skip to Main Content
Mladinci z zmago na Bledu ostajajo na vrhu lestvice

V nedeljo 23.10 je bil na sporedu nov krog tekmovanja za selekcijo U-18. Olimpijini Mladinci so se odpravili na gostovanje na Bled. Bled je sicer trenutno res zadnje uvrščeno moštvo na lestvici, vendar so ekipe dokaj izenačene, tako da je bilo moč pričakovati težko tekmo.

Marsikateri igralec ekipe U-18 sicer nastopa tudi za ekipo U-20 v tekmovanju EBYSL, ki je imela tekmo ravno v tem terminu, vendar je lahko trener Ildar Rahmatulin vseeno računal na večino igralcev (na račun oslabljene ekipe U-20)-

AVtor: Drago Čigon

Obračun na Bledu se je pričel trdo, a so gostje postopoma le prevzeli pobudo. Z dobro igro so kontrolirali potek srečanja v prvih dveh tretjinah. V vsaki tretjini so zadeli po dvakrat. V prvi sta zadela Žeželj (Lapornik) in Erič (Stražišar), v drugi pa Lavriša (Stražišar, Erič) in Sojer (Žeželj).

V zadnji tretjini je zbranost zelenih malce popustila. Bled je  dvakrat zadel in vsaj rezultatsko je bila tekma proti koncu odprta, vendar so Zmaji kljub vsemu brez večjih težav obdržali vodstvo.

V tekmi je Olimpija tudi dvakrat dosegla zadetek, ki ga je sodnik razveljavil. Razmerje v strelih je bilo 44:38 v korist Olimpije.

Ne glede na malo slabši zaključek tekme, je bil trener Ildar Rahmatulin zadovoljen s prikazanim in z optimizmom pričakuje naslednji krog tekmovanja, ko 30.10. v Tivoli prihaja ekipa HK Triglava. Olimpija je z današnjo zmago tudi ohranila vodstvo na prvenstveni lestvici.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top