skip to Main Content
Mladinci v Kranju prekratki za nove točke

Nedelja 5.11 je prinesla nove tekme v tekmovanju Državnega prvenstva Mladincev (U-18).

Avtor: FB profil HK Triglav

Ekipa Olimpije se je pod vodstvom trenerja Ildarja Rahmatullina odpravila v Kranj. Zmaje je čakala težka tekma, saj Kranjčani veljajo za eno izmed najboljših ekip v letošnjem prvenstvu. Letos sta se ekipe enkrat že srečali. Tekma v Tivoliju se je pred tedni končala z rezultatom 7:3 za ekipo iz Kranja.

Domačini so upravičili sloves favorita in so bili na ledeni ploskvi malce nevarnejši od gostov, a tekma je bila vseeno izenačena. Domači igralci so v 11.minuti tudi prvi zadeli. Zmaji nato v naslednjih minutah niso izkoristili igre z igralcem več, je pa proti koncu tretjine v 19.minute, po podaji Žige Mehleta in Marka Sojerja zadel Tihon Gavrilov. Z izenačenim rezultatom 1:1 se je prva tretjina tudi končala.

V drugi tretjini smo videli podobno igro. Novih zadetkov ni bilo, za kar sta bila še najbolj zaslužna reprezentančna vratarja na obeh straneh (Val Usnik na strani Olimpije ter Maj Pelko na strani Triglava).

V zadnji tretjini je bila igra še najbolj izenačena. V 42.minuti je bil zaradi nepravilnega zadrževanja izključen Mark Sojer. Gostje so napadali in proti koncu izteka kazni tudi zadeli za novo vodstvo. Kmalu zatem je sledila še ena kazen na strani Olimpije. Zaradi spotikanja je bil izključen Tihon Gavrilov. Vendar tokrat domači igralci tokrat prednosti več na igrišču niso izkoristili in Zmaji so se lahko vrnili v igro, kar so tudi storili. V 50.minuti po podaji Urha Iliča ter Žige Kebra zadel Marcel Lavriša. Na žalost pa izenačen izid ni dolgo ostal tak. Že v 52.minuti so domači zopet vodili. Zmaji so nadaljevali z napadi. Zadetka pa ni bilo, čeprav so v zadnji minuti napadali z igralcem več v polju in prazno mrežo. Tekma se je tako končala z rezultatom 3:2 za domače igralce.

Na preostalih tekmah je Slavija doma visoko premagala Zagreb z 8:0, igralci Jesenic, pa so doma s 6:1 slavili nad Mariborom. Tekma med Bledom in Crveno zvezdo ni bila odigrana.

Lestvica po tem krogu ostaja nespremenjena (1.mesto Jesenice, 2.mesto Triglav, 3.mesto Olimpija), vendar sta vodilni moštvi ponovno pobegnili igralcem Olimpije na malce višjo prednost, hkrati pa se na 4. in 5. mestu že nevarno bližajo zasledovalci (4.Bled, 5.Crvena Zvezda).

Zaradi reprezentančnega premora se tekmovanje nadaljuje šele v četrtek 18.11, ko se Zmaji odpravljajo na Bled.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top