skip to Main Content
Mladinci zanesljivo do novih 3 točk

Nedelja 10.12 je prinesla nov krog v tekmovanju Mladincev (U-18).

V Tivoli so pripotovali Zagrebčani. Bežen pogled na lestvico bi lahko nakazoval, da bodo imeli Ljubljančani tokrat malce lažje delo, saj se na lestvici nahajajo bistveno višje od današnjih gostov, a spomniti se moramo, da so pred tedni ravno Zagrebčani v Zagrebu premagali naše Mladince z rezultatom 3:1.

Ekipo pod vodstvom trenerjev Ildarja Rahmatullina in Andreja Hebarja je torej čakala težka tekma.

Tekma se je pričela v malce počasnejšem ritmu. S prvimi streli je bolj napadalno igro šele v 2. in 4. minuti nakazal Blaž Stipanič. V 5.minuti je nato sledila še lepa priložnost pred domačimi vrati za goste, a je bil Val Usnik zanesljiv. V takšnem ritmu z občasnimi streli in priložnostmi je tekma minila vse do 10.minute, ko so gostje za svojimi vrati naredili prvi prekršek za izključitev. Zmaji so pripravili formacijo za napad. Nekaj časa je plošček krožil okoli modre črte, dokler ga nista Urh Ilič in Žiga Keber podala do Marcela Lavriše, ki je ustrelil proti vratom in zadel za 1:0. Ta zadetek je dodatno prebudil Zmaje, ki so v nadaljevanju postali še nevarnejši. Pritisk se je še povečal v 14.minuti, ko se je zaradi prekrška nad Gregorjem Žežljem na klop za kaznovane usedel nov gostujoči igralec. Ta kazen nove zadetka sicer ni prinesla, je pa kmalu po koncu kazni stvari v roke vzel Tilen Kosmač. V obrambni tretjini Zmajev mu je lepo podal Urban Pipan, nato pa je Tilen s pravim samostojnim prodorom zaključil napad in s tem je bil postavljen tudi končni rezultat prve tretjine.

Drugo tretjino nato bolje začnejo gostje. Najprej že v uvodnih sekundah sledi nevaren strel iz bližine vrat, nato pa je bil Val Usnik še enkrat na težki preizkušnji v 2.minuti. Sledi še nekaj nevarnih strelov in poizkusov, a Zmaji pritisk gostov presekajo v 24.minuti. Marcel Lavriša je v obrambi podal do Gregorja Žežlja, ki je lepo krenil v protinapad po levi. Pred vrati je podal na desno stran, kjer je z natančnim strelom nov zadetek dosegel Urh Ilič. Gostje so ostali nevarni tudi po tretjem prejetem zadetku. A Val Usnik ter obramba Zmajev sta poskrbela, da je izid ostal nespremenjen vse do 34.minute,

Takrat je v obrambni tretjini napad pričel Urban Pipan, ki je podal do Marcela Lavriše. Ta je krenil v napad po desni strani, vstopil v napadalno tretjino in lepo prepustil plošček Urhu Iliču, ki je pridrsal za njem. Urh je krenil proti vratom in zanesljivo zadel za vodstvo Zmajev 4:0.

Napadi domačih se s tem še niso končali, saj je lepo kombinacijo v naslednji minuti uprizoril še napad “16-tke”. Mark Sojer je lepo podal do Žige Mehleta, ki je na drugi strani vrat našel Blaža Stipaniča, ki je lepo in neubranljivo zadel za 5:0. Ta zadetek je verjetno tekmo dokončno odločil in gostje so pričeli igrati bistveno bolj nervozno in grobo. V naslednjih minutah je bila igra nekajkrat na robu “incidenta”, a v takšni igri so mirnejši in uspešnejši ostali domači igralci. Proti koncu tretjine je tako po podaji Marcela Lavriše in Gregorja Žežlja še enkrat zadel Urh Ilič in tekma se je z rezultatom 6:0 ponovno umirila.

Zadnjo tretjino so z igralcem več začeli gostje, saj je bil v zadnjih sekundah druge tretjine izključen Urh Ilič. A to kaj dosti več priložnosti za goste ni prineslo. V nadaljevanju zopet nevarnejši postanejo Zmaji, ki celo dvakrat zadanejo okvir vrat (enkrat Urh Ilič, drugič Mark Sojer). Nov zadetek pa sledi šele po novi izključitvi gostujočega igralca. V igri z igralcem več je v 49.minuti, po podaji Urha Iliča, uspešen Marcel Lavriša. Po tem zadetku je sledila tudi menjava vratarjev v domačih vratih. Zanesljivega Vala Usnika je zamenjal Nal Kavčič. Nal je do konca tekme ubranil nekaj lepih strelov, nemočen pa je bil v 57.minuti, ko so imeli na ledu Ljubljančani igralca več. Gostujoči napadalec je po napaki Zmajev prišel do ploščka in sam pridrsal do domačih vrat in zadel za 7:1. To je bil tudi končni rezultat srečanja.

Na preostalih srečanjih je Slavija s 5:1 premagala Bled, Maribor je bil po podaljšku s 3:2 boljši od Crvene Zvezde, Jeseničani pa so zanesljivo s 7:1 premagali Triglav.

Ekipe so si na prvenstveni lestvici dokaj narazen, tako da današnji rezultati bistvenih sprememb niso prinesli. Še vedno so v zanesljivem vodstvu Jeseničani, Olimpija pa se je sedaj že približala ekipi Triglav na drugem mestu z zgolj 3 točkami zaostanka.

Zmaji prvenstvo nadaljujejo v četrtek 21.12, ko se odpravijo v Maribor.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top