skip to Main Content
Mlajše tekmovalne selekcije uspešne na potovanju v Beograd (1.dan)

V sredo 8.11 sta se v Beograd odpravili ekipi U-14 in U-12 Zeleni. Na sporedu sta bili dve zaostali prvenstveni tekmi.

Avtor: Gregor Turšič

Ekipa U-12 Zeleni v letošnji sezoni še ne pozna poraza, na drugi strani pa igralci ekipe SKHL Crvene Zvezde še niso osvojili točke. Podobno stanje je tudi pri ekipi U-14, le da so bili Zmaji letos enkrat že poraženi, na drugi strani pa so Beograjčani že osvojili nekaj zmag, hkrati pa so bili na preostalih tekmah dokaj tesno premagani.

Cilj Ljubljanskih ekip je bil torej dvojna zmaga, a trener obeh ekip Igor Beribak se je zavedal, da bo to lahko izvedljivo le, če bodo Zmaji ponovno pokazali vse kar znajo.

In Zmaji so res pokazali to kar znajo. Najprej je bila na vrsti tekma selekcij U-12. Prva tretjina se je sicer končala s testnim izidom 1:0 za igralce Olimpije, vendar so Zmaji v nadaljevanju izkoristili svoje prednosti in v 2.tretjini dokaj hitro prišli do praktično neulovljive prednosti. Druga tretjina se je končala z rezultatom 5:0, končni rezultat pa se je ustavil pri izidu 9:0.

Sledila je tekma Dečkov (U-14). Dečki so tekmo pričeli še bolj odločno. Že v prvi tretjini so povedli s 3:0. V začetku 2.tretjine so domači igralci izid sicer nato znižali na 3:1, vendar je nato ponovno sledila prevlada Ljubljanskih igralcev, ki so prednost pridno povečevali vse do rezultata 12:1. Na koncu smo nato videli še po en zadetek na vsaki strani in tekma se je končala z zanesljivo zmago Olimpije s 13:2.

Z novima zmagama sta se ekipi Olimpije še dodatno utrdili v vrhu prvenstvenih lestvic.

Za ekipi veliko počitka ne bo, saj se redno prvenstvo nadaljuje že ta vikend. Ekipa U-12 Zeleni v soboto doma gosti drugo uvrščeno ekipo Slavije. Obeta se nam torej pravi prvenstveni derbi. Ekipa U-14 pa v nedeljo gostuje v Zalogu.

Sicer pa je v četrtek 9.11 na sporedu novo potovanje v Beograd. Tokrat se na zaostali prvenstveni tekmi odpravljata ekipi U-12 Beli ter U-16.

 

Fotografije (zahvala Gregorju Turšiču) si lahko ogledate na naslednjih povezavah: U-12 na tej povezavi, U-14 na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na naslednjih povezavah: U-12 na tej povezavi, U-14 na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v državnem prvenstvu selekcij spremljate na naslednjih povezavah: U-12 na tej povezavi, U-14 pa ne tej povezavi

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top