skip to Main Content
Mladinci zanesljivo dobili Ljubljanski dvoboj v Tivoliju

Nedelja 26.11 je prinesla nov krog v državnem prvenstvu Mladincev (U-18).

V Tivoli je prispela ekipa HK Slavija Junior. Igralci Olimpije so v zadnjih krogih doživeli nekaj zaporednih tesnih porazov, nato pa so v zadnjem krogu doma vseeno premagali ekipo iz Mariborja s 5:1. Ekipa Slavije pa je v letošnji sezoni prikazala nekaj dobrih iger, a je v zadnjem krogu v “dvojnem” programu dvakrat doma izgubila z ekipo Crvene Zvezde. Ekipa Olimpije se nahaja na 3.mestu prvenstvene lestvice, kjer se trudi, da ji vodilni ekipi Triglava in Jesenic ne bi preveč pobegnili, hkrati pa da se ekipe “spodnjega doma” ne bi preveč približale. Ekipa Slavije se nahaja na 6.mestu prvenstvene lestvice. Če vsemu temu dodamo še tradicionalno rivalstvo med ekipama, smo vedeli, da nas čaka zanimiva tekma.

Takoj po sodnikovem pisku je gostujočo vratarko Pio Dukarič ogrel Marcel Lavriša z močnim strelom, a rezultat je ostal nespremenjen. To pa je veljalo le do 3.minute. V obrambni tretjini sta se za plošček uspešno borila Urban Pipan ter Jan Lan Matija (danes je bila to celo prve prvenstvena tekma v selekciji Mladincev za Jana). Plošček je prišel do Gregorja Žežlja, ki se je sam znašel pred Pio Dukarič. Gregor je bil uspešnejši in Zmaji so povedli z 1:0.

Pritisk domačih se je nadaljeval tudi po zadetku. Urh Ilič je v 9.minuti ukradel plošček in krenil v hiter protinapad po desni strani. Na levi strani ga je spremljal Blaž Stipanič, zato je gostujoči branilec moral pustiti Urha, da je neovirano streljal in plošček se je zopet znašel v mreži. Olimpija je tako vodila že z 2:0. Po zadetku pobudo prevzamejo gostje. Rezultat pritiska je 2-minutna izključitev Mihe Žitka, ki pa jo obramba Zmajev uspešno prebrodi. A rahel pritisk gostov se nadaljuje tudi po vrnitvi izključenega igralca Olimpije. Gostje tako v 13.minuti krenejo v dober protinapad po levi strani, sledi podaja na desno in neubranljiv strel proti domačim vratom. Izidi je bil tako zmanjšan na 2:1, kar je bil tudi končni izid prve tretjine, ki razen izključitve Urha Iliča v zadnjih trenutkih tretjine, novih razburjenj v nadaljevanju ni ponudila.

Drugo tretjino tako s prednostjo igralce več na ledu pričnejo gostje. V prvem delu kazni Zmaji brez večjih problemov obranijo napade gostov. Vmes celo skorajda pride do zadetka z igralcem manj. Gostje so namreč krenili v napad, a prehitro in sodnik je dvignil roko za prepovedan položaj. Medtem, ko so se gostujoči napadalci malce zmedli pri izhodu iz napadalne tretjine, pa so domači branilci lepo podali plošček v napad, kjer je osamljen čakal Marcel Lavriša. A plošček je bil malce prehiter in Pia Dukarič ga je zaustavila ter pokrila pred Ljubljanskim napadalcem. Gostje nato do konca kazni še pritisnejo na gol domačih, a Val Usnik v domačih vratih poskrbi, da do spremembe rezultata ne pride.

Sledi kazen gostov, a dvo-minutne prednosti z igralcem več domači igralci ne izkoristijo. Vendar v 27.minuti nato v napadalni tretjini kombinirata Luka Ogrinc in Marcel Lavriša. Plošček pride čisto na levo stran v višino vrat, kjer ga Marcel z močno podajo posreduje pred vrata, kjer se na pravem mestu znajde Urh Ilič in z višine bulija neubranljivo zadane za 3:1.

V naslednjih minutah novih razburjenj na ledu ne beležimo. Nato pa sledi napad gostov v 33.minuti. Domači branilci sicer dvignejo roke za prepovedan položaj, a sodnik tega ne dosodi. Gostujoči napadalec izkoristi priložnost in zniža rezultat na 3:2. Po tem zadetku pa se igra ponovno razživi. Sledi nekaj nevarnih strelov na obeh straneh. Nekaj več so jih celo sprožili gostujoči napadalci, a v 35.minuti z odličnim prodorom te napade preseka Urh Ilič, ki se sam znajde pred gostujočimi vrati in neubranljivo zadane za 4:2. S tem rezultatom se druga tretjina tudi konča.

V zadnji tretjini ponovno vidimo nekaj priložnosti na obeh straneh. Prvi v takšni igri zadanejo gostje in v 47.minuti ponovno znižajo rezultat na 4:3. To se je v tej tekmi zgodilo vsakič, ko so domači igralci “pobegnili” na dva zadetka prednosti. In tudi tokrat je zadetku gostov sledil dober napad Zmajev. Manj kot dve minuti kasneje namreč za novo povišanje vodstva poskrbi Gregor Žeželj. Po tem zadetku pa se pokažejo tudi prvi znaki nervoze, ki na led prinesejo nekaj več grobosti. Najprej sledi izključitev Urha Iliča, kar pa gostje ne izkoristijo. Kmalu zatem sledi še ena izključitev v vrstah Olimpije, kar po gostje ponovno ne izkoristijo, saj mora še pred iztekom kazni domačega igralca, na klop za kaznovane tudi gostujoč igralec.

Ko nato ekipi čez nekaj minut preideta v polno postavo, se igra malce umiri. A le do 57.minute. Takrat Luka Ogrinc lepo poda Luki Šinkovcu v protinapad. Luka prodre sam pred gostujoča vrata. Strel Pia Dukarič sicer ubrani, a se plošček vseeno skotali v mrežo in z rezultatom 6:3 je tekma v tej točki dokončno odločena. Sledi nov napad Zmajev, kjer gostje storijo prekršek za 2-minutno kazen. Sodnik dvigne roko, a preden si gostje priborijo plošček, domači napadalci uspejo sprožiti nekaj nevarnih strelov, ki pa jih Pia Dukarič uspešno ubrani. Sledi igra 5-na-4 v korist Zmajev, kar pa že po nekaj sekundah igre izkoristijo gostje in v hitrem protinapadu z igralcem manj zadanejo za 6:4. V tej točki Ildar Rahmatullin vzame minuto odmora, ki igralce pomiri in rezultat se do konca srečanja več ne spremeni.

V tem krogu je bila odigrana samo še tekma Triglav – Bled, ki so jo kar z 9:0 dobili Kranjčani. Preostale dve tekmi sta bili odpovedani, tako da se položaj na lestvici kaj bistveno ni spremenil. Še naprej vodi ekipa Hidria Jesenice, sledijo Kranjčani, na tretjem mestu so z nekaj več zaostanka Zmaji, na 4.mestu pa najdemo ekipo Crvene Zvezde, ki bo tudi naslednji nasprotnik Olimpije. Tekma je na sporedu v četrtek 30.11 v Tivoliju.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top