skip to Main Content
Mladinci v Tivoliju niso dopustili presenečenja

V nedeljo 12. januarja je bila na vrsti nova tekma naših mladincev. V Tivoli je pripotovala ekipa Maribor. Naši mladinci so v decembru prikazali nekaj zelo dobrih iger, hkrati pa se na lestvici nahajajo bistveno višje od današnjih gostov. A vseeno smo bili pred tekmo malce previdni. Zadnjih nekaj tekem se za zmaje ni končalo točno tako kot smo si želeli, Maribor pa je kljub malce slabšem zbiru letošnjih točk, nekajkrat pokazal, da ga čisto odpisati v naprej ne gre.

Obe ekipi sta v tekmo vstopili malce previdno. Uvodne minute so minile v hokeju bolj v srednji tretjini. Šele po nekaj minutah so na vrsto prišle prve priložnosti. Te sicer niso bile tako ekstremne, jih je pa vseeno bilo več na naši strani. Postopno povišanje naše pobude je (začasno) ustavila izključitev na naši strani v 9. minuti. Kazen smo izdržali brez večjih pretresov, nato pa so naši ponovno pričeli pritiskati. Vse to je obrodilo sadove v 14. minuti, ko je Alex Kepic zadrsal za nasprotnikova vrata in podal pred vrata do Luke Ogrinca, ki je zanesljivo zadel po tleh za vodstvo domačih z 1:0. In to vodstvo zmaji nato do konca tekme niso več izpustili iz rok. Kmalu zatem je sledila še izključitev na strani gostov in naš zadetek v igri z igralcem več. Podala sta Luka Ogrinc in Blaž Stipanič, zadel pa je Žiga Mehle.

Naši igralci so v drugi tretjini še bolj pritisnili, saj so igro pričeli z igralcem več na ledu. Ko pa se je gostujoči izključen igralec vrnil na led, pa je prišlo do napake na naši strani. Pred našimi vrati so branilci nespretno kombinirali in plošček je prišel do gostujočega igralca, ki je z bližine premagal našega vratarja in v 24. minuti je bil izid znižan na 2:1. A na srečo ta nespretnost naše igralce ni zmedla. Še bolj so pritisnili na nasprotnikova vrata in v 26. minuti je bilo vodstvo povišano na 3:1. Podala sta Jan Lan Matija in Alex Kepic, zadel pa je Tay Petronijevič Lepša. Nekaj minut za tem pa je, ponovno v igri z igralcem več, zadel še Gregor Žeželj (podaja Žiga Mehle). V 28. minuti so naši tako vodili že s 4:1. Igra se je nato malce umirila in rezultat je ostal nespremenjen vse do konca druge tretjine, a nekako se je že nakazovalo, da je zmagovalec tekme že znan…

V začetku zadnje tretjine je sicer sledilo nekaj nepotrebnih prekrškov na naši strani in nekaj časa so morali naši braniti tudi nevarno igro 4-na-3, a tu zadetkov ni bilo. Tekma je bila dokončno odločena v 44. minuti. Na 5:1 je po podaji Alekseja Turšiča in Taya Petronijevič Lepše povišal Žiga Mehle. Do konca tekme smo nato videli še nekaj zadetkov. Za zelene je še enkrat zadel Žiga Mehle (podaja Blaž Stipanič) ter Gregor Žeželj (podaja Tino Burazin in Gašper Šubic). Tekma se je končala z rezultatom 7:2.

Odigrana je bila le še en tekma, kjer je Triglav malce presenetljivo premagal Slavijo s 4:2. Naši mladinci ostajajo na 4. mestu. Za 3. uvrščenim Bledom sedaj zaostajajo 5 točk, do konca prvenstva pa je še 10 krogov. Naslednje točke bodo naši mladinci lovili v četrtek 16. januarja s tekmo v Kranju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top