skip to Main Content
Mladinci z novo zmago ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice

V četrtek 22. decembra je bila na sporedu nova tekma naših mladincev. Po reprezentančnem premoru je sledila nova domača tekma (ki je bila sicer odigrana v Zalogu), kjer so v goste prišli hokejisti iz Zagreba. Zagrebčani so v prvem delu sezone prikazali nekaj dobrih iger in se nekaj časa uspešno držali priključek z vrhom lestvice. V zadnjem času pa so njihovi rezultati malce slabši, tako da se nahajajo bolj v sredini lestvice. A tekme z Zagrebčani so bile vedno zanimive, napete in polne akcij. Tudi tokrat smo videli nekaj takšnih situacij…

V tekmo so sicer bolje vstopili naši igralci. A prvi so povedli gostje. V 3. minuti se je plošček za našimi vrati nerodno odbil, kar je presenetilo vratarja in našo obrambo. Plošček je prišel do napadalca gostov, ki je zadel za 1:0. A naši so nadaljevali s svojo igro in hitro se je rezultat obrnil. V 7. minuti je izid izenačil Ian Petronijevič Lepša, v 11. minuti pa je Tevž Žibert izkoristil igro z igralcem več in povedel Olimpijo v prvo vodstvo. Do konca tekme naši tega vodstva niso več izpustili iz rok. Prva tretjina se je z novim zadetkom Iana Petronijevič Lepše končala z našim vodstvom 3:1.

V drugi tretjini so gostje uspeli igro obrnili malce bolj na svojo stran. Občasno so bili celo oni tisti, ki so narekovali tempo in ustvarjali priložnosti. A vodstvo naših iz prve tretjine je zdržalo. Nik Sečen je najprej povedel naše v vodstvo 4:1, gostje pa so proti koncu tretjine znižali na 4:2.

V zadnji tretjini so naši ponovno postali bolj aktivni v napadu. A gostje so se še nekaj časa držali v tekmi. Sicer je Nik Sečen povišal naše vodstvo na 5:2, a v 53. minuti so gostje v igri z igralcem več znižali na 5:3. Vendar možnosti za preobrat ni bilo več. Je pa bila tekma aktivna do konca. Gostje niso popuščali. V zadnji minuti je Bruno Kuret zadel za 6:3 in dokončno odločil tekmo. Sledilo je nekaj nervoze in izključitev na obeh straneh. Vse to pa je samo vodilo do novega zadetka naših, ki ga je Nik Sečen dosegel v zadnjih sekundah tekme.

Naši s to zmago ostajajo trdno na vrhu prvenstvene lestvice, ni pa s tem tekem v letošnjem letu konec. Že naslednji teden sledi nova domača tekma. Tokrat v goste prihaja Triglav.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno lestvico v kategoriji u-19 spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top