skip to Main Content
Mladinci so v težki in pomembni tekmi zabeležili poln izkupiček

V sredo 21. novembra je bila na vrsti nova tekma v državnem prvenstvu za mladince (U-18).

V Ljubljano so prišli Mariborčani. Letošnje prvenstvo je zelo izenačeno, a Zmaji so izgubili zadnji dve tekmi in tekmeci na prvenstveni lestvici so že malce pobegnili. Tekma je bila tako idealna priložnost, da ekipa pod vodstvo trenerja Ildarja Rahmatullina vsaj delno ujame vodeče na lestvici. A četudi se je tekma odigrala v Tivoliju, je Zmaje čakala vse prej kot lahka tekma. Maribor se je letos že marsikje pokazal kot zelo dobra ekipa, hkrati pa so Zmaji zaradi poškodb in kazni nastopili v zelo okrnjeni sestavi (le 12 igralcev).

Tekma se je pričela z odprto igro na obeh straneh. Veliko je bilo drsanja. Lahko bi rekli, da je bila pobuda na strani gostov, a zares pravih priložnosti v tem delu igre še ni bilo. Pobuda gostov se  je nato ob izključitvi njihovega igralca v 10. minuti malce umirila, a to še ni pomenilo, da je bilo njihove pobude konec. Ta se je ob vrnitvi izključenega igralca povrnila in gostje so takrat postali še bolj nevarni. Sledil je pritisk na vrata Ljubljančanov. Prišlo je do gneče pred vrati Olimpije, kjer pa so bili spretnejši napadlci gostujoče ekipe in Maribor je v 12. minuti prišel do vodstvo z 1:0.

Igra se po uvodnem zadetku bistveno ni spremenila. Gostje so bili še vedno v rahli terenski premoči, domači igralci pa so čakali na svoje priložnosti iz protinapadov. V 16. minuti je nato sledila nova izključitev na strani gostov. Ta izključitev sicer takoj ni prinesla nevarnosti za gostujoča vrata, je pa pomenila preobrat v pobudi. Že med igro z igralcem več na ledu, je lep strel proti vratom gostov sprožil Urban Kokelj (kar je bil do tega trenutka v resnici še najbolj nevaren poizkus Ljubljančanov), nekaj priložnosti pa je sledilo tudi v nadaljevanju. Na srečo so bili domači igralci učinkoviti in v zadnji minuti so eno takšnih priložnosti tudi izkoristili. V obrambni tretjini sta kombinirala Gregor Žeželj in Žiga Mehle. Sledila je hitra podaja v napad. Plošek je v napadalni tretjini sprejel Mark Sojer, ki ni dolgo okleval. Sledil je strel proti vratom gostov in 36 sekund pred koncem prve tretjine je bil izid izenačen. 1:1 je bil nato tudi kočen rezultat prve tretjine.

Druga tretjina se je pričela podobno kot prva. Pobuda je bila na strani gostov. Vendar so bili tokrat napadi bolj nevarni kot v prvi tretjini. Ljubljanski vratar Ian Sotlar je moral kar nekajkrat dobro posredovati, da ni prišlo do ponovnega vodstva gostov. Napade gostov je nato presekala izključitev na njihovi strani, kar so Zmaji znali izkoristiti. Ob pritisku domačih na nasprotnikova vrata je na desni strani Žiga Mehle podal na modro črto do Urbana Kokelja, ta pa je sprožil močan strel proti vratom gostov in Zmaji so se znašli v vodstvu. Zadetek je malce presenetil tudi goste. To pa so ponovno izkoristili domači igralci. Pol minute po vodilnem zadetku so ponovno kombinirali v napadalni tretjini gostov. Na desni strani sta si plošček izmenjala Miha Žitko in Mark Sojer. Sledila je podaja v sredino, kjer je pridrsal Žiha Mehle in domače moštvo je povišalo vodstvo na 3:1. Kmalu zatem so Ljubljančani dobili še eno priložnost, saj je na strani gostov prišlo še do izključitve. A pri tem domači niso bili uspešni in prave nevarnosti za nov zadetek v mreži gostov niti ni bilo. Gostujoče moštvo je nato postopoma ponovno prevzelo pobudo. V tem delu igre je na obeh straneh prišlo kar do nekaj napak in izključitev. Igra je bila dokaj raztrgana, tako da domačim igralcem premoči gostov ni bilo težko ubraniti. Šele proti koncu tretjine je igra postala bolj tekoča in s tem so napadi gostov postajali vse bolj nevarni. A obramba zelenih je vzdržala in tretjina se je končala z rezultatom 3:1.

Pobudo iz konca druge tretjine so gostje prenesli tudi v začetek zadnje tretjine. Najprej je sledila lepa priložnost za goste. Strel od daleč so namreč igralci na poti do gola preusmerili in plošček je le za las zgrešil Ljubljanska vrata. Sledila je še obojestranska izključitev, kar pa je dalo gostujočim igralcem še več prostora na ledu. Gostje so tako zaigrali še hitreje in v 44. minuti je domači vratar končno klonil. Izid je bil znižan na 3:2.

S tem zadetkom se je igra kar malce razživela. Nedolgo zatem so do nove lepe priložnosti prišli domači igralci. Zmaji so lepo izvedli protinapad po levi strani. Žiga Mehle je prišel sam pred nasprotnikova vrata, a plošček ni našel poti do gola. V tem trenutku je pridrsal še Gregor Žeželj, ki je uz neposredne bližine uspel plošček potisniti proti vratom, a ta je zadel okvir vrat in izid je ostal nespremenjen. Sledilo je tudi nekaj novih izključitev. Vse to pa novih zadetkov ni prineslo in z nespremenjenim rezultatom smo se približevali zadnjim minutam srečanja.

V 55. minuti so imeli Zmaji lepo priložnost, da tekmo dokončno odločijo. A močan strel Žige Mehleta ter nato še lep prodor za vratom Svita Gerkmana nista prinesla zadetka in gostom ni preostalo drugega, kot da krenejo v zadnji napad. Več kot 3 minute pred koncem so se odločili, da iz igre potegnejo svojega vratarja in pričel se je zadnji pritisk na Ljubljanska vrata. A vse napade so domači vzdržali. Nekajkrat so bili celo nevarni za nov zadetek v prazna vrata. Tekma se je končala brez spremembe rezultata in s 3:2 so Zmaji dosegli novo pomembno zmago.

S temi tremi točkami je sicer ekipa Olimpije ostala na 5. mestu prvenstvene lestvice, a prednost vodilnih je zmanjšana.

A zmaga žal ni prišla brez dodatnih težav. Že tako okrnjena zasedba je na tekmi ostala še brez poškodovanega Gašperja Lesjaka. Nov pomemben in predvsem težak test za zdesetkano zasedbo Olimpije sledi že v ponedeljek, ko se Zmaji odpravljajo na Jesenice.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top