skip to Main Content
Mladinci v drugem srečanju z Beograjčani niso bili tako uspešni, a možnosti za 3. mesto še niso izgubljene

V četrtek 21. februarja je sledila druga tekma v dveh dneh z ekipo Crvene zvezde za naše mladince. Tekma je bila zelo pomembna za razplet v zaključku rednega dela državnega prvenstva. Ekipa Olimpija je prejšnji dan s 3:2 premagala Beograjčene in naši zmaji so si obetali novega dobrega rezultata.

A tokrat se je tekma, vsaj na začetku, odvijala popolnoma drugače od pričakovanj oz. želja. V prvem napadu sta si sicer lepo priložnost ustvarila Žiga Mehle in Blaž Stipanič, a Blaž gostujočega vratarja ni uspel premagati. Nato pa je prišla na vrsto 5. minuta. Na strani Olimpije je bil izključen Mark Sojer. Beograjčani so postavili napadalno formacijo. Takoj so si priborili plošček v sodniškem metu. Nekaj sekund je plošček krožil med igralci, nato pa se je na levi strani sam znašel gostujoč napadalec in gostje so prvič na tekmi povedli z 1:0.

Gostje so po vodilnem zadetku še bolj prevzeli pobudo. Nadaljevali so s svojimi napadi in v 7. minuti je ob enem izmed takšnih napadov nov prekršek za izključitev naredil Tilen Kosmač. Gostje so ponovno pritisnili. Tokrat so sicer potrebovali malce več časa, a po minuti igra z igralcem več je bila naša obramba ponovno izigrana in gostje so vodili že z 2:0.

In tu se slab začetek naše ekipe še ni zaključil. Še v isti minuti je sledil nov protinapad gostov. Tokrat sta imeli obe ekipi 5 igralcev na ledu, a vseeno so gostje prišli do napada 2-na-1. Učinkovito so ga izkoristili in v 8. minuti so gostje vodili že s 3:0. Vsekakor je bil to začetek tekme, ki si ga nismo želeli.

Šele pri tretjem zadetku se je nalet gostov nekako zaustavil in pobudo so počasi ponovno pričeli prevzemati naši igralci. V 10. minuti smo tako po daljšem času videli našo priložnost. Prodirala sta Žiga Mehle in Mark Sojer. Vse skupaj je bilo izvedeno še malce v “šoku” od slabega začetka, tako da je bil napad premalo za prvi zadetek zmajev, a vseeno je nakazal, da tekme še ni čisto konec. Kmalu smo prišli še do priložnosti v igri z igralcem več. Tudi tu so bili naši napadalci še premalo zbrani za prvi zadetek. Je pa ta prišel kmalu zatem. V 14. minuti so naši igralci uprizorili nov hiter protinapad. V obrambni tretjini so odvzeli plošček gostom, Žiga Mehle je krenil v hiter protinapad po desni. V napadu je podal pred vrata, kjer se je lepo odkril Blaž Stipanič in vodstvo gostov je bilo znižano na 3:1.

A ta zadetek še ni predstavljal popolnega preobrata. Do svojih priložnosti so namreč prihajali tudi gostje. V 16. minuti so tako gostje uprizorili nov napad po levi strani. Gostujoč napadalec je ušel našim branilcem in pred našimi vrati jim ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek. Sodnik je dosodil kazenski strel. Na srečo pa je bil pri izvajanju kazenskega strela naš vratar Ian Sotlar zbran in igra se je lahko nadaljevala brez spremembe izida.

Neizkoriščen kazenski strel je psihološko vsaj delno pobudo prenesel na našo stran in do konca tretjine smo videli še nekaj lepih akcij. Seveda je bila najlepša tista na koncu 18. minute, ko so naši igralci dobili sodniški met v napadalni tretjini. Po kratki kombinaciji je Mark Sojer podal do Blaža Stipaniča, ki je s kratke razdalje zanesljivo zadel za 3:2 in s tem dosegel že svoj drugi zadetek na tekmi. Dodatno pa so naši igralci tik pred koncem v napadu izsilili še prekršek za izključitev.

Gostujoči igralci so do ploščka prišli šele 2 sekundi pred koncem tretjine, tako da prednost igralca več v prvem delu igre ni imela učinka. So pa zato zmaji vstopili v drugo tretjino praktično s celotnimi dve minutama prednosti igralca na ledu. A ta prednost igralca več na ledu v igro ni prinesla nekih posebnosti. Power play zmajev je minil dokaj mirno in tudi sicer je kar nekaj časa trajalo, da se igra v drugi tretjini zares razvije.

V bistvu je prva situacija, ki jo velja omeniti šele 27. minuta, ko smo videli nov zadetek. Ponovno je bil v igri naš prvi napad. Blaž Stipanič si je priboril plošček ob ogradi na levi strani. Zadrsal je za vrata in nato lepo podal Marku Sojerju pred vrata. Ta je neubranljivo zadel in izid je bil izenačen na 3:3.

Igra je po tem zadetku postala malce živahnejša in pričele so se vrstiti priložnosti na obeh straneh. V 32. minuti pa je prišlo do izključitve na strani gostov. To je bila lepa priložnost za naše igralce, da do konca preobrnejo rezultat, a v resnici so imeli v teh trenutkih najlepšo priložnost gostje, ki so ukradli plošček našim napadalcem in v hitrem protinapadu nevarno zapretili. Ian Sotlar je bil na mestu. Naši igralci so se zbrali, pritiskali naprej in priložnost je kmalu postala še večja, saj je bil 21 sekund pred iztekom kazni prvega igralca, izključen še drug igralec gostov. A vse to pravih priložnosti za naše ni prineslo. Celo obratno. Proti koncu izteka kazni drugega igralca, so gostje uprizorili nov hiter protinapad in ponovno je Ian Sotlar preprečil zadetek za novo vodstvo gostov. Čeprav je imela Olimpija skoraj 4 minute igralca več na ledu, si pravih priložnosi ni ustvarila, hkrati pa so gostje v dveh protinapadih nevarno zapretili našim vratom.

Ko sta ekipi zadrsali v polnih postavah se je igra malce umirila in tretjina je minila brez novih pretresov in priložnosti. V zadnji del sta tako ekipi vstopili z izenačenim rezultatom 3:3. Zadnja tretjina se je od vseh tretjin pričela še najbolj napadalno. Videli smo nekaj priložnosti, nato pa so v 45. minuti igralci Olimpije dobili novo priložnost v igri z igralcem več na ledu. Takšne priložnosti so v hokeju seveda več kot dobrodošle, a današnji dan našim igralcem ni bil najbolj naklonjen, kar se tiče igre z igralcem več. Že v prejšnjih priložnostih v drugi tretjini so gostje kar nekajkrat nevarno zapretili in tudi tokrat ni bilo drugače. S tem, da so bili gostje tokrat bolj spretni in v 46. minuti so z igralcem manj na ledu povedli s 4:3.

Nekaj minut je nato trajalo, da so se naši igralci “pobrali” po hladnem tušu, a so nato vseeno pričeli ponovno igrati bolj povezano in bolj napadalno. V 51. minuti so naši napadalci dobili sodniški met v napadalni tretjini. Plošček je prišel do Marka Sojerja, ki je sprožil močan strel s pol razdalje. Plošček je zadel vratnico. A pri tej akciji so gostje storili prekršek za izključitev. Tokrat so naši zmaji ponujeno priložnost izkoristili. Za plošček se je boril Blaž Stipanič, dokler ta ni prišel do Lan Matije Jana. Lan je podal pred vrata, kjer Mark Sojer ni uspel premagati vratarja, a je odbitek prišel do Lana, ki je plošček spretno potisnil v gol. Izid je bil izenačen na 4:4.

Do konca tretje tretjine smo nato videli še nekaj priložnosti na obeh straneh, a noben plošček ni več končal v mreži, tako da je izid vse do konca ostal izenačen. Sledil je podaljšek. Ta pa se je končal zelo hitro. Sodniški met so si priborili gosje. Krenili so v napad po desni. Sledila je podaja v sredino, kjer je bil najbolj spreten gostujoči napadalec in po 7 sekundah igre so gostje zadeli in se tako veselili zmage po podaljšku s 5:4.

Sicer si lahko video povzetke s tekme ogledate na spodnjem prispevku.

 

Kljub porazu, pa je Olimpija z osvojeno točko obdržala možnosti za osvojitev končnega 3. mesta po rednem delu državnega prvenstva. Zaostanek za ekipo Marbior namreč sedaj znaša 3 točke. Ekipi se v medsebojnem dvoboju pomerita v nedeljo v Tivoliju. Olimpija je bila tekom sezone v medsebojnih obračunih boljša, tako da bi v primeru zmage Olimpija prehitela Maribor. Res pa je, da Mariborčano nato čaka še ena tekma z ekipo Slavije.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top