skip to Main Content
Mladinci z zmago zaključili državno prvenstvo in osvojili končno 3.mesto

Četrtek 23.3 je prinesel zadnjo tekmo državnega prvenstva za selekcijo Mladincev.

V Tivoli je prispela ekipa HK Slavije Junior. Igrala se je tekma za tretje mesto v državnem prvenstvu. V končnici pri selekciji U-18 se za tretje mesto igra samo ena tekma, tako da je bila današnja tekma za končno 3.mesto že odločilna. Ekipi Slavije in Olimpije sta sicer v državnem prvenstvu v rednem delu osvojili prvo oz. drugo mesto (če ne štejemo ekipo Crvene zvezde), a sta obe ekipi dokaj prepričljivo izgubili v polfinalu proti ekipama Jesenic oz. Triglavom.

Avtor Mitja Pipan

Današnji dvoboj je bil tako še dodatna motivacija za ekipi, da kljub vsemu v prvenstvu iztržita svojo lovoriko.

Dvoboj se je pričel z vodstvom gostov, ki so že v drugi minuti dosegli prvi zadetek. Gostje so bili tudi bistveno bolj učinkoviti glede strelov na gol (v celotni tekmi so celo nastreljali domače igralce z 59:25). A vseeno so bili domači Zmaji odločeni, da tokrat lovorika ostane doma in že v 4. minuti smo videli izenačenje. Po podaji Marcela Lavriše je zadel Mark Stražišar. Gostje so po zadeku nadaljevali strelsko premoč, a do konca tretjine so vseeno še enkrat zadeli domači. Lovro Lapornik je podal Vuku Žanu v 11.minuti za vodstvo 2:1, kar je bil tudi končni rezultat tretjine.

Pravi strelski šov domačih smo videli v 2.tretjini. Gostje so še vedno prevladovali v številu strelov na gol, a učinkovitejši so bili domači. V obdobju med 25. in 29.minuto smo videli tri nove zadetke Zmajev, ki so tako pobegnili na vodstvo 5:1. Zadeli so Lovro Lapornik (podajalec Marcel Lavriša), Jure Rus (podajalec Mihael Hoffman) ter Mark Stražišar. Gostje so sicer nato znižali na 5:2, a so do konca tretjine Zmaji zadeli še dvakrat. Najprej je še enkrat zadel Mark Stražišar, nato pa je po podaji Žan Vuka zadel še Urh Ilič. Vmes so še enkrat zadeli gostje, tako da se je tretjina končala z visokim vodstvom Zmajev 7:3.

Gostje so še vedno strelsko prevladovali in to se je nekje moralo pokazati, tako da je bila zaloga prednosti Olimpije v prvih dveh tretjinah kar pravšnja. Novih zadetkov v zadnjih tretjini na strani domačih nismo videli, smo pa zato videli nove zadetke na strani gostov. Po vrsti so zadevali in zmanjševali zaostanek . Na strečo so se zadetki pojavili malce pozno v tretjini, tako da je gostom uspelo izid zgolj znižati na 7:6, do končnega izenačenja in morebitnih podaljškov, pa jim borbeni domačini niso pustili.

Tekma se je tako končala z rezultatom 7:6, s čimer so Zmaji osvojili končno 3.mesto v prvenstvu.

Avtor Mitja Pipan

Čestitke ekipi ter trenerju Ildarju Rahmatullinu za osvojeno 3.mesto v državnem prvenstvu. Sicer pa državno prvenstvo v selekciji U-18 še ni končano. Na vrsti je še finalni obračun v katerem trenutno Jeseničani vodijo v zmagah 1:0 (na prvi tekmi v Kranju so kljub zaostanku 0:3 premagali ekipo Triglava s končnim rezultatom 4:3). Preostale tekme bodo na vrsti v naslednjih dneh.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s tekme (zahvala avtorju Mitji Pipanu) si lahko ogledate na tej povezavi

Rezultate in razvrstitev v končnici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top