skip to Main Content
Mladinci z učinkovito igro premagali Beograjčane

Četrtek 30.11 je prinesel nov krog v Državnem prvenstvu Mladincev (U-18).

V Tivoli so pripotovali Beograjčani. Beograjčani so v zadnjih krogih prikazali dobre igre in se tako Zmajem na prvenstveni lestvici približali na zgolj 6 točk zaostanka (in z dvema manj odigranima tekmama). Ekipo, pod vodstvom Ildarja Rahmatullina, je torej čakala težka tekma za ohranitev prednosti na lestvici pred zasledovalci.

Tekmo so s prvim napadom odprli Ljubljančani. S sredine igrišča so silovito krenili proti vratom gostov in že v prvih sekundah je Luka Ogrinec sprožil prvi strel. Pritisk je trajal prvi dve minuti, nato pa so pobudo prevzeli gostje. Do 5.minute so sprožili nekaj nevarnih strelov in Val Usnik je bil kar nekajkrat na preizkušnji. V začetku 6.minute pa je sledila izključitev gostujočega igralca in pritisk gostov je popustil. Kazen gostov je sicer minila v igri pretežno v obrambni tretjini gostov, a nevarnih strelov ni bilo, tako da so gostje svojo prvo kazen brez večjih problemov ubranili. Pritisk gostov se je po iztečeni kazni nadaljeval. Pritisk je bil sicer malce manjši kot v uvodnih minutah, vseeno pa je moral Val Usnik v 9.minuti ubraniti dva zaporedna nevarna strela. Nato pa se je v drugi polovici tretjine igra vseeno počasi umirila in do konca prvega dela smo sicer spremljali hitro drsanje, brez prekinitev, a tudi brez izrazitih priložnosti.

S podobno igro se je začela tudi druga tretjina. Zmaji so sicer v 23.minuti dobili priložnost za prevzem pobude, saj je bil zaradi naleta s palico ponovno izključen gostujoč igralec, a pravih akcij ni bilo. V 27.minuti sledi izključitev Urha Iliča, ki je v napadalni tretjini spotikal gostujočega branilca, a tudi ta kazen mine brez pravega pritiska na vrata ekipe z manj igralci. Med kaznijo do priložnosti pridejo celo Zmaji. Po ukradenem ploščku je namreč Marcel Lavriša hitro zadrsal v protinapad po levi strani. V napadalni tretjini je podal na desno stran do Blaža Stipaniča, ki pa žal ploščka ni dobro zadel in strel na gostujoča vrata je bil preslab za pravo priložnost. Ko se je tekma bližala polovici drugega dela, pa se je igra vseeno počasi razživela. Več priložnosti so zabeležili gostje. Nenazadnje so v drugi tretjini gostje kar s 23:6 nastreljali domače napadalce. Val Usnik je sicer poskrbel, da je mreža ostala nedotaknjena, a pritisk gostov je postajal vedno večji. V tem stopnjevanju pritiska pa so bili vseeno uspešnejši domači igralci. V 33.minuti namreč Zmaji pridobijo plošček in zadrsajo v protinapad. Po levi strani je prodiral Mark Sojer. V višini bulija se je odločil za strel. Gostujoči vratar je strel sicer ubranil, a plošček se je nekako vseeno skotalil v vrata in domači igralci so se lahko veselili prvega vodstva (podajalec pri zadetku je bil Miha Žitko).

Goste zadetek, ki ga niso pričakovali, ni zmedel. Z napadi so nadaljevali takoj po sodnikovem pisku in Val Usnik je bil v naslednjih trenutkih ponovno na veliki preizkušnji. A sreča in znanje sta bila znova na strani Zmajev. Sledil je nov protinapad Zmajev. Plošček sta podala Luka Šinkovec in Mark Sojer, proti vratom pa je ustrelil Gregor Žeželj. Strel zopet ni bil neubranljiv in vratar ga je zopet skorajda ubranil, a plošček je podobno kot pri prvem zadetku nekako našel pot v mrežo in kljub močnemu pritisku gostov, so Zmaji v 34.minuti vodili že z 2:0.

S tema dvema zadetkoma je pritisk gostov končno malce popustil. Nekajkrat je bilo sicer pred Ljubljanskimi vrati še vroče, a do spremembe izida ni prišlo, tako da se je druga tretjina končala z rezultatom 2:0.

Tretjo tretjino so ponovno bolj napadalno pričeli gostje, veselili pa so se domači igralci. Po nekaj napadih gostujočih igralcev, je v 43.minuti Urban Pipan na sredini igrišča plošček oddal Gregorju Žežlju. Gregor je zadrsal za vrata in gostujoči branilci se kar niso mogli odločiti kdo ga bo pokril. Gregor je tako neoviran pridrsal okrog vrat, se v višini bulija obrnil in učinkovito zadel za 3:0

Gostje so nato skorajda zadeli v 47.minuti. Zmaji so krenili v napad, a jim je plošček ušel. Pridobili so ga gostujoči napadalci in dva napadalca sta sama krenila proti domačim vratom. Borbeni Marcel Lavriša ju je dohitel in v zadnjem trenutku preprečil nevaren strel na domača vrata. Podobno vroče pred vrati Vala Usnika je bilo v 52.minuti, a tudi tokrat gostujoči napadalci niso uspeli zadeti.

V 54.minuti je sodnik zaradi prekrška izključil vratarja Vala Usnika (na kazensko klop se je seveda namesto njega usedel eden izmed igralcev). Gostujoči trener je vzel pol minute odmora. Po odmoru so igralci Crvene zvezde nadaljevali brez vratarja v vratih, s 6 igralci v polju. V igri 6-na-4 so bili seveda nevarnejši gostje. Domači igralci so se sicer dobro borili, a v 56.minuti je plošček prišel do gostujočega napadalca na modri črti. Sledil je strel proti vratom. Strel je sicer meril mimo vrat, a je plošček pred vrati zadel gostujočega igralca in se odbil v domača vrata. Domači igralci so zahtevali in pričakovali prekinitev zaradi visoke palice strelca, a sodnik se za to ni odločil in rezultat je bil 3:1.

A to ni bil znak preobrata ali napete končnice. Še v isti minuti je Miha Žitko začel napad, Žiga Mehle pa zaključil za nov zadetek. Gostujoči igralci so do konca tekme še napadali na vrata domačih, a novih sprememb rezultata ni bilo in tekma se je končala z zmago domačih 4:1.

Na preostalih tekmah je ekipa Hidria Jesenic premagala Zagreb z 8:2, Slavija je kar malce presenetljivo premagala Triglav s 6:4, Blejčani pa so bili bolšji od Mariborčanov z rezultatov 5:2.

Na vrhu ostajajo Jeseničani, sledi Triglav, ekipa HK Olimpija pa se nahaja na 3.mestu.

Prvenstvo se nadaljuje že v nedeljo 3.12, ko se Zmaji odpravljajo na Jesenice.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top