skip to Main Content
Mladinci so zmagali na pomembni tekmi

Nedelja 27. januarja je prinesla novo tekmo v državnem prvenstvu mladincev.

Zmaji bi sicer morali v Tivoliju gostiti ekipo iz Kranja, a je bila tekma zaradi nenačrtovanih nujnih vzdrževalnih del v Hali Tivoli prestavljena v Kranj. Mladinci so tako v tekmo še vedno vstopili v zelenih dresih, a prizorišče tekme je bila dvorana Zlato Polje v Kranju.

V letošnjem koledarskem letu 2019 so naši mladinci odigrali že tri tekme. Vse tri so na žalost izgubili. Res je, da so igrali proti ekipam z vrha lestvice (2x Jesenice, 1x Slavija), a ti porazi so ekipo nekako porinili v manjšo krizo. Zmaji so se zavedali, da morajo v nadaljevanju prvenstva pričeti z osvajanjem novih točk, sicer jim lahko visoko mesto na prvenstveni lestvici hitro uide iz dosega.

Zmaji se trenutno nahajajo na 5. mestu, cilj pa bi bil priti vsaj na 3. mesto, kjer bi se lahko relativno enakovredno potegovali za končna visoka mesta.

Prva “ovira” na poti k temu cilju je bila ekipa Triglav. Ekipa Triglav se je v letošnji sezoni že marsikdaj pokazala kot zelo “žilav” in borben nasprotnik, a vseeno rezultatsko niso bili preveč uspešni. Z 11 točkami se trenutno nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Zmaji so bili tako pred tekmo favorit, a to je morebiti kvečjemu še otežilo delo našim zmajem.

Vseeno pa se je  tekma na koncu iztekla po naših željah… Igralci Olimpije so prišli v vodstvo že v 7. minuti. Podal je Miha Žitko, zadel pa je Gregor Žeželj. A prednosti zmaji v prvi tretjini niso zadržali. Proti koncu tretjine (v 17. minuti) so domači izenačili in ekipi sta se na prvi odmor odpravili z izenačenim rezultatom 1:1.

Druga tretjina se je za zmaje pričela malce bolj nervozno. Hitro je prišlo do prve izključitve na naši strani. Po slabi minuti igre pa je bil izključen še drug igralec. Dobro minuto so tako morali zmaji vzdržati pritisk v igri 5-na-3. Pritisk so zdržali in v nadaljevanju se je vzpostavilo ravnotežje. Zmaji so ponovno prišli do svojih priložnosti in po zadetku Blaža Stipaniča v 33. minuti so ponovno prišli v vodstvo z 2:1. A tudi to vodstvo ni vzdržalo. Že takoj v naslednjem napadu so domači ponovno zadeli in tudi na zadnji odmor sta ekipi odšli z neoodločenim rezultatom 2:2.

Tekma se je nato prelomila šele v zadnji tretjini. Najprej so do priložnosti v igri z igralcem več prišli domači igralci. Tega niso izkoristili. So pa nato do enake priložnosti prišli naši igralci. Nekaj časa je izgledalo, da tudi našim zmajem prednosti ne bo uspelo vnovčiti, nato pa je ob izteku kazni za novo vodstvo Olimpije zadel Miha Žitko (podajalca sta bila Mark Sojer in Žiga Mehle). Že v naslednji minuti pa so zmaji povišali vodstvo na 4:2. Zadel je Svit Gerkman, podala pa sta Žiga Ravnikar in Tilen Kosmač.

V tej točki je izgledalo, kot da se tekma že odloča v korist Olimpije. Posebej, ker so v 51. minuti zmaji ponovno zadrsali v igri z igralcem več. A tu je prišlo do nepazljivosti in domači igralci so zadeli in rezultat znižali na 4:3.

Vendar je bil ta “preobrat” kratkotrajen. V 57. minuti so zmaji ponovno zadeli. Za 5:3 je zadel Žiga Mehle (podala sta Mark Sojer in Blaž Stipanič). S tem so si zmaji zagotovili mirnejšo končnico. Domače moštvo je v zadnji minuti poizkusilo še v igri brez vratarja, a to je bila le voda na naš mlin. Žiga Mehle je dosegel še svoj drugi zadetek. Pri zadetku v prazno mrežo mu je podal Ravil Galeev. Tekma se je končala z zmago zmajev 6:3.

To je bila tudi edina odigrana tekma v selekciji mladincev na ta dan. Pomembna zmaga je zmaje vrnila v boj za 3. mesto. Situacija na lestvici je trenutno naslednja

Naslednji teden bo za našo ekipo zelo pomemben. V četrtek je na vrsti tekma z Mariborom, v nedeljo in ponedeljek pa dve tekmi z ekipo Crvena Zvezda. Te tri tekme bodo našo ekipo bistveno bolj približale željenemu 3. mestu, oziroma nas bodo od tega mesta ustrezno oddaljile.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top