skip to Main Content
Mladinci so v Zalogu doživeli prvi letošnji poraz

V nedeljo 16.10 so naši mladinci odigrali novo tekmo. Neporaženi so prišli v Zalog, kjer jih je čakala ekipa Slavije. Mestni derbiji so bili v kategoriji mladincev vedno izenačeni in zanimivi. A vseeno smo upali, da bodo naši mladi zmaji iz Zaloga prišli z novimi 3 točkami, kar pa se žal ni zgodilo….

Začetek tekme se je sicer odvijal tako kot smo pričakovali. Naši so imeli pobudo in so več napadali (razmerje v strelih 19:11 v našo korist), videli pa smo tudi en zadetek. V 8. minuti je Ian Petronijevič Lepša lepo zadrsal okoli domačih vrat, podal pred gol, kjer je bil natančen Tevž Žibert.

Podobno igro smo nato spremljali tudi v drugi tretjini, kjer je bilo razmerje v strelih še toliko bolj nagnjeno v našo korist (21:7). Se je pa že nakazoval malce drugačen večer od pričakovanega, saj plošček nikakor ni želel iti v mrežo. Domači so se dobro branili, nato pa so bili naši v zadnjih trenutkih tretjine malce nezbrani v obrambi in Slavija je tik pred koncem tretjine izid celo izenačila.

To je dalo domačim zalet in v začetku zadnje tretjine so prevesili pobudo v svojo korist. Pri tem pa so bili tudi bistveno bolj učinkoviti kot naši napadalci prej. Najprej so hitro povedli z 2:1, nato pa so okoli 50 minute dosegli še dva hitra zadetka in kar naenkrat so domači vodili s 4:1. Trener naših Bojan Zajc je vzel minuto odmora in naše igralce malce umiril. Minuta odmora je dejansko pomagala, saj so naši ponovno prevzeli pobudo. A žal je bilo vodstvo domačih že previsoko in časa je bilo premalo. V 58. minuti je sicer najprej zadel Martin Vahen, nato pa so naši v igri brez vratarja nekaj sekund pred koncem zadeli še enkrat. Po podaji Nika Sečena in Martina Vahna je zadel Tay Petronijevič Lepša. A to je bilo dovolj le za napeto končnco, zmaga pa je vseeno ostala doma.

Morajo pa naši mladinci tokratni poraz hitro pozabiti, saj jih že naslednjo nedeljo čaka nova težka preizkušnja. Odpotujejo namreč v Zagreb, kjer jih čakajo letos dobra ekipa Zagreba. Ta je sicer v nedeljo doživela svoj prvi poraz (5:2 so bili boljši Jeseničani na Jesenicah), vseeno pa gre za dvoboj trenutno vodilnih ekip na prvenstveni lestvici.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico mladincev si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top