skip to Main Content
Mladinci tudi v tretje v Tivoliju z zmago

Četrtek 28.9 je prinesel nov krog Državnega prvenstva selekcij U-18

V Tivoli je prišla še neporažena ekipa z Bleda. Kljub temu, da Blejčani letos v prvih treh krogih še niso oddali točke, so se Zmaji nasprotni ekipi postavili zelo pogumno.

Sicer je moral Žiga Keber že v prvi minuti na klop za igralce, a iz protinapada so v igri z igralcem manj prvi zapretili domači igralci. Marcel Lavriša je lepo prodrl, a zadetka ni bilo. Po zaključku kazni smo videli nekaj lepih strelov na gostujoča vrata, a prvi zadetek je padel šele v 6.minuti. Urh Ilič je vrtel plošček v napadalni tretjini. Zaokrožil je okoli vrat in ker ni bilo prostega igralca je sam krenil proti vratom in neubranljivo zadel za vodstvo z 1:0.

Po zadetku se je igra malce umirila. Do svojih priložnosti so prihajali tudi gostje, a nova resna priložnost se je v 13.minuti ponovno ponudila domačim igralcem. Urh Ilič se je ponovno znašel sam pred gostujočim vratarjem, a ta je bil tokrat uspešen in zadetka ni bilo. Tako je bilo tudi v vseh nadaljnjih napadih na obeh straneh in prvi del igre se je končal z rezultatom 1:0

V drugem delu so Ljubljančani ponovno pritisnili in gostom v začetku druge minute drugega dela ni preostalo drugega, da so za vrati storili prekršek nad Urhom Iličem. Zmaji so dobili sodniški met, takoj postavili formacijo za napad in krožili s ploščkom. Vse dokler ta ni prišel do Marka Sojerja, ki ga je posredoval do modre črte, kjer je z natančnim strelom Blaž Stipanič povišal na 2:0.

Kmalu za tem je imel priložnost za povišanje rezultata še Luka Šinkovec, a rezultat je ostal nespremenjen. Prav tako je rezultat ostal nespremenjen ob novi izključitvi gostov. Ni pa več ostal nespremenjen v 30 minuti, ko so Zmaji kar nekaj časa kombinirali v napadalni tretjini, vse dokler Urh Ilič in Tihon Gavrilov ploščka nista podala Marcelu Lavriši, ki je z višine bulija neubranljivo zadel za vodstvo s 3:0.

Do prve prave priložnosti do zadetka v tej tretjini so gosti prišli v 31.minuti, a je vratnica zaustavila plošček. Zmaji so priložnost vrnili minuto kasneje, ko je Marcel Lavriša lepo zaposlil Urha Iliča, a vratar gostov ni dopustil spremembe izida. Do konca tretjine sta ti nato moštvi izmenjali kazni, tako da so naprej imeli igralca več na ledu domači, nato pa še gostje, kar pa novih zadetkov ni prineslo. Zadnja razburljiva situacija se je zgodila tik pred koncem tretjine, ko se je Ljubljanski izključen igralec vračal na led, a 3:0 je ostal končni izid po drugi tretjini.

Tudi to tretjino so bolje začeli domači igralci. Hitro smo videli dva zadetka v mreži gostov. Najprej je v 43.minuti po ukradenem ploščku zadel Žiga Mehle, minuto kasneje pa je Urh Ilič podal Tihonu Gavrilovu, ki je v protinapadu lepo zadrsal proti levi strani in nato pred vrati gostov lepo zaposlil Marcela Lavrišo, ki je zadel za 5:0.

Napadi Zmajev so se nadaljevali tudi po teh dve zadetkih. Posledica napadov je bila izključitev gostov v 47.minuti, ki so jo še dodatno začinili z novo izključitvijo pol minute kasneje, tako da so imeli Ljubljančani več kot minuto dva igralca več na ledu. Zmaji so pritisnili na vrata gostov, a novega zadetka ni bilo. A takoj, ko so bile moči na ledu ponovno izenačene, je stvar v svoje roke vzel Blaž Stipanič, ki se je s ploščkom prebil vse od svoje obrambne tretjine do nasprotnikovih vrat, kjer je zadel za 6:0.

Nove priložnosti na obeh straneh smo nato videli v 53.minuti, a v napadu Zmajev ni zadel Mark Sojer, v napadu gostov, pa je Val Usnik poskrbel, da je mreža domačih ostala nedotaknjena. Tako je ostalo tudi do konca srečanja, ki se je končalo s končnim rezultatom 6:0.

S to zmago so se Zmaji povzpeli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Na vrhu so še vedno neporažene Jesenice, ki so v 4.krogu doma zanesljivo s 5:0 premagale Slavijo. Triglav je prav tako zanesljivo z 9:1 ugnal Maribor. Še najbolj zanimivo pa je bilo v Zagrebu, kjer je bilo srečanje z Beograjčani odločeno šele po streljanju kazenskih strelov. Dve točki so domov odnesli Beograjčani. Kot zanimivost omenimo, da je to že tretja tekma (od štirih odigranih), ki so jo Beograjčani zaključili z zmago v podaljških.

Prvenstvo se nadaljuje že v nedeljo, ko bomo na Bledu lahko spremljali derbi kroga med Blejčani in Jeseničani. Zmaji pa potujejo na gostovanje v Maribor.

 

Posnetek celotnega srečanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top