skip to Main Content
Mladinci v izenačeni tekmi na koncu na Bledu osvojili točko

Nedelja 30. septembra je bila delovna tudi za selekcije mladincev. Na vrsti je bil nov krog državnega prvenstva.

Zmaji so se odpravili na Bled.

Letošnje tekmovanje mladincev je zelo izenačeno, tako da smo že kar v naprej pričakovali zanimivo in izenačeno tekmo in točno takšna je tudi bila.

Prvi so v 8. minuti povedli domači. A Zmaji se niso dali in izenačena tekma se je nadaljevala tudi po vodstvu gostov. Sledijo je nekaj izključitev (po ena na vsaki strani), ki pa jih ekipe niso izkoristile. So pa zato Zmaji v zadnji minuti izkoristili priložnost za izenačenje. Podal je Blaž Stipanič, zadel pa Ravil Galeev.

Podobna igra je sledila tudi v drugi tretjini. Tudi tu so prvi zadeli domači in tudi tu so jih gostje na koncu tretjine ujeli. Po podaji Svita Gerkmana je zadel Miha Žitko.

Sledila je zadnja tretjina, ker pa novih zadetkov nismo videli. Sicer so imeli domači v 44. minuti lepo priložnost z dosojenim kazenskim strelom, ki pa ga niso izkoristili. Zanesljiva vratarja obeh moštev sta ubranila tudi vse preostale strele in na vrsti so bili podaljški.

Čeprav podaljšek traja le 5 minut, je bil tokrat ta del igre poln dogodkov. Že tako je v podaljških vedno veliko strelov in priložnosti, saj ekipe igrajo z manjšim številom igralcev. Dodatno pa so k burnemu dogajanju danes pripomogle še izključitve. Najprej je bil izključen Blejski igralec. Med igro z igralcem več na strani Olimpije je sledila še obojestranska izključitev. Čisto na koncu pa so si Blejci priigrali še eno izključitev. A kot rečeno, je vse to pripomoglo le k temu, da smo videli veliko lepih priložnosti, zadetkov pa ne.

Po vsem tem razburjenju v rednem delu in predvsem v podaljških je sledilo izvajanje kazenskih strelov, kjer pa so bili domači igralci bolj mirni in dve točki sta ostali doma.

Tekmo je kot razburljivo videl tudi glavni trener Zmajev Ildar Rahmatullin: “Škoda. Tekma je bila razburljiva. Imeli smo veliko priložnost, a enostavno danes nismo imeli sreče.

Na preostalih tekmah je Triglav kar malce presenetljivo s 4:3 premagal Slavijo. Tekma med Jesenicami in Crveno zvezdo pa ni bila odigrana.

Zmaji tekmovanje nadaljujejo šele v četrtek 11. oktobra, ko se odpravljajo v Maribor.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top