skip to Main Content
Mladinci z novo zmago ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice

V sredo 30. novembra je bila na sporedu zaostala tekma naših mladincev. V Tivoli je pripotovala ekipa Maribor.

V letošnji sezoni naši mladinci zavzemajo vrh prvenstvene lestvice. S tem lahko ekipa v vsako tekmo vstopa kot favorit in tako smo tudi proti ekipi Maribor želeli in pričakovali poln izkupiček. Točno tako se je na koncu tudi izšlo…

Naši fantje so dobro vstopili v tekmo. Že v prvi tretjini je bila želja priti do prvih zadetkov, a vseeno v tem prvem delu pobuda na naši strani še ni bila prava. Gostje so se našim dobro upirali in gledali smo dokaj izenačeno igro. A ta igra pravih priložnosti in zadetkov ni prinesla, tako da sta ekipi na prvi odmor odšli z nogometnim izidom 0:0.

Seveda to ni bil izid, ki so si ga želeli naši fantje, tako da so v drugo tretjino vstopili še malce bolj odločeno. In že po dobri minuti igre so naši prvič zadeli. Po levi strani je po ukradenem ploščku lepo prodrl Urban Podrekar, ki je pred vrati podal do Jakoba Pečnika, ki je zadel za 1:0. Naši so napadali naprej in kmalu je sledila izključitev na strani gostov. Naši so napadali in pritiskali. Na koncu te izključitve, pa so bili malce nepazljivi. Gostujoči igralec se je vrnil s klopi za kaznovane, plošček je prišel do prostega igralca in v hitrem protinapadu so gostje izenačili. A to naše pobude ni zaustavilo. Naši napadi so se nadaljevali.

V 28. minuti je sledil podoben zadetek kot v prvo. Jakob Pečnik in Urban Podrekar sta kombinirala na levi, tokrat pa je pred vrati zadel Luka Banek. Kmalu nato pa sta sledila še dva hitra zadetka. Najprej je zadel Jošt Žibert, zatem pa še enkrat Luka Banek in kar naenkrat je vodstvo naših znašalo 4:1 in izgledalo je, da je tekma odločena. Gostujoči trener je vzel minuto odmora. Ta je nalete naših sicer malce zaustavila, ni pa zares spremenila potek igre. Kmalu so naši preko novega zadetka Jošta Žiberta povedli s 5:1, tretjina pa se je končala z izidom 5:2.

V zadnji tretjini gostje pravih moči in možnosti za preobrat niso imeli. Naši so tekmo mirno in zanesljivo pripeljali do konca. Vmes sta zadela še Ian Petronijevič Lepša ter Nik Sečen za končnih 7:2.

Z domačo tekmo z ekipo Slavije se prvenstvo za naše mladince nadaljuje že v nedeljo.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno lestvico v kategoriji u-19 lahko spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top