kmalu za tem pa se mu je na kazenski klopi pridružil še en igralec. Domači so lahko napadli v igri 5-na-3. A obramba Olimpije je napade vzdržala in po dvem minutah se je prvi izključen igralec vrnil na led. A še preden so nato Zmaji ponovno zadrsali v polni postavi, je bil izključen še en igralec. Nekaj sekund igre 5-na-3 so mladi igralci Olimpije vzdržali, nato pa je ob koncu kazni sledila še en kazen na strani Olimpije. A tokrat obramba Olimpije teh naletov ni več zdržala. V 14. minuti so domači zadeli in izid je bil znižan na 3:1.

Domači so s temi dolgimi minutami igralnja v številčni prednosti pridobili na zaletu. Na srečo pa se je nalet domačih po prvem zadetku ustavil, saj je bil nato izključen še igralec ekipi Triglav. Zmaji so izključitev dobro izkoristili, da so igro umirili in tretjina se je nato končala z vodstvom Olimpije 3:1. Zanimiv podatek pri tem vodstvu je, da so domači igralci nastreljali goste s kar 23:6 v strelih na gol).

V strelih na gol je bila druga tretjina bistveno bolj izenačena (15:11). Videli smo torej nekoliko manj strelov kot v prvi tretjini. Vseeno pa je bilo zadetkov več. Najprej so zopet domači napadali v igri z igralcem več. Najprej so morali Zmaji “oddelati” kazen še iz zadnjih sekund prve tretjine, malce kasneje pa je bila na vrsti še ena dvo-minutna kazen na strani Olimpije. Vse to pa je minilo brez novih zadetkov. Je pa do spremembe izida nato prišlo v 10. minuti druge tretjine. Sledila sta dva hitra zadetka domače ekipe in izid je bil kar naenkrat izenačen. A Zmaji so pokazali, da jim tokrat borbenosti in želje po zmagi ne morejo kar tako vzeti. Že takoj v nadaljevanju igre po tretjem zadetku domačih je po nekaj sekundah padel nov zadetek. Tokrat so zadeli igralci Olimpije in Zmaji so  ponovno vodili s 4:3. Hitri zadetek je domače kar malce presenetil in posledično je zelo kmalu po zadetku sledila še izključitev na domači strani. A žal Zmaji tega niso izkoristili.

Tretjine tu še ni bilo konec. Ko sta ekipi zadrsali v polni postavi so najprej zadeli domači in izid izenačili na 4:4, v zadnji minuti tretjine pa so še enkrat zadeli Zmaji in z minimalnim vodstvom Olimpije 5:4 se je druga tretjina tudi končala.

V zadnji tretjini so domači igralci ponovno uprizorili napadalno igro, kot so to storili že v prvi tretjini. Res, da so s tem ponovno občutno “nastreljali” Zmaje (streli v tej tretjini 25:7 v korist Kranjčanov). A hkrati so bili pri tem ponovno manj učinkoviti in Zmaji so lahko poiskali svoje priložnosti v protinapadih. Domača ekipa je sicer v 4. minuti zadnje tretjine izid izenačila na 5:5, a izkazalo se je, da je bil to tudi njih zadnji zadetek. Kar pa ni veljalo za igralce Olimpije. V 47. minuti je Olimpija ponovno vodila (6:5), dokončno pa se je tekma odločila v 50. minuti, kot so Zmaji dosegli končen rezultat tekme 7:5.

Po tekmi je bil zelo zadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Igralci so me kar malce prijetno presenetili. Pokazali so zelo dobro igro, predvsem pa veliko borbenosti. Dokazali smo, da lahko dobro igramo proti katerikoli ekipi. Mogoče je bilo v prvem delu igre malce preveč izključitev, a na koncu lahko mojim igralcem le čestitam za zmago.“.

Vsaj na papirju, so imeli bistveno lažje delo igralci ekipe A. V Tivoli je prišla ekipa Slavije. Ekipa Slavije sicer brani naslov državnega prvaka, a v mlajših selekcijah vemo, da prihaja do menjav generacij. Slavija se trenutno nahaja v spodnji polovici lestvice in pričakovali smo lahko novo zmago ekipe A. Vendar vsi dobro vemo, da je se točke dodeljujejo na ledu in da “papirnate” primerjave v resnici ne pomenijo veliko.

In res se je izkazalo, da je ekipo pod vodstvom trenerja Andreja Hebarja čakala dokaj težka tekma. Tekmo sta obe ekipi pričeli odločno. Uspešnejši pri tem so bili gostje. Po tem ko sta si ekipi “izmenjali” malce manj nevarna uvodna napada, so gostje dobili plošček in krenili v protinapad. Zmaji so jih skorajda že zaustavili, a gostujoči napadalci so bili spretnejši in s strelom iz neposredne bližine so že v 2. minuti igre povedli z 1:0. Začetek je bil torej tak, kot si ga nismo želeli, a Zmaji se pri tem niso preveč zmedli. Čez nekaj minut sta ekipi ponovno zadrsali s prvim napadom in tokrat so bili spretnejši igralci Olimpije. Prodoru po levi strani je sledila podaja na desno in gostujoči vratar strela iz bližine ni mogel več ubraniti. Rezultat je bil izenačen na 1:1. Takoj po zadetku pa je sledil še en napad. Ta je bil sicer malce daljši. A po nekaj strelih je plošček le prišel na desno stran in iz malce večje razdalje kot pri prvem zadetku, so bili Zmaji ponovno natančni in Olimpija je bila po nekaj minutah že v vodstvu z 2:1. Po tem zadetku se je igra malce umirila, a čez nekaj minut so Zmaji ponovno pritisnili. Nekaj časa je plošček vztrajal v napadalni tretjini Olimpije, nato pa se je ponovno na desni strani odkril napadalec in gostujoči vratar je bil ponovno premagan. 3:1 je bil rezultat, ki so ga Zmaji pričakovali in želeli v uvodu srečanja. A to srečanja še ni odločilo. Kmalu zatem je prišlo do grobega prekšrka s strani Ljubljanskih branilcev in ekipa Olimpije se je znašla v 5-minutni igri z igralcem manj na ledu. Slaba novica pri tej kazni je bila, da so gostje zadeli in znižali rezultat na 3:2, dobra pa je bila, da so zadeli le enkrat (pri 5-minutni kazni namreč ekipa oddela celotno kazen, ne glede na zadetke). Gostje so se tako vrnili v igro, a več od tega v prvi tretjini niso zmogli in tretjina se je končala z rezultatom 3:2.

Druga tretjina se je za Zmaje začela bolja kot prva. Oni so bili tisti, ki so prvi zadeli. Po nekaj minutah igre je bil rezultat 4:2. A tudi tu se tekma še ni prelomila. Kmalu je sledila nova gneča pred Ljubljanskimi vrati in spretni gostje so ponovno zadeli in izid znižali na 4:3. Sledilo je nekaj minut izenačene igre. Videli smo nekaj lepih priložnosti na obeh straneh, nato pa je prišlo do prekšrka ob ogradi in gostujoč igralec si je prislužil dvo-minutno kazen. To pa so Zmaji znali izkoristiti. Takoj po sodnikovem metu so pritisnili na gostujoča vrata. Sledilo ne nekaj strelov, dokler niso spretni napadalci plošček le potisnili v mrežo. Ekipa Olimpije je tako povišala na 5:3 in zopet se je “lažje dihalo”. A to ni dolgo trajalo. Dve minuti pred koncem tretjine so gostje izkoristili nov hiter protinapad po desni strani. Rezultat je bil znižan na 5:4. Na srečo se je “izmenjava zadetkov” nadaljevala tudi po tem zadetku. Izgledalo je namreč, kot da bi Zmaji zaigrali le, ko so se gostje približali na en zadetek razlike. Takoj po sodnikovem metu so namreč ponovno prevzeli pobudo in krenili v napad. Nekaj časa so kombinirali v napadalni tretjini, nato pa je sledila hitra kombinacija napadalcev in strel iz bližine, ki ga gostujoč vratar ni mogel zaustaviti. Še pred koncem druge tretjine so tako Zmaji povedli s 6:4. Ta zadetek pa je goste vseeno malce pokopal. Moči v drugi tretjini so jim pojenjale in to so igralci Olimpije spretno izkoristili. Še pred koncem tretjine so še enkrat zadeli in z že dokaj zanesljivim vodstvom 7:4 se je druga tretjina tudi zaključila.

V zadnji tretjini je igra potekala dokaj mirno. Igralci Olimpije so kontrolirali igro in kmalu je postalo jasno, da gostje očitno moči za preobrat nimajo več. Zmaji so kmalu povedli z 8:4 in poti nazaj ni bilo več. Do konca smo nato videli še nekaj zadetkov. Tekma se je končala z rezultatom 10:5.

Na preostalih tekmah je KAC z 11:1 premagal Maribor, Jesenice so bile z 12:2 boljše od Medveščaka, Zagreb je s 3:1 premagal HKMK Bled, HDD Bled pa je s 7:1 premagal Celje. Ekipa Olimpije A se je tako na prvenstveni lestvici prebila na 3. mesto. Ekipa B ostaja na 5. mestu, vendar je razlika do vodilnih sedaj zmanjšana.

V nadaljevanju prvenstva se bo ekipa A že v torek pomerila z ekipo HKMK Bled. Gre za zaostalo tekma, ki bo odigrana na Bledu. V soboto pa je ekipa A prosta, ekipa B pa doma gosti Celje.

 

Fotografije s tekme ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe B si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekcijah mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top