skip to Main Content
Mladinci z odliko zaključili redni del prvenstva

Nedelja 19.2 je prinesla zadnjo tekmo Mladincev v rednem delu tekmovanja U-18.

Zmaji so se odpravili v Zalog. Pričakovati je bilo težko tekmo. Kot prvo gre za klasični mestni rivalski derbi, kot drugo gre za uvrstitev dveh ekip z vrha lestvice in kot tretje, se je na isti dan igrala tudi tekma EBYSL tekmovanja, tako da trener Ildar Rahmatullin ni imel na razpolago čisto vseh igralcev.

Kakokoli že, Zmaji so v Zalog odpotovali odločeni, da domov prinesejo nove tri točke in točno tako so tudi zaigrali.

Že od prve minute so bili boljši nasprotnik. V 14.minuti je to s prvi zadetkom potrdil Mark Stražišar (podajalca: Marcel Lavriša in Urh Ilič). Še pred koncem tretjine je nato v 18.minuti zadel še Andraž Cjuha (podaja Jure Rus) in Zmaji so lahko mirno odšli na prvi odmor.

Druga tretjina je potekala podobno kot prva. A vseeno vodstvo 2:0 Zmajem ni omogočilo, da bi v igri popuščali. Bistveno lažje so igralci Olimpije zadihali po 35. minuti, ko je najprej za 3:0 zadel Žan Vuk (podaja Mark Stražišarj). Zgolj 8 sekund za tem pa je vodstvo na 4:0 povišal Jure Rus (podaja Žiga Ravnikar).

Zmaji se še dobro spomnijo prejšnje tekme, ko so v zadnjo tretjino prišli z vodstvom 4:1, a so gostitelji na Jesenicah Zmaje najprej ujeli in nato še prehiteli. Zato popuščanja v igri Zmajev tokrat ni bilo. Niti igre so držali v svojih palicah in dokončno zmago je z drugim zadetkom dneva potrdil Mark Stražišar. Končni rezultat 6:0 pa je v 59. postavil novinec v naših vrstah Tihon Gavrilov (podaja Žan Vuk).

S tem je redni del državnega prvenstva za igralce Olimpije zaključen. Preostale ekipe imajo na sporedu še nekaj zaostalih tekem, ki naj bi se odigrale v teh dneh, a ne glede na rezultate je vrh lestvice rednega dela že jasen. Še pred tekmo je bilo znano, da bo prvo mesto osvojila ekipa SKHL Crvene Zvezde. Drugo mesto pa po današnji zmagi dokončno pripada igralcem Olimpije.

Po zdajšnjem pravilniku končnice to pomeni, da se igralci Olimpije uvrstijo neposredno v polfinale končnice, kjer bodo s prednostjo domačega igrišča igrali s 3.uvrščeno ekipo rednega dela. Trenutno je to ravno ekipa HK Slavije Junior, vendar je končni nasprotnik Olimpije odvisen od razpleta še neodigranih tekem. Ne glede na to katera ekipa bo naš nasprotnik, pa je jasno, da se prva polfinalna tekma igra 12. marca v Tivoliju in da ima trener Ildar Rahmatullin dovolj časa, da ekipo v miru pripravi na zaključne boje.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stajne na lestvici in trenutno razporeditev končnice si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top