skip to Main Content
Mladinci so z zmago v Kranju četrtfinalno serijo vrnili v Tivoli

V četrtek 5. marca je bila na vrsti povratna tekma četrtfinala pri mladincih. Zmaji so se odpravili v Kranj. Na prvi tekmi so po izvajanju kazenskih strelov slavili Kranjčani, tako da so morali zmaji dati vse od sebe, sicer bi se sezona lahko končala že danes.

Tekma se za naše ni pričale najbolje. Domači so povedli že v 3. minuti in zares je bilo potrebno paziti, da tekma ne bi ušla našim iz rok že takoj na začetku. A nalet domačih se je z uvodnim zadetkom končal. Sledila je naša pobuda. V drugem delu tretjine je prišla na vrsto prva izključitev na strani domačih. Te še nismo izkoristili, smo pa nato malce kasneje drugo izključitev. Podala sta Jan Lan Matija in Žiga Megle, zadel pa je Gregor Žeželj. To je bilo v začetku 19. minute. Rezultat 1:1 je ostal nespremenjen vse do konca tretjine.

V drugi tretjini je bila igra izenačena in trda. Naši so si “priborili” kar 6 minut izključitev. A vse to so izdržali in izid 1:1 se je prenesel v zadnjo tretjino.

V začetku zadnje tretjine smo videli najprej izključitev na strani domačih, nato pa še nekaj nervoze na obeh straneh. Sodniki so imeli kar nekaj dela, da so popisale vse kazenske minute. A igra se je nato vseeno počasi umirila in naši so zopet pričeli napadati. In to je obrodilo sadove v 54. minuti. Podala sta Blaž Stipanič in Luka Ogrinc, Olimpijo pa je prvič na tekmi v vodstvo popeljal Žiga Mehle. Domači so se morali odpreti in to je bila le še dodatna voda na naš mlin. V 58. minuti je sledil nov zadetek za zmaje. Tokrat sta podala Žiga Mehle in Gregor Žeželj, zadel pa je Blaž Stipanič. Vodstvo Olimpije je znašalo že 3:1 in domačim ni preostalo drugega kot da na koncu poizkusijo še brez vratarja. To pa so naši izkoristili. Jan Lan Matija je podal, Gregor Žeželj pa je v začetku zadnje minute zadel v prazno mrežo in s tem postavil končni izid srečanja 4:1.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi glavni trener naših Ildar Rahmatullin: “Igrali smo dobro. Sicer nismo bili v polni postavi, a izgleda da včasih manj kot nas je, bolj igramo, saj se potem res borimo tako kot je treba.

Na drugi četrtfinalnih tekmah sta dokaj zanesljivo zmagli ekipi Slavije v Zagrebu in Jesenic v Mariboru. Ti dve ekipi sta tako že v polfinalu. Blejčani pa so s 4:3 zmagali v Beogradu in tudi ta serija se bo odločila šele na tretji tekmi. Naši zmaji bi morali povratno tekmo odigrati v soboto. Lahko pa se zgodi, da bo termin prestavljen.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top