skip to Main Content
Mladinci tokrat niso uspeli v Zalogu

V nedeljo 21.januarja je potekal nov krog v državnem prvenstvu mladincev (U-18).

Igralci Olimpije so se odpravili na gostovanje v Zalog. Zmaji so na zadnjih tekmah pokazali dobre igre in želja po novih točkah je bila velika.

A domača ekipa se je predstavila z borbeno igro, ki ji žal Zmaji niso bili kos.

Domači igralci so prvič povedli na koncu prve tretjine. V 19.minuti je bil postavljen končni rezultat prve tretjine in sicer 1:0 za domačo ekipo.

Avtor: FB profil HK Slavija Junior

Druga tretjina se je za igralce Olimpije pričela malce bolje, saj so v 23.minuti dobili priložnost v igri z igralcem več. A tega žal niso izkoristili, saj so sredi kazni tudi sami morali na klop za kaznovane. 2-minutno kazen je zaradi udarca s palico moral odsedeti Urh Ilič. Domači igralci tega sicer niso izkoristili, a so se v novi takšni priložnosti znašli nekaj minut kasneje, ko je bil zaradi grobosti izključen še Urban Pipan. Tudi ta kazen domačim igralcem ni prinesla zadetka, so pa očitno te kazni Zmaje dovolj utrudile, da so domači napadalci v 32.minuti vseeno ponovno zadeli in povišali svoje vodstvo na 2:0.

A tu se igralci Olimpije niso predali. Sledila je 35.minuta, ko so se z dvema hitrima zadetkoma vrnili v igro. Najprej je na 2:1 znižal Urh Ilič (po podaji Marcela Lavriše), samo nekaj sekund za tem pa je na 2:2 izenačil Mark Sojer. Kljub novi izključitvi na strani domačega moštva, ki je sledila nekaj minut kasneje, je to ostal tudi končni rezultat druge tretjine.

Zadnja tretjina pa je na koncu vseeno pripadla domači ekipi. Že takoj v prvi minuti nadaljevanja je bil z novo dvo-minutno kaznijo kaznovan Marcel Lavriša. Zmaji so nalete domačih vzdržali in nekaj minut kasneje se je priložnost, ob izključitvi na strani domačih, pokazala tudi njim. A sredi kazni je prišlo do napačne menjave na strani Zmajev in igra se je morala nadaljevati s 4-na-4. Vse te izključitve novih zadetkov niso prinesle. Mreže so mirovale vse do 57.minute, ko sta sledila dva hitra zadetka. Na koncu 57.minute so domači igralci najprej pobegnili na 3:2, zgolj nekaj sekund kasneje, v začetku 58.minute pa so zadeli še enkrat in povišali svoje vodstvo na 4:2. Do konca tekme je semafor sicer kazal še dolge tri minute, a moči za preobrat vseeno ni bilo in tekma se je z rezultatom 4:2 tudi končala.

Na preostalih tekmah je Maribor po podaljšku premagal Team Zagreb, Triglav pa je že pred dnevi v dveh dneh dvakrat ugnal Crveno Zvezdo.

Avtor: FB profil HK Slavija Junior

Na prvenstveni lestvici je tako Triglav na 2.mestu zopet malce “pobegnil” Olimpiji, tako da je sedaj bolj pomembno, da ne ostali bi zasledovalci dohiteli Olimpijo. Zmaji imajo pred 4. uvrščeno ekipo SKHL Crveno Zvezda sicer 12 točk prednosti, a imajo Beograjčani dve tekmi manj odigrani. Hkrati pa se ravno ti dve ekipi pomerita v naslednjem krogu, ki bo v nedeljo 28.januarja. Tekma bo v Beogradu.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki mobilnih telefonov lahko uporabljajo to povezavo).

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top