skip to Main Content
Mladinci so v zadnji tekmi letošnjega leta dosegli še eno zmago

V torek 27.decembra je bila na vrsti nova tekma naših mladincev. V Tivoli je prispela ekipa iz Kranja.

Ekipa iz Kranja je v letošnji sezoni pokazala nekaj dobrih predstav. Nenazadnje se ekipa nahaja na 3. mestu prvenstvene lestvice. Sta se pa ekipi v začetku leta že srečali v Kranju, kjer so bili naši boljši s 4:1 in vseeno smo pričakovali nove 3 točke in ohranitev vodstva na prvenstveni lestvici. In točno to se je tudi zgodilo…

Naši so že takoj odločno vstopili v tekmo. Pobuda se je kmalu prenesla na našo stran. Kmalu je bilo videti, da je Olimpija danes boljša ekipa na ledu in to se je poznalo tudi na rezultatu. V 5. minuti je Ian Petronijevič Lepša izkoristil igralca več na ledu, v 9.minuti pa je bil natančen še Nik Sečen in Olimpija je že po prvih 10. minutah tekma vodila z 2:0.

A tu se tekma še ni čisto prelomila. Gostje so borbali naprej in pobuda naših je malce splahnela. Novih zadetkov tako v prvi tretjini ni bilo in izid je ostal 2:0. V Drugi tretjini so bili naši manj podjetni. Igra je bila tako bolj izenačena, brez pretiranih priložnosti. A vseeno je bil naslednji zadetek tudi v našo korist. Nov zadetek je dosegel Ian Petronijevič Lepša in naši so sredi druge tretjine vodili že s 3:0. To je bil tudi rezultat po dveh tretjinah.

So pa nato gostje v začetku zadnje tretjine le dosegli svoj prvi zadetek. In s tem so preprečili, da bi bila tekma odločena že takoj v začetku nadaljevanja. Tay Petronijevič Lepša je nato z natančnim strelom zadel v 50. minuti, gostje pa so nekaj minut zatem že znižali na 4:2. Gostje so tako držali rezultat na nek način odprt in to je tekmo naredilo zanimivo. A vseeno je bilo čutiti in videti, da preobrata ne more biti. Naši zmaji so bili vseeno toliko boljši, da je zmaga ostala doma. To je s samostojnim prodorom v predzanji minuti dokončno potrdil še Martin Vahen in naši so se lahko veselili zmage s 5:2.

Naše mladince naslednja tekma čaka v sredo 4. januarja, ko v Tivoli prihaja ekipa z Jesenic

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico v kategoriji u-19 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top