skip to Main Content
Mladinci z novo zmago na vrh prvenstvene lestvice

V torek 20.12 so Mladinci odigrali nov krog državnega prvenstva selekcij U-18. Igralci HK Olimpije so se odpravili na gostovanje v Kranj.

Ekipa Ildara Rahmatullina je s prikazanimi igrami v prejšnjih kolih sicer veljala za favorita v tekmi, vendar se moramo zavedati, da je državno prvenstvo selekcij U-18 zelo izenačeno in da prav nobena tekma ni lahka.

Tako je bilo tudi v Kranju. Tekmo so bolje začeli gostje, saj so že v 5.minuti z golom Žana Vuka (podaja Jure Rus) povedli. Vendar s hitrim zadetkom Zelenih tekma še zdaleč ni bila odločena. Kranjčani so hitro vzpostavili ravnotežje v igri in do konca tretjine smo videli borbeno igro, ki pa ni prinesla novih zadetkov.

AVtor: Drago Čigon

V začetku 2.tretjine so Kranjčani končno kronali svojo borbenost z izenačujočim zadetkom. Po zadetku so celo prevzeli pobudo, saj so v naslednjih minutah Ljubljančani kar nekajkrat igrali z igralcem manj. O obramba na čelu z Valom Ustnikom je zdržala vse pritiske in v 31.minuti je Olimpija z zadetkom Jureta Rusa (podaja: Timotej Tomanovič in Lovro Lapornik) udarila nazaj in ponovno prešla v vodstvo. A tudi to ni bilo dovolj za mirno nadaljevanje, saj so domačini v 34.minuti izid že izenačili. Golu je zopet sledila manjša premoč domačih, saj smo v 36.minuti videli novo izključitev na strani Ljubljančanov (tokrat je to bila “kazen klopi”). A domači ponovno niso izkoristili številčno premoč in tik pred koncem izteka kazni je prišlo do izključitve na domači strani. Ko so Ljubljančani po nekaj sekundah igra 4-na-4 zadrsali v polni postavi, so oni pritisnili na gol domačih. Za razliko od domačih, so bili v igri z igralcem več Zeleni bolj učinkoviti in po podaji Lovra Lapornika je v 39.minuti Jurij Jovan povedel Olimpijo v vodstvo s 3:2.

Boj se je z nezmanjšano močjo nadaljeval tudi v zadnji tretjini, a tokrat sta bili obrambi obeh moštev bolj zbrani kot v drugem delu in zadnja tretjina se je končala brez zadetkov ter s skupno zmago Olimpije 3:2.

Trener Ildar Rahmatulin je bil s prikazano igro zadovoljen in z veseljem lahko pričakuje preostale tekme v prvenstvu. Vendar prvenstvo bo še dolgo, saj so moštva šele na polovici odigranih tekem rednega dela. S to zmago so Ljubljančani točkovno celo prevzeli vodstvo na lestvici, vendar jim za petami sledijo igralci Crvene zvezde, ki z nekaj manj odigranimi tekmami v letošnji sezoni sploh še ne poznajo poraza. In ravno igralci Crvene Zvezde so naslednji nasprotnik Ljubljančanov. Tekma se bo odigrala v Tivoliju v ponedeljek 26.12 in to bo zagotovo pravi prvenstveni derbi.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top