skip to Main Content
Mladinci z novim uspehom na vrh lestvice

V Zalogu je 16.10 potekala nova tekma Državnega prvenstva za selekcije U-18.

Ekipa Olimpije je v zadnjem času prikazala nekaj lepih iger, vendar so vseeno domačini pred tekmo zasedali višje mesto na lestvici, tako da je trener zelenih Ildar Rhamatulin lahko pričakoval težko tekmo.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

Vendar so zeleni pokazali svoj pravi obraz in že takoj na začetku srečanja prevzeli pobudo. Gostje iz Tivolija so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik v vseh pogledih igre. Skupna statistika strelov je bila 45:35 v korist zelenih.

Sredi druge tretjine so zeleni po golih Rusa (Stražišar), Sojerja, Žežlja (Hoffman), Iliča (Tomanovič, Lavriša) in Stražišarja (Cjuha) prišli že do vodstva 5:1. Nato pa sta tempo in zbranost vseeno malce padla in po nekaj izključitvah so domači dvakrat izkoristili igro z igralca več. Tretjina se je končala z nevarnih 5:3 za zelene, vendar z domačini v naletu.

Vseeno je trener Ildar Rahmatulin med odmorom uspel zbrati ekipo in tretja tretjina se je pričela s ponovno prevlado zelenih. Do konca srečanja sta zadela še Ilič in Tomanovič. Končni rezultat 7:4 je pomenil, da Olimpija prinaša domov nove tri točke.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

S to zmago je Olimpija prišla na vrh lestvice, res pa je, da ji za petami sledi ekipa Crvene zvezde, ki ima celo dve tekmi manj. Kakorkoli, naslednji vikend se zmaji odpravljajo na Bled k ekipi, ki trenutno zaseda zadnje mesto.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top