skip to Main Content
Mladinci tokrat niso bili kos razigranim Jeseničanom

Torek 24.1 je prinesel zaostalo tekmo državnega prvenstva U-18. V Ljubljano so pripotovali igralci ekipe HK Mladi Jesenice.

Ljubljančani so v zadnjem času imeli kar veliko težav s sestavo ekip v višjih selekcijah. Že tako okrnjeno zasedbo so dodatno zdesetkale bolezni. Tokrat je trener Ildar Rahmatullin vseeno uspel zbrati 15 hokejistov, ki so v tekmo stopili z željo po novi zmagi. Nenazadnje so v okrnjenem državnem prvenstvu Zeleni trenutno na lestvici najboljše uvrščeno slovensko moštvo.

Vendar danes mladi Zmaji vseeno niso bili kos razigranim Jeseničanom. Že začetek tekme je pokazal, da nas čaka zelo težka tekma. Gostje so povedli že v prvi minuti. Borbeni Ljubljančani so po zadetku sicer ohranili mirno kri in gostom niso popuščali. Borbena igra se je obrestovala v 10.minuti, ko je po podaji Andraža Cjuhe in Marcela Lavriše zadel Mark Stražišar. Borbena igra se je nadaljevala vse do konca tretjine, v kateri pa so imeli gostje bistveno več priložnosti (statistika strelov na gol je bila kar 12:2 za goste). Borbena igra v obrambi in v prvi tretjini odlični Val Usnik so Ljubljančane obdržali v igri za pozitiven rezultat.

V drugi tretjini se je igra nadaljevala po podobnem receptu. Gostje so napadali, igralci Olimpije pa so se uspešno branili in občasno iz protinapadov ogrožali vrata Jeseničanov. Vse to je trajalo do prelomne 33.minute. Takrat so gostje napravili prekršek za dvo minutno kazen. Zadetek Ljubljančanov v prvi tretjini je padel ravno v igri z igralcem več in upali smo, da je to priložnost, da se Zeleni prvič na današnji tekmi znajdejo v vodstvu. A po slabi minuti igre z igralcem več je sledila nepotrebna napaka Zelenih v napadalni tretjini, gostje so zadrsali v hiter protinapad in obrambnemu igralcu Olimpije ni preostalo drugega, kot da nad hitrim Jeseniškim napadalcem Jako Sodjem naredi prekršek. Sodnik je dosodil kazenski strel, ki ga je Jaka uspešno realiziral. Hladen tuš za Ljubljančane je postal čez nekaj sekund leden. Namreč zgolj nekaj sekund po zadetku s kazenskega strela so gostje povedli že s 3:1 (še vedno so imeli domači v polju igralca več!!!). Namesto vodstva, so se tako Zmaji znašli v zaostaku s 3:1 za katerega se je nato izkazalo, da je proti danes odličnim gostom neulovljiv. 3:1 je bil tudi rezultat po koncu druge tretjine.

Na koncu 2.tretjine smo videli dvojno izključitev (Olimpijin igralec je dobil 5 minutno kazen, Jeseniški pa 2 minutno), tako da se je zadnja tretjina pričela z igro 4 na 4. Upanje na preobrat je takoj na začetku nakazal Mark Stražišar, ki je imel je imel izjemno priložnost v protinapadu, a je vratar strel uspešno ubranil. Nekaj minut zatem je v igri z igralcem manj novo odlično priložnost zapravil Urh Ilič. Vse to je nakazovalo, da se bodo Ljubljančani vseeno morebiti vrnili v igro, a žal temu ni bilo tako,.

Upe po hitrem znižanju rezultata so v 46.minuti z novim zadetkom pokopali gostje. Nekaj upanja je nato domačim v 51.minuti vrnil Marcel Lavriša, ki je ukradel plošček v obrambni tretjini gostov in s silovitim strelom pod prečko zadel za znižanje rezultata na 2:4. A kot rečeno so bili gostje tudi v zadnji tretjini vseeno premočan nasprotnik. Dokončno so dvomi o današnjem zmagovalcu izginili v 56.minuti, ko so Rdeči povedli s 5:2. Miren konec srečanja je postal malce manj miren v 59.minuti. Gostje so naredili prekršek za izključitev. Sodnik igre ni prekinil, ker je bil plošček v posesti Ljubljančanov, ki so napadli na gol domačih. Tem ni preostalo drugega, kot da naredijo nov prekršek. Sledila je igra 5 na 3. Upanja za preobrat sicer ni bilo več, a igra s 5 na 3 je bila idealna priložnost, da domači vsaj ublažijo poraz. A kot da dva zadetka v igri z igralcem manj za goste v drugi tretjini nista bila zadosti, so ti poskrbeli, da smo v zadnji minuti videli še nekaj, kar se na hokejskih tekmah dogodi zelo poredko. Gostje so zadeli v igri z dvema igralcema manj!. Tekma se je tako končala z rezultatom 6:2 za Jesenice.

Tekma se je na nek način prelomila v nenavadnih trenutkih, ko so Ljubljančani dobivali nepotrebne zadetke v igri z igralcem manj. A roko na srce, so bili gostje danes bistveno boljši nasprotnik in zmaga gre zasluženo na Jesenice.

Kaj poraz pomeni za ekipo Olimpije? Na prvenstveni lestvici sicer še vedno ohranjamo najvišje mesto med slovenskimi ekipami, vendar so se Jeseničani s to zmago že močno približali vodeči Olimpiji in Slaviji, tako da bo do konca prvenstva še zelo zanimivo in v zadnjih 5 tekmah rednega dela bo potrebno poskrbeti za bistveno boljše predstave. Priložnost za popravni izpit imajo varovanci Ildarja Rahmatullina že v petek, ko v Tivoli prihaja zadnje uvrščena ekipa iz Kranja.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top