skip to Main Content
Mladinci uspešno tudi preko Bleda

V nedeljo 4.12 je bil na sporedu nov krog državnega prvenstva selekcij U-18. Ljubljančani so tokrat doma gostili ekipo HK MK Bled.

Ekipa HK MK Bled v letošnji sezoni ne blesti, hkrati pa se v zadnjem času ukvarja s kadrovskimi problemi. Na današnji tekmi je recimo kot edini vrata branil Timotej Pančur (član selekcije U-14) in tudi sicer so Blejčani v Ljubljano prispeli zgolj z 12 igralci v ekipi. Blejčanom želimo, da svoje izzive čimprej uredijo. Vseeno pa so seveda naše oči bile bolj uprte v Ljubljančane, ki so v tekmi upravičili vlogo favorita.

2016-12-04-14-48-42Tekma se je pričela po željah trenerja Ildarja Rahmatulina. Najprej je že v 4.minuti po podaji Marcela Lavriše zadel Mark Stražišar, nato pa je po izključitvi igralca z Bleda v naslednji minuti zadel še Luka Povirk (podajalec Timotej Tomanovič). Dobra igra Zelenih se je nadaljevala in že v 7. minuti smo videli novo izključitev na strani gostov. Tokrat pa so bili Ljubljančani nezbrani in namesto zadetka smo po pol-minutni igri z igralcem več videli izključitev na strani Olimpije. Sledil je buli v obrambni tretjini Olimpije in igralci Bleda so izključitev Ljubljančanov kronali z zadetkom takoj neposredno s strelom iz bulija.

Gol je Ljubljančane kar malce zmedel, tako da v naslednji minuti ob igri z igralcem več niso mogli resno zapretiti gostujočim vratom. Tudi napako vratarja gostov, ki je izgubil palico in skoraj 10 sekund branil brez nje niso zmogli izkoristiti. Sledile so minute bolj raztrgane igre, ki pa se je proti 12. minuti počasi umirila. Ljubljančani so prevzemali pobudo in bili več pri ploščku, gostje pa so občasno zapretili iz protinapadov. Nato je v 14.minuti naprej proti vratom gostov lepo prodrl Mark Sever, vendar je strel vratar gostov odlično obranil, a še v istem napadu je v nadaljevanju po podaji Marka Stražišarja zadel Marcel Lavriša. Do konca tretjine sta z lepima prodorama zadela še Mihael Hoffman (podaja Marcel Lavriša) ter Jure Rus (podaja Andraž Cjuha).

V 2.tretjini smo videli podobno igro kot v prvem delu. Najprej je v 26.minuti lepo v levi zgornji kot vratarja po podaji Mihaela Hoffmana in Urha Iliča zadel Urban Pipan. Sledilo je nekaj nevarnih strelov Ljubljančanov, med drugim tudi solo prodor Marka Stražišarja, a je vratar gostujočih mrežo v naslednjih minutah obdržal nedotaknjeno. Nato je sledila 31.minuta, ko smo videli novo 2-minutno kazen na strani Zelenih, kar so gostje zopet zgolj po nekaj sekundah igre z igralcem več izkoristili. Vendar ta zadetek Ljubljančanov tokrat ni zmedel in najprej smo v 33.minuti videli lep prodor Jureta Rusa in povišanje rezultata na 7:2. Že v naslednji minuti pa je zmedo pred vrati gostov po podaji Urha Iliča in Marka Stražišarja izkoristil Marcel Lavriša. Do konca tretjine smo nato videli še zadetek Žige Mehleta (podajalec danes zelo razpoloženi Mihael Hoffman).

2016-12-04-16-26-27

V zadnjem delu igre je trener domačih Ildar Rahmatulin v vratih izvedel menjavo in priložnost je dobil Nal Kavčič. Igra se je v zadnji tretjini kar malce umirila. Ljubljančani so brez večjih težav držali niti igre v svojih rokah. Videli smo tudi nove 3 zadetke igralcev Olimpije. Najprej je v 46.minuti z lepim prodorom čez celotno igrišče zadel Timotej Erič (zadetek si lahko ogledate tudi v video posnetku spodaj), nato je v 50.minuti po podaji Luke Povirka in Mihaela Hoffmana zadel Timotej Tomanovič. Čisto v zadnjih sekundah tekme pa je zadel še Urban Pipan. Še pred tem so gostje zadeli svoj 3.zadetek, tako da je bil končni rezultat zasluženih 12:3.

S to zmago se je ekipa Olimpije prebila na prvo mesto lestvice, vendar ima zasledovalna ekipa Crvene zvezde kar 3 tekme manj in z nestrpnostjo čakamo na določitev termina tekme med tema dvema tekmecema (tekma bi že morala biti odigrana, a je bila prestavljena). Sicer pa imajo Zmaji sedaj nekaj časa za počitek (kar v resnici ni res, saj večino igralcev igra tudi v selekcijah U-16 ali U-20). Naslednja tekma je na sporedu šele 20.decembra in sicer gostovanje pri ekipi HK Triglav.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top