skip to Main Content
Mladinci so z “nogometnim” izidom premagali Blejčane

Nedelja je prinesla nove tekme v tekmovanju mladincev (U-18)  za državno prvenstvo.

V Tivoli je pripotovala ekipa z Bleda. Mladinci v letošnji sezoni prikazujejo dokaj dobre igre. Trenutno se nahajajo na 3. mestu prvenstvene lestvice. Pri tem pa imajo od višje uvrščenih ekip še najmanj odigranih tekem. Na drugi strani so Blejčani v dosedanjem poteku prvenstva nabrali le 6 točk.

Nekako je izgledalo, da bi tokrat točke morale ostati doma. Temu je na koncu res bilo tako, a pot do uspeha ni bila lahka.

Napadalneje so pričeli pri Olimpiji. V tretji minuti je imel prvo priložnost v prodoru Žiga Mehle, nato pa je z modre črte dober strel sprožil Miha Žitko. Kmalu zatem so tudi gostje sprožili nekaj nevarnih strelov, a to še ni bil čas za prvi zadetek. Še bolj se je igra razživela po desetih minutah. V 12. minuti so imeli izvrstno priložnost gostje, ki se je po nekaj strelih končala s strelom v okvir vrat. A nekaj minut kasneje so podobno vrnili Zmaji, ko je okvir vrat zadel še Blaž Stipanič. Ta strel je bil uvod v pritisk Olimpije, ko igralci Bleda tri minute dobesedno nismo mogli zapustiti svoje obrambne tretjine. V tem obdobju smo videli lepe priložnosti Žige Mehleta in Marka Sojerja. Ko so gostje končno uspeli priti iz lastne obrambne tretjine je nato že skoraj izgledalo, da se bo igra umirila. A nato je v 18. minuti sledil hiter protinapad Blaža Stipaniča. Na sredini igrišča mu je lepo podal Žiga Mehle. Blaž je sam zadrsal proti gostujočemu vratarju in z natančnim strelom povedel svoje moštvo v vodstvo z 1:0. Takoj v naslednjem napadu v nadaljevanju igre so gostje sicer ponovno zapretili, a je bil domač vratar Ian Sotlar na mestu. Do konca tretjine se Zmaji nato niso več pustili presenetiti in z 1:0 se je prva tretjina tudi končala.

Druga tretjina je bila bolj mirna kot konec prve tretjine. Zmaji so sicer imeli v rokah vodstvo, a preveč uspavati se niso smeli. V 29. minuti je bil nato izključen gostujoči igralec. Morebiti bi to lahko bila priložnost, da domači igralci malce poživijo tekmo in da ponovno prevzamejo pobudo, a temu ni bilo čisto tako. Nekaj pritiska na gostujoča vrata smo sicer videli, a tudi gostje so imeli svoje priložnosti in ni dosti manjkalo, da bi gostje celo dosegli gol z igralcem manj na ledu. Zatem je bil izključen še Ljubljanski igralec. V igri 5-na-4 so bili gostje bistveno bolj nevarni. A domači vratar Ian Sotlar se ni pustil premagati. Gostje so nato storili nov prekršek za izključitev še preden se je kazen Ljubljančanom iztekla in pritiska gostov je bilo konec. Novih nevarnosti za ena ali druga vrata do konca tretjine ni bilo in rezultat 1:0 je bil končen tudi za to tretjino.

Tudi zadnje tretjina se ni pričela z bistveno močnejšim tempom. Zopet so imeli v prvem delu tretjine domači prednost igralca več na ledu in zopet te prednosti, bodisi za zadetek, bodisi vsaj za prevzemanje pobude niso izkoristili. To so nato zopet izkoristili gostje, ki so po 45. minuti prevzeli pobudo. A ta pobuda ni bila dovolj močna, da bi prišlo do spremembe rezultata. Nato so se ponovno malce prebudili domači igralci. V 52. minuti je Nik Pratneker Hatič lepo podal do Tilna Kosmača, ki je sam zadrsal proti nasprotnikovemu golu, a zadetka ni bilo. Gostje so nato v 55. minuti imeli še najlepšo priložnost v tej tretjini, a iz neposredne bližine niso uspeli premagati domačega vratarja. Čisto na koncu je nato ob izključitvi domačega igralca še izgledalo, da bomo gledano zelo napeto končnico. A temu ni bilo čisto tako. Kljub temu, da Zmaji niso poskbeli, da bi si zmago zagotovili že prej, pa so vseeno dovolj dobro obvladovali položaj, da zares pravih možnosti za izenačenje gostje niso imeli. Novih zadetkov tako ni bilo in srečanje se je končalo z nogometnim rezultatom 1:0.

Na edini preostali tekmi je Slavija premagala Triglav s 4:2. Slavija tudi trenutno vodi na lestvici. In ravno proti Slaviji bodo Mladinci nadaljevali s prvenstvom. Tekma bo na sporedu v Zalogu 15. novembra.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji Mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top