skip to Main Content
Mladinci tudi tokrat niso uspeli premagati Jeseničanov

V četrtek 14. februarja je bil na vrsti nov krog v državnem prvenstvu mladincev (u-18).

Igralci Olimpije so se odpravili na Jesenice. Jeseničani so trenutno v rednem delu prvenstva najboljše moštvo, Ljubljančani pa se spogledujejo s tretjim mestom. Če upoštevamo, da so v dosedanjih treh tekmah venomer zmagali Jeseniačni, smo si lahko tudi tokrat obetali težko tekmo.

Res pa je tudi to, da so tekme pri mladincih marsikdaj zelo izenačene, hkrati pa v točkovnem smislu ta tekma niti ni bila tako pomebna v boju za 3. mesto. Na eni strani so torej naši zmaji v tekmo vstopali kot dokaj izrazit nefavorit, na drugi strani pa v resnici niti niso bili obremenjeni  z dobrim rezultatom in bi lahko v tekmi kvečjemu kaj pridobili v borbi za 3. mesto.

Ekipa Olimpije je zato v tekmo vstopila borbeno, a to ji žal na koncu ni pomagalo do pozitivnega rezultata. Domača ekipa je prvič povedla v 14. minuti. Rezultat 1:0 je bil tudi končni rezultat prve tretjine. Tak rezultat se je nato obdržal vse do 35. minute. Takrat pa so naši igralci prvič na srečanju prišli do priložnosti v igri z igralcem več na ledu. A izkazalo se je, da jim takšna igra danes ne bo prenašala prednosti. Po dobri minuti igre z igralcem več na ledu so bili naši igralci namreč malce nepazljivi. Domači so to izkoristili in zadeli z igralcem manj na ledu. Vodstvo je bilo tako povišano na 2:0 in tak rezultat se je nato obdržal vse do konca druge tretjine.

Z rezultatom zmaji seveda niso mogli biti zadovoljni, a tekma še ni bila odločena. Borbena igra se je tako prenesla tudi v zadnjo – tretjo tretjino. Prvi del te tretjine so zaznamovale izključitve. Ekipi sta se kar izmenjavali v igri z igralcem več na ledu. To je trajalo vse do 50.minute. Takrat so imeli igralca več na ledu naši igralci. A ponovila se je izkušnja iz 2. tretjine. Domači igralci so izkoristili nepazljivost naših in že drugič na tekmi zadeli z igralcem manj na ledu. Izid je bil tako 10 minut pred koncem že 3:0 za domače. To pa je tehtnico v igri dokončno preneslo na njihovo stran. Igra naših ni bila več takšna kot je bila prej. Dobri igralci Jesenic so to izkoristili in z dvema hitrima zadetkoma so v 56. minuti povedli že s 5:0 in poti nazaj ni bilo več. To je bil tudi končni rezultat tekme.

Na drugih dveh srečanjih je Bled malce presenetljivo premagal Slavijo s 7:4, Maribor pa je zanesljivo porazil Triglav z 8:0.

Jeseničani tako ostajajo na prvem mestu in so si praktično že priigrali najvišje mesto pred vstopom v končnico. Maribor je na 2. mestu s točkami ujel Slavijo, a ima dve tekmi več odigranih, tako da bo Slavija bržkone ostala na 2. mestu. Bolj zanimivo bo v boju za 3. mesto. Olimpija namreč trenutno drži 4. mesto. Za Mariborom na 3. mestu sicer zaostaja velikih 7 točk, a ima odigrani dve tekmi manj. Naši zmaji ponovno stopijo na led v nedeljo, ko gostujejo na Bledu. Nato pa jih tekom naslednjega tedna čakata še dve zaporedni tekmi s Crveno zvezdo (v Ljubljani). Vse te tri tekme bodo seveda težke, a na vseh teh treh tekmah bi lahko zmaji osvojili kar nekaj točk. Za tem pa bo na vrsti še medsebojni obračun med Olimpijo in Mariborom in čisto možno je, da bo pred to tekmo naša ekipa imela celo boljše izhodišče od Mariborčanov. V boju za 3. mesto je torej, kljub današnjemu porazu še vse odprto.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top