skip to Main Content
Mladinci že tretjič zapored odigrali zelo izenačeno srečanje

Nedelja 2. decembra je prinesla nove tekme v tekmovanju mladincev (U-18) za državno prvenstvo.

Zmaji so se odpravili v Kranj. Ekipa Triglava se sicer nahaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, a nekako smo že navajeni izenačenih dvobojev v letošnjem prvenstvu, tako da pred tekmo nismo niti pomislili na to, da bi katerikoli izmed ekip dodeli vlogo favorita. Enostavno je bilo potrebno na ledu videti, katera ekipa bo tokrat boljša.

Zmaji so sicer v Kranj prispeli z malce okrnjeno zasedbo (13 igralcev in 2 vratarja), vendar hkrati veseli vrnitev nekaterih poškodovanih igralcev (Luka Ogrinc in Blaž Stipanič), hkrati pa se je z današnjo tekmo iztekla kazen še nekaterim drugim igralcem.

Na sami tekmi smo videli napadalno igro na obeh straneh in posledično kar nekaj zadetkov. Prvi so povedli domači igralci. V 14. minuti so zadeli za 1:0. A že naslednjo minuto je po daljšem času odsotnosti zadel Blaž Stipanič. Odličen način za vrnitev med najboljše. Izid 1:1 je bil za prvo tretjino kar pravšnji in nekako je bilo pravilno, da je tak izid ostal nespremenjen vse do konca tretjine.

V drugi tretjini nato kar nekaj časa ni bilo novih zadetkov. Nato pa je v 35. minuti v vodstvo prišla ekipa Olimpije. Zadel je Urban Kokelj, podal pa je Žiga Mehle. A kmalu po tem zadetku je sledila izključitev na strani Zmajev. Sledila je igra 5-na-4, ki so jo domači igralci izkoristili in v 37. minuti je bil izid ponovno izenačen.

A podobno priložnost so nato še pred koncem tretjine dobili tudi Zmaji in tudi oni so bili uspešni ter učinkoviti. V igri z igralcem več na ledu je v 40. minuti zadel Luka Ogrinc. Časa za nove zadetke ni bilo več in tretjina se je končala z vodstvom Olimpije 3:2.

To vodstvo pa se ni obdržalo dolgo. V tretjo tretjino so namreč malce bolje zadrsali domači igralci. Najprej je bil v 44. minuti izključen Mark Sojer. Sledila je igra 5-na-4, kjer so bili domači ponovno uspešni. Izid je bil izenačen na 3:3. Nato pa se je zgodilo še tisto, kar se marsikdaj zgodi. Naši igralci so bili po prejetem zadetku neskoncentrirani in domači so to izkoristili. Le 11 sekund po izenačujočem zadetku je sledil nov zadetek in domača ekipa je bila v vodstvu 4:3.

A tudi to vodstvo se ni dolgo obdržalo. Še v isti minuti je najprej sledila izključitev na strani domačih, v naslednji minuti pa je sledila kazen in Olimpija je izenačila na 4:4. Strelec je bil Mark Sojer, podala pa sta Blaž Stipanič in Žiga Mehle. Naj omenimo da je bila to četrta izključitev na tej tekmi (po dve na vsaki strani) in prav vse štiri izključitve so ekipe z igralcem več izkoristile za zadetek.

Tu pa zadetkov in dogodkov še ni bilo konec. Minuto kasneje so vodstvo ponovno prevzeli domači igralci. V 52. minuti pa so naši Zmaji izid ponovno izenačili. Podala sta Gregor Žeželj in Luka Ogrinc, zadel pa je Miha Žitko.

Serija zadetkov se je nato le zaustavuila. Redni del tekme se je končal z neodločenim rezultatom 5:5 in sledil je podaljšek. Tu pa so bili učinkovitejši in srečnejši igralci Olimpije. V 62. minuti je Nik Pratneker Hatič podal Marku Sojerju, ki je zadel in zmaga (po podaljških) je lahko odpotovala v Ljubljano.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Zmajev Ildar Rahmatullin:”To je bila tekma preobratov. Zanimiva tekma v kateri smo prikazali dobro igro. Na voljo nismo imeli veliko igralcev, veseli pa to, da se po tej tekmi vračajo nekateri poškodani ter kaznovani igralci.“.

Na preostalih tekmah je ekipa Jesenic premagala Maribor s 7:5, Bled pa je z Beograjsko Crveno Zvezdo odigral dvojni program. V soboto je bil boljši Bled s 3:0, v nedeljo pa so bili boljši Beograjčani s 4:2.

Ekipa Olimpije po tem krogu ostaja na 5. mestu, a razlike na vrhu so majhne. Za vodilno ekipo Jesenicc zaostajajo le 7 točk, s tem da ima Olimpija od vseh vodilnih ekip najmanj odigranih tekem.

Prvenstvo se za Zmaje nadaljuje 20. decembra, ko v Tivoli prihaja ekipa Slavije.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top