skip to Main Content
Mladinci uspešno zaključili rezultatsko popoln vikend za Zmaje

V nedeljo 27.11 je bil odigran nov krog državnega prvenstva za selekcije U-18. Ljubljančani so imeli sicer na sporedu domačo tekmo z ekipo Slavije, ki pa so jo morali zaradi prezasedenosti dvorane Tivoli prestaviti v Zalog. Domačini so bili tako v vlogi gostov, gostje pa v vlogi domačinov.

Kakorkoli že, tekma je obljubljala dober boj. Ljubljansko rivalstvo je že samo po sebi magnet za dobre tekme, hkrati pa se v letošnjem prvenstvu obe ekipi borita za najvišja mesta, tako da želja in potreb po zmagi ni manjkalo.

Avtor: FB profil Slavija Junior

Avtor: FB profil Slavija Junior

Tekmo so bolje pričeli Ljubljančani. Že v 4.minuti je po podaji Marcela Lavriše za vodstvo z 1:0 zadel Lovro Lapornik. Zadetek je kar malce vrgel iz tira igralce Slavije, ki so si do konca tretjine nabrali kar nekaj izključitev. Najprej dvakrat po dve minuti, tip pred koncem tretjine pa še 2+10 minutno kazen. Kljub večkratni številčni premoči Olimpije, pa je rezultat do konca tretjine ostal nespremenjen 1:0.

Drugi del so zeleni pričeli z igralcem več na ledu. Napadi niso obradili sadov, je pa že takoj po vrnitvi izključenega igralca Slavije pa smo videli kombinacijo dveh zelenih Timotejev: podal je Timotej Tomanovič, zadel pa Timotej Erič. Vodstvo 2:0 je za zelene pomenilo veliko, res pa je, da so igralci Slavije po vodstvu vseeno končno vzpostavili ravnotežje in v nadaljevanju so bili igralci Olimpije tisti, ki so več grešili in bili tudi večkrat izključeni. Na srečo pa vse to ni vplivalo na rezultat, ki je do konca tretjine ostal nespremenjen.

Avtor: FB profil Slavija Junior

Avtor: FB profil Slavija Junior

V zadnjem delu smo gledali odločno borbo na obeh straneh. Igralci so drsali in se borili za vsak pak. Tudi priložnosti in izključitev na obeh straneh ni manjkalo. A v vratih Olimpije je tudi tokrat stal odlični Val Usnik, ki je mrežo ohranil nedotaknjeno vse do konca, tako da so na koncu slavili igralci Olimpije s končnim rezultatom 2:0.

Trener zelenih Ildar Rahmatulin je bil s prikazanim vsekakor zadovoljen. V prejšnji tekmi na Jesenicah je predvsem pogrešal borbenost in motivacijo, česar pa v Zalogu vsekakor ni manjkalo. Rezultati Olimpije jasno kažejo, da so igralci lahko konkurenčni (in marsikdaj boljši nasprotnik) od katerekoli ekipe, le motivacija in zbranost morata biti ustrezni.

Verjamemo, da bo v nadaljevanju ekipa Olimpije prava in da bodo igralci iz dobre igre in dobrega rezultata v Zalogu potegnili pravi nauk.

V prvenstvu je Olimpija tako prehitela ekipo Slavije in je sedaj na 2.mestu. Na prvem še vedno vodi ekipa Crvene zvezde, ki je bila uspešna tudi v tem krogu (testno je premagala ekipo Jesenic z 2:1), Vendar prvenstvo je še dolgo in zaradi nekaj prestavljenih tekem ekipe po večini niti še niso odigrale polovice vseh tekem v rednem delu.

Naslednji tekme Olimpije je ekipa Bled, ki kot trenutno zadnje uvrščeno moštvo prihaja v Tivoli. Vsekakor dobra priložnost za nove 3 točke, a le pod pogojem, da bodo zmaji igrali tako kot znajo.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top