skip to Main Content
Mladinci v začetku nadaljevanja prvenstva niso bili uspešni

Po dolgem času smo te dni doživeli nadaljevanje državnega prvenstva v kategoriji mladincev U-19. Premor je bil kar dolg. Res da so nekateri mladinci občasno sodelovali pri članskem moštvu in z dvojno licenco tudi pri drugih slovenskih članskih ekipah, a kot ekipa vse do danes niso mogli stopiti na led.

Veselje ob vrnitvi v tekmovalni ritem sicer ni bilo majhno, a se začetek nadaljevanja prvenstva za naše zmaje ni pričel tako kot smo si želeli….

Igralci Olimpije so tekmo pričeli odločno. V prvih minutah so celo prišli do prvega nevarnega strela, a je bil gostujoči vratar ob neugodnem plošču pri strelu od daleč vseeno dovolj pazljiv. A hitro so na svoj račun prišli tudi gostje, saj so morali naši fantje že po nekaj minutah braniti kazen izključenega igralca. Gostje so zadeli okvir vrat, več kot to pa naši igralci niso dovolili. Ko sta bili ekipi v polni postavi so zmaji prevzeli pobudo, kar je obrodilo sadove. V 5 minuti je sledil napad naših. Urh Ilič je za vrati lepo podal, Marko Ložar pa je “iz prve” neubranljivo zadel za vodstvo 1:0.

Ta zadetek je igro razživel. Obe ekipi sta igrali hitro, nekaj več priložnosti so si ustvarili naši. A proti koncu tretjine je tempo zopet malce padel. To so izkoristili gostje. Najprej so morali naši izdržati drugo izključitev na tekmi, čisto v zadnjih sekundah, pa so bili naši v obrambi malce nepazljivi. Gostje so sprožili strel na vrata, Nal Kavčič je strel ubranil, a plošček je prišel do gostujočega napadalca, ki je bil sam pred vrati in neovirano zadel za 1:1.

Naši igralci so kljub zadetku v zadnjih sekundah prve tretjine, v drugi del igre krenili odločno. A tudi gostje so imeli svoje priložnosti. Igra je bila izenačena, a hkrati je postala tudi bolj groba. Do preobrata v tekmi je prišlo v 32. minuti. Za gostujočimi vrati sta se pri borbi za plošček “sprla” dva igralca. Kratek pretep je minil, sodniki pa so kazen 5 minut določili zgolj našemu igralcu, ki je bil hkrati tudi izključen iz tekme. Ta odločitev je naše fante kar malce zmedla in ritem igre je bil izgubljen. Gostje so nato v igri z igralcem več še zadeli in na zadnji odmor so morali zmaji odditi z zaostankom 2:1.

Tekma sicer še ni bila odločena, saj je igralce čakala še cela zadnja tretjina. Tudi v ta del igre so se naši podali odločno. V uvodnih minutah so imeli naši igralci pobudo. Tudi zaradi nekaj zaporednih prekrškov gostov. A teh izključitev naši žal niso izkoristili. Ob koncu tretje izključitve pa so naši igralci naredili še usodno napako. Plošček so izgubili in gostujoči igralec je zadrsal v protinapad, kjer je zadel za 3:1. Pisala se je 49. minuta. Sicer je bilo preostalih dobrih 11 minut še dolgih, a ta tretji zadetek je naše igralce dodobra pokopal. V naslednjih dveh minutah smo na ledu videli le eno ekipo in kar naenkrat so še trije dodatni pločki končali v mreži našega vratarja. Rezultat je bil 6:1. Po tem šoku so se naši igralci pobrali, a seveda moči in energije za preobrat več ni bilo. To sicer ne pomeni, da se je tekma mirno pripejala do konca. Do konca smo videli še kar nekaj nervoze in sodnikom so zadeve uhajale iz vajeti. Ponovno smo videli tekmo z ogromno izključitvami, kar seveda takšen derbi zgolj pokvari. Tekma se je na koncu končala s 6:1. Boleč poraz za naše fante, ki pa ga bodo morali kar hitro pozabiti, saj je tempo nadaljevanja državnega prvenstva zelo visok.

Naslednja tekma naše igralce čaka že v četrtek na Bledu. Bled je danes doma s 5:2 premagal Triglav.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top