skip to Main Content
Mladinci so zanesljivo dobili drugo tekmo in so tik pred uvrstitvijo v finale

V nedeljo 5. marca je bila na sporedu druga tekma letošnjega polfinala mladincev. Naši so v vlogi favorita v Tivoliju pričakali Triglav. Naši mladi zmaji so se zavedali, da gostje v Tivoli niso pripotovali z belo zastavo. Nenazadnje, se je prva tekma v polfinalu v Kranju pred dnevi končala zgolj z minimalno zmago naših.

Kakorkoli že, naši zmaji so se pomena današnje tekme zavedali in zato so tudi v tekmo vstopili tako kot je treba. Kmalu so prevzeli pobudo in ta praktično skozi celotno tekmo ni popustila. V vsaki tretjini so naši nastreljali nasprotno moštvo. V prvi tretjini je bilo razmerje strelov kar 14:4. V 8. minuti pe je sledil prvi zadetek. Pred vrati sta kombinirala Martin Vahen in Jošt Žibert. Gostujoči vratar je na koncu strel Martina še zadržal, ni pa mogel več preprečiti, da bi Jošt potisnil plošček v mreži in Olimpija je povedla z 1:0. To je bil tudi rezultat prvega dela igre.

Podobna igra je nato sledila tudi v drugi tretjini. In tudi tu smo videli en zadetek. V 24. minuti je Martin Vahen izza vrat lepo podal pred vrata, kjer je “iz prve” natančno zadel Jošt Žibert. Vse se je odvijalo tako kot smo pričakovali in kot smo si želeli. Gostje so si sicer želeli vrniti v igro, a možnosti za preobrat danes niso imeli. Naši so dobro kontrolirali igro. Dokončno se je nato tekma odločila v zadnji tretjini. Najprej je v 49. minuti zadel Tian Hebar (podal je Nik Sečen), proti koncu pa je piko na i s svojim prvim zadetkom postavil Luka Vodlan, ki je lepo izkoristil novo podajo Martina Vahna iz gola.

Olimpija v zmagah tako vodi z 2:0 in v četrtek bo imela v Tivoliju priložnost, da zaključi polfinale in se uvrsti v finale. Tam pa je nasprotnik že znan. Jeseničani so namreč s 3:0 v zmagah izločili Zagreb.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top