skip to Main Content
Mladinci v Zagrebu niso uspeli potrditi zmage z zadnjega derbija

V četrtek 23. januarja je bil na sporedu nov krog v kategoriji mladincev (u-19). Zmaji so se odpravili v Zagreb. V zadnji tekmi so naši mladinci premagali vodečo ekipo Jesenic in polni optimizma so se odpravili v Zagreb, kjer so naši mladinci točke že osvajali. A tudi tokrat se je pokazalo, da mora ekipa vlogo favorita vedno pokazati tudi na ledu, kar pa se tokrat za naše žal ni izšlo…

Domači igralci so že takoj v uvodu tekme izkoristili našo izključitev in s prvim zadetkom v 3. minuti v igri z igralcem več, so prevzeli vodstvo 1:0. A tu tekma še ni bila odločena. Naši so se borili naprej in v 18. minuti je sledil preobrat. V razmaku 20 sekund so naši dosegli dva zadetka. Oba je dosegel Gregor Žeželj (pri prvem sta podala Žiga Mehle in Blaž Stipanič, pri drugem pa Urban Kokelj in Žiga Mehle). Rezultat je bil 2:1 za Olimpijo in s tem rezultatom se je prva tretjina tudi končala.

A situacija na ledu se je ponovno spreobrnila že takoj v začetku druge tretjine. Že v prvi minuti so gostje izid izenačili. Jan Lan Matija je nato v 24. minuti Olimpijo ponovno povedel v vodstvo s 3:2, tu pa se je zgodba naših zmajev počasi zaključila…. Vodstvo naših igralcev je trajalo do 29. minute, ko so domači igralci izid ponovno izenačili, v 35. minuti pa so domači že prevzeli vodstvo s 4:3 in tega vodstva do konca tekme niso več izpustili iz rok. Minuto kasneje so bilo domači ponovno uspešni in vodstvo ekipe Mladost je znašalo že 5:3. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Nekaj upanja je za naše igralce posijalo v začetku zadnje tretjine. Z dvema zaporednima prekrškoma domačih so bili naši igralci v prednosti z igralcem več na ledu, od tega eno minuto celo z dvema igralcema več na ledu. A svojih priložnosti naši napadalci žal niso izkoristili in počasi je postalo jasno, da bodo točke danes ostale doma. Tekma je bila bržkone dokončno odločena z novim zadetkom domačih v 57. minuti, 6:3 pa je bil na koncu tudi končni rezultat tekme.

Preostale tekme kroga niso bile odigrane in so bile prestavljene na kasnejši datum. Naše mladince pa v naslednjih dneh čaka veliko dela. Odpravljajo se v Beograd, kjer bo v soboto ter v nedeljo na sporedu dvojni program.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top